Kuorma-autot

Volvo FH16. Tarkoitettu raskaisiin kuljetuksiin.

Volvo FH16 on tehokkain kuorma-automme. Se on suunniteltu raskaisiin tehtäviin, joissa tarvitaan lisätehoa ja suurempaa vääntöä. Se suoriutuu tehtävistä, joihin muut kuorma-autot eivät pysty. Tehokas D17-moottori ja kuljettajan huippuluokkainen ajomukavuus parantavat tuottavuutta.

Volvo FH16

Käyttötehtävät: raskaat kuljetustehtävät, metsänhoito ja puutavarakuljetukset, kaivos- ja louhoskuljetukset
Teho: 600, 700 tai 780 hv

Lue tarkat erittelyt

Kuorma-auto, joka parantaa tuottavuuttasi

Volvo FH16 tarjoaa hienosäädettyä tehoa tuottavuuden lisäämiseen sekä erittäin mukavan ohjaamon. Valittavasta versiosta riippumatta on selvää, että tässä ajoneuvossa on jotakin erityistä. Tutustu Volvo FH16:een tarkemmin alla olevassa galleriassa.

Optimoitu näkyvyys mukautuvien kaukovalojen ansiosta

Volvo FH16:ssa on ainutlaatuinen ajovalojen muotoilu mustalla teemalla. LED-valot takaavat erinomaisen näkyvyyden ja selkeän profiilin. Käytä mukautuvaa kaukovaloa parantaaksesi näkökykyäsi häikäisemättä muita tienkäyttäjiä.

Lue lisää kuljettajaa tukevista järjestelmistä

Järeä puskuri

Järeä puskuri on tehty kestämään haastavia olosuhteita. 3 mm:n korkealaatuisesta teräksestä valmistettu puskuri suojaa etuosaa kolhuilta ja ajovalojen rikkoutumiselta. Se on juuri niin kova kuin miltä näyttää.

Yhteensopiva sisustus

Volvo FH16:n verhoilu ja nahkainen verhoilu ovat askeleen edellä muita.

Kaikki ohjaamossa asumisesta

Räätälöi oma Volvo FH16

Ikoninen muotoilu, suuri teho ja vahva vääntömomentti sekä laaja valikoima lisävarusteita mahdollistavat täsmälleen käyttötarpeidesi mukaisen kuorma-auton räätälöinnin. Käytettävissäsi on jopa 780 hv:n teho, vankkarakenteiset akselit ja mukavat ohjaamot varustetasoineen sekä polttoainetta säästävät ominaisuudet, kuten laahaamattomat levyjarrut. Valjasta uutta tehoa käyttöön.

Volvo Dynamic Steering

Kuljetatko raskaita kuormia hitailla nopeuksilla vai ajatko suurilla nopeuksilla urille kuluneilla tai kuoppaisilla teillä? Volvo Dynamic Steering on kuin vakaa käsi, joka helpottaa ajamista ja vähentää rasitusta.

Lue lisää Volvo Dynamic Steering -järjestelmästä

Säästä polttoainetta I-Seen avulla

I-See optimoi ajonopeuden, vaihteenvaihdot, rullaamisen vapaalla ja moottorin sammutukset reittiä varten polttoaineen säästämiseksi. Se ottaa huomioon tulevat pinnanmuodot, kaarteet, liikenneympyrät ja liikennetiedot reaaliajassa polttoainetehokkuuden parantamiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Lue lisää I-Seestä

Akselit maksimoivat kuormituskapasiteetin

Suurta kuormituskapasiteettia varten voit hankkia Volvo FH16:n varustettuna jopa viidellä akselilla suoraan tehtaalta. Kuorma-auto on valmiina ajoon, ja saat sille takuun ja jälkimarkkinatuen. Kun olet purkanut kuorma-auton, voit käyttää teliakselin nostoa kytkeäksesi irti ja nostaaksesi yhden vetoakseleista.

Tutustu alustavaihtoehtoihin

Tehokas D17-moottori

780-hevosvoimainen D17 on kaikkein tehokkain Volvon kuorma-autojen moottoreista. Polttoainetaloudellisuus ja väkivahva vääntömomentti tekevät Volvo FH16 -mallista parhaan valinnan raskaisiin kuljetuksiin ja muihin vaativiin tehtäviin.

D17-moottorin kolme tehotasoa

D17-moottorin teho ja kestävyys vastaavat raskaiden kuljetustehtävien vaatimuksia. Saatavissa ovat 600-, 700- ja 780-hevosvoimaiset moottoriversiot. Kaikissa tehoversioissa voidaan käyttää uusiutuvaa HVO-dieseliä. Näin voi pienentää hiilijalanjälkeä ja täyttää tiukat päästövaatimukset. Bio-diesel/B100 on saatavilla D17 700 hv:lle.

Lisätietoja on Volvo FH16 -mallin erittelyssä

Enemmän vääntöä

D17-moottori tuottaa enemmän tehoa, jopa 3 800 Nm:n vääntömomentin ja enemmän moottorijarrutustehoa alhaisilla moottorin käyntinopeuksilla. Moottori soveltuu osaksi räätälöimääsi voimansiirtolinjaa, joka tuottaa käyttötarpeidesi mukaisen tehon kaikkein haastavimmissa tehtävissä.

Tutustu Volvo-moottoreihin

Parempi hallinta I-Shiftillä

I-Shiftin avulla pidät ohjat käsissäsi riippumatta siitä, tarvitsetko pitoa käynnistyksessä vai ylläpitääksesi vääntömomenttia alhaisella nopeudella. Tutustu I-Shiftin etuihin tarkemmin tässä kuvagalleriassa.

Ryömintävaihteet

Liikkeellelähtö raskaalla kuormalla on haasteellista sekä pidon että kytkimen kannalta. I-Shiftin ryömintävaihteet parantavat käynnistettävyyttä ja vähentävät merkittävästi kytkimeen kohdistuvaa kuormitusta.

Yhdellä polkimella ajo

Suunnanmuutostoiminnon avulla voit siirtyä eteenpäin ajon ja peruutuksen välillä käyttämällä pelkästään kaasupoljinta. Maastojarrun ansiosta voit ohjata enintään 4 km:n/h nopeuksissa sekä kaasua että jarruja kaasupolkimella.

Älykäs ohjelmisto

Järjestelmän sydän on kuitenkin elektroninen ohjausyksikkö, joka säätelee kytkintä ja vaihteiden vaihtoja. Ohjelmistopakettien avulla voit räätälöidä I-Shiftin omien tarpeidesi mukaan. Saatavilla on erityinen raskaan käytön paketti, joka auttaa hallitsemaan äärimmäisiä kuormia.

Camera Monitor System - peilikamerajärjestelmä

CMS-peilikamerajärjestelmä parantaa aerodynamiikkaa energian säästämiseksi. Se parantaa myös suoraa näkyvyyttä ja sisältää valvontatoimintoja, joita peileissä ei ole. Erikoiskuljetuksiin suosittelemme kuitenkin perinteisiä peilejä.

Tutustu Camera Monitor System -järjestelmään

Infotainment ja äänentoisto

Helppokäyttöinen kuljettajan käyttöliittymä, Infotainment-järjestelmä ja kolmitasoinen äänijärjestelmä tekevät Volvo FH16:sta miellyttävän ympäristön sekä ajossa että lepohetkinä.

Ohjaamon varustelu

Volvo FH16 -kuorma-autoihin on saatavilla laaja valikoima ohjaamoita tarpeidesi mukaan. Voit valita energiaa säästävän Camera Monitor Systemin ja sivupeilien välillä. Tutustu vaihtoehtoihin tarkemmin.

  Globetrotter XXL -ohjaamo

  Globetrotter XXL -ohjaamolla varustetussa Volvo FH16:ssa yhdistyvät erinomainen ajomukavuus ja miellyttävä majoitus kahdelle henkilölle. Erinomainen nukkumismukavuus entistä pidemmässä ja leveämmässä alasängyssä.

  Globetrotter XL -ohjaamo

  Volvo FH16:n Globetrotter XL -ohjaamossa yhdistyvät erinomainen ajomukavuus ja miellyttävä majoitus kahdelle hengelle. Ohjaamossa on runsaasti säilytys- ja oleskelutilaa.

  Globetrotter-ohjaamo

  Volvo FH16:n Globetrotter-ohjaamossa yhdistyvät erinomainen ajomukavuus ja miellyttävä majoitus jopa kahdelle hengelle. Moottoritilassa mahtuu seisomaan suorana.

  Makuuohjaamo

  Makuuohjaamolla varustetussa Volvo FH16:ssa yhdistyvät erinomainen ajomukavuus ja miellyttävä yöpymismahdollisuus jopa kahdelle hengelle sekä rajallinen seisomakorkeus.

  Matala makuuohjaamo

  Matalalla makuuohjaamolla varustettu Volvo FH16 tarjoaa matalamman ohjaamon ulkokorkeuden yhdistettynä erinomaiseen ajomukavuuteen, mukavaan yöpymiseen yhdelle ja rajalliseen seisomakorkeuteen.

Kuvatut ominaisuudet eivät välttämättä ole vakiona tai saatavilla kaikille varustepaketeille ja voimansiirtovaihtoehdoille.

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.