Kuorma-autot

×

Volvo Trucksin Asiantuntija-artikkelit

Tervetuloa foorumille, jossa kuorma-autojen, logistiikan ja tekniikan asiantuntijat jakavat näkemyksiä ja vaihtavat tietoja. Täältä löydät tietoa ja asiantuntijoidemme vastauksia kysymyksiin sinulle ja yrityksellesi tärkeistä aiheista. 

24 matches

1 of 2

 • Liitettävyys ja data-analytiikka luovat uusia mahdollisuuksia kuljettajien koulutukseen ja valmennukseen. Näin voit parantaa polttoaineenkulutusta, käyttöastetta ja turvallisuutta, olitpa sitten kuljetusyrityksen omistaja, kuljettaja tai kuljetuspäällikkö.

 • Heinäkuusta 2024 alkaen* kaikkien EU:ssa myytävien kuorma-autojen on oltava uudistetun yleisen turvallisuusasetuksen (GSR) mukaisia. Asetus edellyttää pakollisten edistyneiden turvallisuusominaisuuksien käyttöä. Mitä nämä ominaisuudet ovat ja miten ne vaikuttaa kuljetustoimintaan?

 • 04/27/2022 3 minuuttia 3 minuuttia

  Kuorma-auton todellisen ilmastovaikutuksen laskeminen 

  Käyttötarkoitukseen ekologisimman ajoneuvon valitseminen ei ole aina yksinkertaista, mutta elinkaariarviointi voi tehdä siitä paljon helpompaa. Arvioinnin avulla saat kokonaiskuvan, jossa huomioidaan ympäristövaikutus ajoneuvon koko elinkaaren ajalta.

 • Jokainen seisokkiminuutti tarkoittaa tulojen menetystä. Tässä on kuusi tapaa, jotka auttavat sinua pitämään ajoneuvosi tien päällä mahdollisimman pitkään, aina helpoista ja yksinkertaisista vinkeistä kattavien yhteyspalvelujen hyödyntämiseen.

 • Hyvin huollettu kuorma-auto on polttoainetaloudellinen kuorma-auto. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä kohteista, joiden säännöllinen huolto pitää ajoneuvon hyvässä kunnossa ja estää tarpeettoman polttoaineenkulutuksen kasvun.

 • Sähkökäyttöisten henkilöautojen latausasemat ovat yhä yleisempi näky, mutta kuorma-autojen julkinen latausverkosto on käytännössä olematon. Viimeaikainen kehitys kuitenkin viittaa siihen, että asiaan on tulossa muutos.

 • Sähkökuorma-autot tarjoavat uusia mahdollisuuksia hiljaiseen ja nollapäästöiseen liikenteeseen. Hyvä reittisuunnittelu, huolellisesti päätetyt ajoajat ja lisääntyvät latausmahdollisuudet pitävät tuottavuuden hyvänä.

 • Kuinka pitkän matkan sähkökuorma-autolla voi ajaa? Täältä löydät vastauksen tähän ja muihin akkuihin, kantamaan ja kuljettajan ajotapoihin liittyviin kysymyksiin.

 • Sähkökuorma-autoista on tullut todellisuutta ja jo suoranainen välttämättömyys monissa kuljetustehtävissä. Toimiiko yrityksesi tiheään rakennetussa urbaanissa ympäristössä? Tarvitsetko apua seuraavan askeleeseen ottamiseen kohti sähköistettyjä kuljetusratkaisuja? Seuraavassa on muutamia kysymyksiä pohdittavaksi.

 • Koko kuljetusalalla on edessä suuria haasteita ilmastovaikutusten lieventämiseksi. Volvo Trucks pyrkii nopeuttamaan siirtymistä kohti ympäristön kannalta kestävämpiä kuljetuksia. Tavoitteena on, että koko tuotevalikoima on fossiilivapaa vuoteen 2040 mennessä. Sähkökuorma-autot ovat avainasemassa tavoitteen saavuttamisessa. Tavoite saattaa kuulostaa vielä epärealistiselta, mutta siirtyminen sähköajoneuvoihin on kokonaisuudessaan tapahtunut paljon odotettua nopeammin. Seuraavassa kerromme syyt ilmiöön.

 • Ajatus tien päälle lähtemisestä ilman, että kuorma-autoa tarvitsee koskaan tankata, on varmasti mukava. Tämä on lupaus, jonka sähkötie pyrkii lunastamaan. Sähköisten moottoriteiden kannattajat sanovat, että uudet tekniikat nopeuttavat lataamista ja pidentävät ajomatkaa, kun ajoneuvoja voidaan ladata matkan aikana. Mutta ovatko sähkötiet todella toimiva vaihtoehto ja niin hyviä kuin väitetään? Vai ovatko ne vain lähinnä suljettuja alueita palveleva rajallinen ratkaisu?

 • Vedystä puhutaan paljon ja siitä yritetään muokata dieselin korvaajaa tulevaisuutta varten. Miten vetytekniikka toimii? Mitkä ovat vedyn hyvät ja huonot puolet? Miten vety- ja sähkökuorma-autot pärjäävät vertailussa? Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisimpiin vetypolttokennoja koskeviin kysymyksiin.

 • Kuljetus- ja logistiikka-ala on hiljalleen heräämässä biokaasun käyttöön vaihtoehtona dieselille. Ja hyvästä syystä. Seuraavassa on muutamia syitä siihen, miksi nesteytetty maakaasu voi olla tulevaisuuden polttoaine kaukoliikenteessä.

 • Harkitsetko vaihtoehtoisella voimansiirtoratkaisulla varustetun kuorma-auton lisäämistä kalustoosi? Lainsäädännön muutokset, uuden teknologian kehitys ja dieselin hinnan nousu saavat liikenteenharjoittajat harkitsemaan vaihtoehtoja dieselkäyttöisille ajoneuvoille. Useiden tekijöiden vuoksi nesteytetty maakaasu (LNG) on käyttökelpoinen polttoainevaihtoehto pienempien ympäristövaikutustensa, alhaisemman hinnan ja paremman suorituskyvyn ansiosta. Seuraavassa esitellään muutamia syitä, miksi sinun pitäisi harkita investoimista LNG-teknologiaan jo tänään. LNG-polttoaineen mahdollisuudet ovat alkaneet selvitä kuljetusyrityksille. Pelkästään Euroopassa LNG-käyttöisten kuorma-autojen määrä nousi noin 6 000:een vuonna 2019 – kaksi vuotta aiemmin luku oli vain 170. Tämä on lupaava alku. Maakaasulla on suuri kasvupotentiaali. Seuraavassa käsittelemme muutamia tekijöitä, jotka ovat mahdollistaneet nopean kasvun ja jotka voivat tehdä LNG:stä sopivan polttoaineen myös sinun yrityksellesi.

 • Kuorma-autojen omistajat pyrkivät pärjäämään markkinoilla, joilla kilpailu on kovaa ja tuottomarginaalit ovat pieniä. Tämän vuoksi ei ole yllättävää, että muiden kuin alkuperäisten osien käyttö houkuttelee. Lyhyen aikavälin säästöistä voi kuitenkin aiheutua suuria kustannuksia.

 • Kuorma-autot tulevat sisältämään uusia aktiivisia turvallisuustoimintoja, jotka kuuluvat uuteen ajoneuvoturvallisuutta parantavan lainsäädäntöehdotuksen piiriin. Se on osa EU:n tavoitetta puolittaa liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneiden määrä vuoteen 2030 mennessä. Miten kuorma-autot sitten muuttuvat? EU:n toimielinten toukokuussa tekemän alustavan sopimuksen mukaan uusiin ajoneuvoihin on määrä sisällyttää erilaisia aktiivisia turvallisuustoimintoja vuodesta 2022 alkaen Euroopan alueella. Ehdotuksen mukaan kuorma-autojen tulee sisältää yli kymmenen turvallisuustoimintoa, mukaan lukien kuljettajan tarkkaamattomuuden tunnistus- ja varoitusjärjestelmä (jonka tarkoituksena on lopettaa älypuhelimen käyttö ajon aikana), onnettomuustietotallentimet eli ns. mustat laatikot ja älykäs nopeusavustin, joka ilmoittaa nopeusrajoituksen ylityksestä. Vaikka toimintojen tarkat tekniset yksityiskohdat ovat vielä kehitteillä, tiedämme, että näistä toiminnoista osa on jo jossain muodossa käytössä monissa kuorma-autoissa. Toisia toimintoja on kehitettävä edelleen tai mukautettava vastaamaan EU:n uusia vaatimuksia. Joka tapauksessa EU:n alueella on odotettavissa, että uusissa ajoneuvoissa otetaan käyttöön useita uusia turvaominaisuuksia vuosina 2022–2028.

 • Tiesitkö, että raskaan kaukokuljetuskuorma-auton ilmanvastus lisää polttoaineenkulutusta noin 10 prosentilla? Sen vaikutusta voidaan kuitenkin vähentää tietyillä toimenpiteillä.

 • Kun tärkeä osa rikkoutuu, ensimmäinen kysymys on, kuinka se vaihdetaan. Korjataanko osa, ostetaanko tilalle uusi vai hankitaanko tehdaskunnostettu osa? Jotta voit tehdä yrityksesi kannalta oikean päätöksen, on tärkeää ymmärtää, kuinka sama ongelma voidaan ratkaista näiden kolmen vaihtoehdon avulla. Uuden osan ostaminen saattaa tulla vaistomaisesti ensimmäiseksi mieleen, kun osa rikkoutuu: haluat osan, joka toimii, jolla on takuu ja joka varmasti sopii kuorma-autoosi. Uusi osa varmistaa myös uusimman tekniikan käytön, sillä on pisin käyttöikä ja se toimii tehokkaasti. Mutta se tarkoittaa myös korkeampaa hintaa, ja sinun on arvioitava, kuinka tämä vaikuttaa käyttökustannuksiin ja kuorma-auton kokonaiskustannuksiin.

 • Oletko hankkimassa uutta kuorma-autoa? Pohdit todennäköisesti ajoneuvon kokonaiskustannuksia, käyttötarvetta ja rahoitusta. Kuorma-autoa hankittaessa kannattaa pohtia myös jälleenmyyntiarvoa ajoneuvon myyntihetkellä, koska sillä on merkittävä vaikutus investoinnin tuottoon. Seuraavassa tarkastellaan, miten jälleenmyyntiarvo voidaan maksimoida. Kun haluat ajoneuvon, jolla on hyvä jälleenmyyntiarvo, hankintavaiheessa on noudatettava kolmea tärkeää periaatetta. Ensimmäiseksi on investoitava laadukkaaseen tuotteeseen, koska korkealuokkaisille kuorma-autoille on aina kysyntää. Kaksi muuta periaatetta koskevat kuorma-auton eritelmän määrittelyä ja ajoneuvon pitämistä huippukunnossa.

 • Aerodynamiikka vaikuttaa merkittävästi ajoneuvon polttoaineenkulutukseen ja tätä kautta kuljetusalan kannattavuuteen. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että jokainen lisävaruste nostaa polttoaineenkulutusta yhdellä prosentilla.

24 matches

1 of 2