Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Keskity ajamiseen

VOLVO TRUCKSIN I-SHIFT-VAIHTEISTOT

Volvo Trucksin automatisoidut I-Shift-vaihteistot tekevät ajamisesta helpompaa, turvallisempaa ja mukavampaa. Vaihtojen ajoitus on kerta toisensa jälkeen täydellinen – täysin automaattisesti. Ohjelmistopakettien avulla voit räätälöidä I-Shiftin omien tarpeidesi mukaan. Joihinkin kuorma-automalleihin on saatavana I-Shift-versioita, jotka avaavat aivan uusia mahdollisuuksia, kuten ryömintävaihteilla varustettu I-Shift ja I-Shift DC ‑kaksoiskytkin.

Miten I-Shift toimii?

I-Shift perustuu "perinteiseen" synkronoimattomaan manuaalivaihteistoon – siitä pieni koko ja hyvä hyötysuhde. Järjestelmän sydän on kuitenkin elektroninen ohjausyksikkö, joka säätelee kytkintä ja vaihteiden vaihtoja. Vaihteisto arvioi jatkuvasti tietoja esimerkiksi ajoneuvon nopeudesta, painosta, tienpinnan kaltevuudesta ja väännön tarpeesta, jotta jokainen vaihto voidaan tehdä piiruntarkasti. Järjestelmä myös viestii moottorin kanssa, jotta se voi pitää suorituskyvyn parhaana mahdollisena säätelemällä kierroksia sekä jarruja.

I-Shift on saatavana Volvo FH-, Volvo FH16-, Volvo FM-, Volvo FMX- ja Volvo FE -malleihin.

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift – liikkeellelähtö onnistuu kaikkialla

Vedätkö usein raskaita kuormia? Onko sinulla ongelmia liikkeellelähdössä ylämäkeen tai huonokuntoisilla teillä? Ryömintävaihteilla varustetun I-Shiftin ansiosta voit unohtaa nämä huolet. Järjestelmä parantaa liikkeellelähtökykyä ja vähentää kytkimen rasitusta jopa 75 prosenttia. Valitse yksi tai kaksi ryömintävaihdetta – ja halutessasi myös lisäperuutusvaihteita. Välityssuhteen ansiosta voit hallita vääntömomenttia täydellisesti ajonopeuden ollessa vain 0,5–2 km/h.

 

Ryömi hitaasti, säästä isosti

Ryömintävaihteilla varustetun I-Shiftin ansiosta sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja polttoainetehokkuudessa tai liikkeellelähtökyvyssä, sillä saat ne molemmat. Valitse nopeampi taka-akselin välityssuhde, niin voit ylläpitää matkanopeutta paljon tavallista pienemmillä kierrosluvuilla hyväkuntoisilla teillä ajaessasi. Näin ajaminen on mukavampaa ja polttoainetta kuluu vähemmän.

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift on saatavana Volvo FH-, Volvo FH16-,  Volvo FM- ja Volvo FMX -malleihin.

I-Shift DC -kaksoiskytkin – uudenlainen tapa ajaa

Edellyttävätkö toimeksiantosi korkeaa suorituskykyä ja toistuvaa vaihteenvaihtoa? Valitse I-Shift DC ‑kaksoiskytkin, niin kiihdytys on tasaista ja vaihdot saumattomia. Se vaihtaa vaihdetta sekunnin murto-osassa.

Tasaisen voimansiirron ansiosta ajotapasi muuttuu perusteellisesti – ja tuottavuutesi tehostuu. Vääntömomentti pysyy vakiona, joten vaihteet vaihtuvat kaarteissakin ongelmitta. Saumaton voimansiirto pitää myös kuorman vakaana. Voima välittyy renkaisiin tasaisesti, jolloin kiinni jäämisen ja pidon menettämisen riski pienenee. Kyyti on tasaista ja turvallista jopa alamäessä moottorijarrutusta käytettäessä ja pienemmälle vaihteelle vaihdettaessa.

 

Keskeytymätön voimansiirto

I-Shift DC ‑kaksoiskytkin voi esivalita seuraavan vaihteen, kun edellinen on vielä kytkettynä. Näin ollen yksi kytkin on vapaana ja toinen kytkettynä. Kahden kytkinakselin sekä nerokkaasti järjestettyjen hammaspyörien ja valitsinosien ansiosta kaksi vaihdetta voi olla samanaikaisesti valittuna. Lopputulos? Saumattomat vaihteenvaihdot sekunnin murto-osassa – ilman voimansiirron keskeytymistä.


I-Shift DC ‑kaksoiskytkin on saatavana Volvo FH-, Volvo FM- ja Volvo FMX -malleihin.

SAATAVANA NÄIHIN KUORMA-AUTOIHIN

OLETKO VALMIS MUUTOKSEEN?

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää automatisoidusta vaihteenvaihdosta.