Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Tukea aina tarvittaessa

VOLVO TRUCKSIN KULJETTAJAA TUKEVAT JÄRJESTELMÄT

Volvo Trucksin kuljettajaa tukevat järjestelmät antavat kuorma-autollesi, sinulle ja muille tienkäyttäjille kaikkien aikojen parhaan suojan.

Stretch-jarru

Kun olet kääntymässä tai ajat alamäkeen liukkaalla tiellä, Stretch-jarru pienentää linkkuveitsi-ilmiön riskiä. Järjestelmä pumppujarruttaa perävaunua, mikä oikaisee ajoneuvoyhdistelmää. Stretch-jarrua voidaan käyttää ajonopeuden ollessa enintään 40 km/h. Stretch-jarru on saatavana sekä tasakuorma-autoihin että vetoautoihin.

Alamäkiavustin

Ajatko usein mäkisillä reiteillä, joissa sinun on käytettävä jarrupoljinta hidastaaksesi nopeutta alamäessä? Alamäkiavustin ylläpitää vakionopeudensäätimellä asettamasi ajonopeuden käyttämällä lisäjarruja, kuten moottorijarrutusta ja hidastinta.

Kaistallapitoavustin

Volvo Dynamic Steering -järjestelmään yhdistetty kaistallapitoavustin valvoo kameran avulla kaistamerkintöjä ja kuorma-auton sijaintia kaistalla. Jos kuorma-auto ylittää kaistamerkinnän tahattomasti, järjestelmä ohjaa kuorma-auton automaattisesti takaisin kaistan keskelle. Järjestelmä myös varoittaa kuljettajaa tärisyttämällä ohjauspyörää kevyesti. 

Tutkaohjattu ACC-vakionopeudensäädin

Tutkaohjattu ACC (Adaptive Cruise Control) -vakionopeudensäädin auttaa pitämään turvallisen välin edellä ajavaan ajoneuvoon ruuhkaisessa liikenteessä säätelemällä kaasua ja kaikkia käytettävissä olevia jarruja. Stop and go -toiminto varmistaa, että järjestelmä toimii aina pysähdykseen saakka – paina vain kaasupoljinta tai Resume-painiketta jatkaaksesi ajamista. Adaptiivinen vakionopeudensäädin on hyödyllinen toiminto vilkkaassa liikenteessä ja liikenneruuhkissa.

Etäisyysvaroitin

Etäisyysvaroitin aktivoituu, kun kuorma-auton nopeus on yli 60 km/h ja mukautuva vakionopeudensäädin ei ole käytössä. Kun lähestyt edessä olevaa ajoneuvoa, tuulilasissa näkyy visuaalinen varoitus. Etäisyysvaroittimen ansiosta voit hidastaa nopeutta ja ylläpitää riittävän etäisyyden edessä olevaan ajoneuvoon.

Kaistanvaihtovahti

Aktivoituna kaistanvaihtovahti valvoo apukuljettajan puoleista liikennettä tutkajärjestelmän avulla. Jos järjestelmä havaitsee, että kaistan vaihtaminen ei ole turvallista suuntavilkun ollessa päällä, se varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja vilkkuvalla kuvakkeella apukuljettajan peilin vieressä.

ESC-ajonvakautusjärjestelmä

Volvon ESC-ajonvakautusjärjestelmä pienentää heittelehtimisen ja kaatumisen riskiä huomattavasti. Havaitessaan vaaratilanteen järjestelmä ryhtyy heti toimeen ja alentaa moottorin tehoa sekä jarruttaa kuorma-auton ja perävaunun jokaista pyörää erikseen.

Hätäjarruvalo

Jos polkaiset jarrut pohjaan, jarruvalo vilkkuu nopeasti ja varoittaa takana ajavia. Tämä on tehokas keino välttää peräänajoja, jotka voivat olla hengenvaarallisia.

Hätäjarrutoiminnolla varustettu törmäysvaroitin

Jos törmäyksen riski havaitaan, törmäysvaroitin heijastaa varoitusvalon tuulilasiin. Hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin vie järjestelmän vielä pidemmälle. Se avustaa hätäjarrutuksessa automaattisesti, jos törmäysvaara on välitön, jolloin vakavien loukkaantumisten riski pienenee merkittävästi.

Saatavana näihin kuorma-autoihin

KAIPAATKO LISÄTURVALLISUUTTA?

Keskustele turvajärjestelmistäsi Volvo Trucks -jälleenmyyjän kanssa.