Kuorma-autot

Dynafleet Energia ja ympäristö

Palvelu sähkökuorma-autoille


Dynafleet Energia ja ympäristö ‑palvelu on olennainen Volvo Connect ‑työkalu kalustopäälliköille, jotka haluavat parantaa sähkökuorma-autojensa tuottavuutta ja energiatehokkuutta. Palvelu on saatavilla vain osana kuljetusten Dynafleet-tietojärjestelmää, ja se tuottaa selkeän yleiskuvan sähkökuorma-autojen käytöstä. Voit seurata energiankulutusta, ajomatkojen pituutta ja paljon muuta. Räätälöityjen raporttien avulla sähkökuorma-autojen suorituskykyä ja kuljettajien ajotapojen taloudellisuutta on helppo seurata sekä tunnistaa nopeasti asiat, joita voi parantaa. Lisävarusteena saatava Kuljettajan valmennus ‑toiminto antaa kuljettajille reaaliaikaista palautetta ajotyylin taloudellisuudesta heti ajon aikana. Se on hyvä apuväline, jota hyödyntämällä kuljettaja voi parantaa ja ylläpitää taloudellisia ajotaitoja.

Dynafleet Energia ja ympäristö ‑palvelun edut

Miten sähkökuorma-autosta otetaan irti kaikki mahdollinen? Tärkeintä on maksimoida latauspysähdysten välinen aika. Energiankulutukseen vaikuttavat kuitenkin hyvin monet erilaiset tekijät ajettavasta reitistä kuljettajan taitoihin, joten parannusten tekeminen voi olla haasteellista. Dynafleet Energia ja ympäristö ‑palvelu tiivistää datan järkevään ja helposti ymmärrettävään muotoon. Se antaa kalustopäälliköille arvokasta tietoa, jota he tarvitsevat raskaan kaluston suorituskyvyn optimointiin.

• Selkeä yleiskuva energiankulutuksesta ja ajomatkoista sekä paljon muita sähköisiä ajoneuvoja ja kuljettajia koskevia tietoja

• Tehokkaat energiankulutuksen raportointityökalut, jotka tuovat esiin kustannusten parannuskohteita ja auttavat säästämään rahaa

• Säännölliset räätälöidyt raportit automaattisesti sähköpostiin

• Kuljettajan ja kaluston suorituskyvyn seuranta millä tahansa älylaitteella

• Paranna ja ylläpidä kuljettajan suorituskykyä ja energiatehokkuutta käyttämällä Kuljettajan valmennus ‑toimintoa (edellyttää INFODF- tai INFONDF-ominaisuutta)

Mukautetut raportit auttavat parantamaan kaluston suorituskykyä

Dynafleet Toimintasäde ja reitti ‑palvelun ansiosta kalustopäällikkö pysyy askeleen edellä. Räätälöidyt raportit kattavat yli 100 sähkökuorma-autoja varten räätälöityä parametria, joita ovat esimerkiksi energiankulutus, jarrujen käyttö, pysähdykset ja reitin topografia. Palvelussa on mahdollista tilata raportteja sähköpostiin. Niiden avulla kaluston, ajoneuvojen ja kuljettajien seuranta hoituu helposti ja säännöllisesti. Jaa tulokset viemällä ne PDF- tai Excel-muodossa tai jakamalla raportti suoraan Volvo Connectista.

Kuljettajan valmennus parantaa ajotekniikkaa

Kuljettajan valmennus auttaa kuljettajia parantamaan ajotekniikkaa pisteyttämällä ajotaidot energiatehokkuuden mukaan. Pisteytys päivittyy reaaliaikaisesti sähkökuorma-auton ajon aikana. Näytölle tulevat vinkit ja ehdotukset auttavat kuljettajaa tunnistamaan osa-alueet, joissa tottumuksia muuttamalla saadaan aikaiseksi myönteisiä vaikutuksia. Tämä palvelu on saatavana lisävarusteena Dynafleet Energia ja ympäristö ‑palveluun, ja se edellyttää INFODF- tai INFONDF-ominaisuutta.

Miten energiatehokkuuspisteytys toimii?

Energiatehokkuuspisteiden skaala on 0–100, ja kuorma-auton taloudellisuutta ja kuljettajan energiatehokasta ajotapaa arvioidaan neljästä näkökulmasta:

• Ennakointi ja jarrujen käyttö

• Voimansiirtolinjan käyttö

• Ajonopeus

• Pysähdyksissä

Energiatehokkuuspisteytystä voidaan myös käyttää eri ajoneuvotyyppien keskinäiseen vertailuun (esimerkiksi maansiirtoajon ja jakeluliikenteen kustannusvertailuun).

Energiatehokkuusraportti ja Volvo Connect -sovellus

Energiatehokkuusraportti on vuorovaikutteinen työkalu koko kaluston, yksittäisten ajoneuvojen tai kuljettajien taloudellisuuden analysointiin. Raportin yleiskatsauksessa on välitöntä palautetta alueista, joita on parannettava. Ajoneuvot ja kuljettajat asetetaan paremmuusjärjestykseen pisteyttämällä. Trendiraportissa energiatehokkuuspisteet ja energiankulutus näkyvät jopa 13 kuukauden ajalta, joten tulosten kehittymistä voidaan seurata pidemmällä aikavälillä. Energia ja ympäristö ‑palvelun yhteenvetonäkymä on aina näkyvissä mobiililaitteissa toimivassa Volvo Connect ‑sovelluksessa.

Muut sähkökuorma-autoille tarkoitetut palvelut

Täydellinen paketti

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi auttaa sinua löytämään Dynafleet-paketin, joka sopii täydellisesti sinulle ja liiketoiminnoillesi.