Kuorma-autot

Tukea aina tarvittaessa

Kuljettajaa tukevat Volvo järjestelmät

Keskeinen osa kuorma-auton turvallisuutta on tarjota tarvittava tuki ohjauspyörän taakse. Volvo Trucksin kuljettajaa tukevat järjestelmät antavat kuorma-autollesi, sinulle ja muille tienkäyttäjille kaikkien aikojen parhaan tuen ja suojan. Suunnittelemme kuljettajaa tukevat järjestelmät niin, että ne ovat miellyttäviä käyttää ja aidosti hyödyllisiä. Monet kuljettajaa tukevat järjestelmämme ovat vuorovaikutuksessa keskenään, mikä parantaa turvallisuutta entisestään.

Sivutörmäyksen esto

Tämä järjestelmä havaitsee tutkatekniikan avulla suojaamattomat tienkäyttäjät ja muut kuorma-autosi sivuilla olevat ajoneuvot. Tavoitteena on estää onnettomuuksia käännösten ja kaistanvaihtojen aikana. Järjestelmämme kattaa kuorma-auton molemmat puolet, vaikka lainsäädäntö edellyttäisi vain matkustajan puolta. Kuljettaja saa varoituksen, jos valvotulla alueella havaitaan esine. Jos kuorma-autossa on kaistallapitoavustin, myös ohjausta tehostetaan.

Hätäjarrulla varustettu etutörmäysvaroitin

Minimoi edellä oleviin ajoneuvoihin törmäämisen riski. Hätäjarrulla varustettu etutörmäysvaroitin varoittaa, kun etäisyys edessä olevaan ajoneuvoon pienenee ja järjestelmä havaitsee törmäysvaaran. Jos toimiin ei ryhdytä heti ja järjestelmä pitää törmäysriskiä välittömänä, ajoneuvon jarrut kytkeytyvät päälle ja pysäyttävät kuorma-auton.

Kaistallapitoavustin

Anna avustimen pitää kuorma-autosi vakaasti kaistalla. Kaistallapitoavustin tarkkailee tien kaistamerkintöjä eteenpäin suunnatulla kameralla. Jos kuorma-auto ajautuu pois kaistalta, kuljettaja saa varoituksen ja ohjaustehostus tukee kuorma-auton ohjaamista kaistan keskelle. Järjestelmä on aktiivinen nopeuden ollessa yli 55 km/h, ja se auttaa sinua välttämään onnettomuudet, joissa kuorma-auto ajautuu pois kaistalta, etenkin maan- ja moottoriteillä.

Kamera apukuljettajan puolella

Näet kuolleet kulmat ja saat erinomaisen näkyvyyden apukuljettajan puolelle ja kuorma-auton eteen. Apukuljettajan puolen kamera sijaitsee apukuljettajan puolen peilin jalassa. Suuntavilkku käynnistää sen automaattisesti, ja kameranäkymä heijastetaan sivunäytölle. Se on erityisen hyödyllinen vilkkailla kaduilla, ruuhkaisilla moottoriteillä ja ahtailla rakennustyömailla.

Stretch-jarru

Kun käännyt tai ajat alamäkeen liukkaalla tiellä, Stretch-jarru voi auttaa ehkäisemään linkkuveitsi-ilmiötä. Järjestelmä pumppujarruttaa perävaunua, mikä oikaisee ajoneuvoyhdistelmää. Stretch-jarrua voidaan käyttää ajonopeuden ollessa enintään 40 km/h. Stretch-jarru on saatavana sekä tasakuorma-autoihin että vetoautoihin.

Alamäkiavustin

Ovatko reitit mäkisiä ja haluat välttää pyöräjarrujen ylikuumenemisen alamäessä? Alamäkiavustin auttaa rajoittamaan ajonopeuden asetettuun arvoon. Apujarru aktivoituu ja vaihteen valinta optimoituu, kun taas pyöräjarruja käytetään vain tarpeen vaatiessa. Tarvittaessa voit silti hidastaa nopeutta jarrupolkimella entisestään sammuttamatta alamäkiavustinta. 

ESC-ajonvakautusjärjestelmä

Volvon ESC-ajonvakautusjärjestelmä pienentää heittelehtimisen ja kaatumisen riskiä huomattavasti. Havaitessaan vaaratilanteen järjestelmä reagoi heti alentamalla moottorin tehoa sekä jarruttamalla jokaista pyörää erikseen. Järjestelmä jarruttaa myös perävaunun pyöriä, mikä vakauttaa koko ajoneuvoyhdistelmää.

Kuljettajan vireystilan valvonta

Jos alat väsyä tai tarkkaavaisuutesi herpaantuu ohjauspyörän takana, onnettomuusriski kasvaa. Kuljettajan vireystilan valvonta pyrkii estämään tämän seuraamalla ajokäytöstä ja kuorma-auton sijoittumista kaistalle sekä tien reunoja. Jos järjestelmä havaitsee ajokäytöksessä uneliaisuuden ja herpaantumisen merkkejä, saat varoituksena äänimerkin ja viestin, joka kehottaa pitämään tauon. Toiminto toimii nopeuden ollessa yli 65 km/h.

Etäisyysvaroitin

Etäisyysvaroitin on aktiivinen, kun ajonopeus on yli 60 km/h ja ACC-vakionopeudensäädin ei ole käytössä. Jos ajat liian lähellä edessä kulkevaa ajoneuvoa, tuulilasissa näkyy visuaalinen varoitus. Etäisyysvaroittimen ansiosta voit hidastaa nopeutta ja ylläpitää turvallisen etäisyyden edessä kulkevaan ajoneuvoon.

Hätäjarruvalo

Peräänajot voivat aiheuttaa valtavia vahinkoja ja olla hengenvaarallisia. Jos polkaiset jarrut pohjaan, hätäjarruvalo vilkkuu tiheään ja varoittaa takana ajavia.

Kaistavahti

Pysy kaistalla. Kaistavahti varoittaa tahattomista kaistalta ajautumisista, jotka voivat johtaa onnettomuuksiin. Järjestelmä hyödyntää tuulilasiin sijoitettua kameraa ja varoittaa äänimerkillä, jos kuorma-auton etupyörä ylittää näkyvät kaistamerkinnät. Järjestelmä toimii alkaen nopeudesta 60 km/h.

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.