Kuorma-autot

I-Shift

I-Shift käsittää valikoiman automaattivaihteistoja, joiden avulla ajaminen on entistä helpompaa, turvallisempaa ja energiatehokkaampaa. Jokainen vaihteenvaihto on täydellisesti ajoitettu ja sujuvaa, jotta energiasta saadaan mahdollisimman paljon irti. I-Shift-vaihteistoja on saatavana sähkö-, kaasu- ja dieselkäyttöisiin kuorma-autoihin. Ominaisuuksia maastoajoa varten, erittäin hyvä liikkeellelähtökyky ja saumaton tehonsiirto ovat käytettävissä.

Jokainen vaihteensiirto onnistuu täydellisesti

I-Shift vaihtaa vaihteet täydellisesti joka kerta. Se perustuu synkronoimattomaan manuaaliseen vaihteistoon, jossa on kompakti rakenne ja korkea hyötysuhde. Järjestelmän sydän on kuitenkin elektroninen ohjausyksikkö, joka säätelee kytkintä ja vaihteiden vaihtoja. Se soveltaa äärimmäistä tarkkuutta jokaiseen vaihtoon arvioimalla jatkuvasti tietoja nopeudesta, yhdistelmän kokonaispainosta, kaltevuudesta ja vääntömomentin tarpeesta. Järjestelmä myös viestii moottorin kanssa, jotta se voi pitää suorituskyvyn parhaana mahdollisena säätelemällä kierroksia sekä jarruja.

I-Shift Dual Clutch tarjoaa voimaa saumattomasti.

I-Shift Dual Clutch sopii täydellisesti korkean suorituskyvyn voimansiirtoon ja tiheään toistuviin vaihteensiirtoihin. Se vaihtaa vaihteen sekunnin murto-osassa, tarjoaa tasaisen voiman saumattomilla vaihdoilla ja auttaa moottoria toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla tuottavuuden lisäämiseksi.

Tasainen ajokokemus

I-Shift Dual Clutchin keskeytymätön vääntömomentti mahdollistaa sen, että vaihdetta voidaan vaihtaa luotettavasti kaarteessakin. Se auttaa myös pitämään kuorman tasaisena ja pidon menettämisen riski pysyy minimissä jopa moottorijarrutettaessa pienemmällä vaihteella.

Ryömintävaihteet raskaille kuormille

Raskailla kuormilla aloittaminen voi olla haastavaa varsinkin mäkisessä maastossa ja huonoissa tieolosuhteissa. I-Shift ryömintävaihteilla parantaa käynnistettävyyttä ja voi vähentää kytkimen rasitusta jopa 75 %.

Vaihtoehdot hitaaseen ryömintään

Valitse yksi kahdesta ryömintävaihteesta ja halutessasi myös lisäperuutusvaihde. Vaihteiston ansiosta voit hallita vääntömomenttia täydellisesti ajonopeuden ollessa vain 0,5–2 km/h.

Tehokas ja hallinnassa

I-Shift ja ryömintävaihteet tarjoaa sekä korkean energiatehokkuuden että äärimmäisen liikkeellelähtökyvyn. Voit valita nopeamman taka-akselisuhteen ja ylläpitää ajonopeutta paljon alhaisemmilla kierroksilla kunnollisilla teillä. Tämä voi parantaa mukavuutta ja säästää energiaa.

Ainutlaatuiset I-Shift-toiminnot

Erilaisten ohjelmistopakettien avulla voit räätälöidä I-Shiftin tarpeisiisi. Volvo Trucks -jälleenmyyjäsi auttaa valitsemaan oikeat vaihtoehdot. Lisäksi ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät kuorma-autosta entistä helpommin ajettavan tietyissä tilanteissa.

Suunnanvaihto-ominaisuus

Toistuva vaihtaminen eteenpäinajon ja peruuttamisen välillä on tehty sujuvaksi ja helpoksi suunnanvaihtotoiminnolla. Aja eteenpäin, vaihda peruutukselle ja säädä jarrutustehoa kaasupolkimella käyttämättä jarrupoljinta. Toimii tietysti myös toisinpäin 20 km/h nopeuteen asti.

Maastojarru

Maastojarru sopii täydellisesti maastossa ajamiseen. Se antaa kuljettajan hallita sekä kaasua että pyöräjarruja vain kaasupoljinta käyttämällä. Maastojarrun avulla on myös helppo pysäyttää kuorma-auto pyörä kiven tai muun esteen päällä.

Active Grip Control

I-Shift tarjoaa edistyneen vetojärjestelmän, joka parantaa pitoa ja käynnistettävyyttä. Järjestelmä säätää nopeasti moottorin vääntömomentin vähentääkseen pyörien luistamista ja toimii niin tasauspyörästön lukitsemilla kuin lukitsemattomillakin taka-akseleilla.

Kuvatut ominaisuudet eivät välttämättä ole vakiona tai saatavilla kaikille varustepaketeille ja voimansiirtovaihtoehdoille.

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.