Kuorma-autot

TURVALLISUUS – KAIKEN LÄHTÖKOHTA

Olemme alan johtava yritys liikenneturvallisuudessa. Visiomme on, ettei yksikään kuorma-auto ole osallisena onnettomuudessa. Perustimme onnettomuuksien tutkintalautakunnan vuonna 1969, ja siitä lähtien olemme olleet turvallisuuden edelläkävijöitä. Luomme innovaatioita, jotka ehkäisevät onnettomuuksia ja vähentävät henkilövahinkoja. Eikä tämä koske vain kuljettajaa. Vaan kaikkia.

Ihmishenkien turvana jo 50 vuotta

Noin puolet kaikista kuorma-auto-onnettomuuksiin liittyvistä kuolemantapauksista voitaisiin välttää turvavöillä. On ratkaisevan tärkeää, että jokainen uusi kuljettajasukupolvi ymmärtää tämän keksinnön arvon. Sillä ihmishengen turvaaminen on meille kaikkein tärkeintä.

Yötilassa kuljettaja voi halutessaan sammuttaa kojelaudan kaikki tarpeettomat taustavalot nopeasti yhdellä painalluksella. Tämä vähentää häikäisyä kuljettajan näkökentässä ja häiritseviä heijastuksia tuulilasissa ja sivupeileissä. Toiminto sopii parhaiten paitsi yöaikaan ajaville myös peruuttamiseen sekä muihin taitoa vaativiin ohjaustilanteisiin vaikeassa säässä tai haastavissa ympäristöissä, esimerkiksi perävaunua kytkettäessä tai irrotettaessa.

Onnettomuuksien ehkäiseminen

Aktiiviseen turvallisuuteen liittyvän työmme tavoitteena on ehkäistä virheitä, jotka aiheuttavat noin 90 % kaikista liikenneonnettomuuksista. Siksi autamme kuljettajiamme näkemään paremmin. Autamme kuljettajia keskittymään ja pysymään rauhallisina. Varustamme kuorma-autot järjestelmillä ja tekniikoilla, jotka nostavat turvallisuuden kokonaan uudelle tasolle.

Henkilövahinkojen vähentäminen

Onnettomuuksia ikävä kyllä tapahtuu – ja siksi pyrimme minimoimaan loukkaantumisriskin passiiviseen turvallisuuteen liittyvällä työllämme. Pyrimme valmistamaan kuorma-autoja, jotka suojaavat kuljettajaa, matkustajia ja muita tienkäyttäjiä mahdollisimman tehokkaasti.

Lisätietoja Volvo FH:n turvallisuusjärjestelmistä

Opetamme lapsille:

Pysähdy, Katso, Vilkuta

Tämän kampanjan sanoma on Näe hyvin ja tule nähdyksi

Tämän kampanjan sanoma on

Koe turvallisuus omakohtaisesti

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi voi esitellä sinulle kaikki loistavat turvallisuusominaisuutemme ja vastata kaikkiin turvallisuutta koskeviin kysymyksiisi.