Kuorma-autot

Keskity ajamiseen

VOLVO TRUCKSIN I-SHIFT-VAIHTEISTOT

Volvo Trucksin automatisoidut I-Shift-vaihteistot tekevät ajamisesta helpompaa, turvallisempaa ja mukavampaa. Vaihtojen ajoitus on kerta toisensa jälkeen täydellinen täysin automaattisesti, ja uusin sukupolvi tarjoaa nopeammat ja sujuvammat vaihdot kuin koskaan aiemmin. Ohjelmistopakettien avulla voit räätälöidä I-Shiftin omien tarpeidesi mukaan. I-Shift-vaihteisto voidaan varustaa ominaisuuksia, jotka mahdollistavat yhden polkimen ajon tietyissä tilanteissa. Joihinkin kuorma-automalleihin on saatavana I-Shift-versioita, jotka avaavat aivan uusia mahdollisuuksia, kuten ryömintävaihteilla varustettu I-Shift ja I-Shift DC ‑kaksoiskytkin.

Miten I-Shift toimii?

I-Shift perustuu "perinteiseen" synkronoimattomaan manuaalivaihteistoon – siitä pieni koko ja hyvä hyötysuhde. Järjestelmän sydän on kuitenkin elektroninen ohjausyksikkö, joka säätelee kytkintä ja vaihteiden vaihtoja. Vaihteisto arvioi jatkuvasti tietoja esimerkiksi ajoneuvon nopeudesta, painosta, tienpinnan kaltevuudesta ja väännön tarpeesta, jotta jokainen vaihto voidaan tehdä piiruntarkasti. Järjestelmä myös viestii moottorin kanssa, jotta se voi pitää suorituskyvyn parhaana mahdollisena säätelemällä kierroksia sekä jarruja.

I-Shift on saatavana Volvo FH-, Volvo FH16-, Volvo FM-, Volvo FMX- ja Volvo FE -malleihin.

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift – liikkeellelähtö onnistuu kaikkialla

Vedätkö usein raskaita kuormia? Onko sinulla ongelmia liikkeellelähdössä ylämäkeen tai huonokuntoisilla teillä? Ryömintävaihteilla varustetun I-Shiftin ansiosta voit unohtaa nämä huolet. Järjestelmä parantaa liikkeellelähtökykyä ja vähentää kytkimen rasitusta jopa 75 prosenttia. Valitse yksi tai kaksi ryömintävaihdetta – ja halutessasi myös lisäperuutusvaihteita. Välityssuhteen ansiosta voit hallita vääntömomenttia täydellisesti ajonopeuden ollessa vain 0,5–2 km/h.


Ryömi hitaasti, säästä isosti


Ryömintävaihteilla varustetun I-Shiftin ansiosta sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja polttoainetehokkuudessa tai liikkeellelähtökyvyssä, sillä saat ne molemmat. Valitse nopeampi taka-akselin välityssuhde, niin voit ylläpitää matkanopeutta paljon tavallista pienemmillä kierrosluvuilla hyväkuntoisilla teillä ajaessasi. Näin ajaminen on mukavampaa ja polttoainetta kuluu vähemmän.

 

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift on saatavana Volvo F16-, Volvo FH-, Volvo FM- jaVolvo FMX ‑malleihin.

 

 

I-Shift DC -kaksoiskytkin – uudenlainen tapa ajaa

Edellyttävätkö toimeksiantosi korkeaa suorituskykyä ja toistuvaa vaihteenvaihtoa? Valitse I-Shift DC ‑kaksoiskytkin, niin kiihdytys on tasaista ja vaihdot saumattomia. Se vaihtaa vaihdetta sekunnin murto-osassa.

 

Tasaisen voimansiirron ansiosta ajotapasi muuttuu perusteellisesti – ja tuottavuutesi tehostuu. Vääntömomentti pysyy vakiona, joten vaihteet vaihtuvat kaarteissakin ongelmitta. Saumaton voimansiirto pitää myös kuorman vakaana. Voima välittyy renkaisiin tasaisesti, jolloin kiinni jäämisen ja pidon menettämisen riski pienenee. Kyyti on tasaista ja turvallista jopa alamäessä moottorijarrutusta käytettäessä ja pienemmälle vaihteelle vaihdettaessa.

 

Keskeytymätön voimansiirto
 

I-Shift DC ‑kaksoiskytkin voi esivalita seuraavan vaihteen, kun edellinen on vielä kytkettynä. Näin ollen yksi kytkin on vapaana ja toinen kytkettynä. Kahden kytkinakselin sekä nerokkaasti järjestettyjen hammaspyörien ja valitsinosien ansiosta kaksi vaihdetta voi olla samanaikaisesti valittuna. Lopputulos? Saumattomat vaihteenvaihdot sekunnin murto-osassa ilman voimansiirron keskeytymistä.

 

I-Shift DC ‑kaksoiskytkin on saatavana Volvo FH-, Volvo FM- ja Volvo FMX -malleihin.

Maastojarru ja yhdellä polkimella ajo

Jos ajat paljon vaikeassa maastossa alhaisilla nopeuksilla ja tarvitset tarkkaa moottorin vääntömomentin ja jarrutustehon hallintaa, maastojarru on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Se tuo kuorma-autoon yhdellä polkimella ajamisen toiminnon antamalla kuljettajan hallita sekä kaasua että käyttöjarruja vain kaasupoljinta käyttämällä. Maastojarru auttaa myös pysäyttämään kuorma-auton pyörä kiven tai muun esteen päälle luisumatta pois. Maastojarru on saatavilla Volvo FH16:een ja Volvo FMX:ään, ja sitä voidaan käyttää 4 km/h:n nopeuteen asti.

Suunnanvaihto yhdellä polkimella

Jos ajat kapeissa paikoissa, joissa on jatkuvasti vaihdettava peruutusvaihteelle ja korjattava ajosuuntaa, opit nopeasti arvostamaan I-Shiftin suunnanmuutosominaisuutta. Sen avulla voit ajaa eteenpäin, vaihtaa peruutusvaihteelle ja hallita jarrutustehoa kaasupolkimella jarrupolkimeen koskematta. Luonnollisesti toiminto toimii myös toisinpäin, kun ajosuuntaa vaihdetaan peruutuksesta eteenpäin ajoon. Toimintoa voi käyttää 20 km/h:n nopeuteen asti.

Active Grip Control pitää tiellä kaikissa olosuhteissa

I-Shift tuo käyttöön edistyneen vetojärjestelmän, joka parantaa pitoa ja liikkeellelähtökykyä tiellä ja maastossa. Tämä on mahdollista moottorin nopean vääntömomentin säädön ansiosta, jolloin pyörien luistoa voidaan hillitä. Järjestelmä toimii sekä tasauspyörästön lukolla varustetuissa ja perinteisissä taka-akseleissa.

Saatavana näihin kuorma-autoihin

OLETKO VALMIS MUUTOKSEEN?

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää automatisoidusta vaihteenvaihdosta.