Kuorma-autot

YMPÄRISTÖSTÄ HUOLEHTIMINEN – TOIMINTAMME KULMAKIVI

Meitä voi hyvällä syyllä kutsua edelläkävijöiksi. Ympäristöstä huolehtiminen on ollut yksi perusarvoistamme jo 1970-luvulta lähtien. Siitä lähtien olemme pienentäneet uusien Volvo kuorma-autojen tuottamien ilmansaasteiden määrää 90 prosenttia ja polttoaineenkulutusta sekä ympäristövaikutuksia 40 prosenttia. Uskomme, että kuljetusalan tulevaisuus perustuu kestävään kehitykseen. Kuorma-automme, palvelumme ja toimintomme ovat jatkossakin ympäristöasioiden tiennäyttäjiä.

Kuorma-autot ja palvelut

Tavoitteemme on tuottaa kuorma-autoja ja palveluita, jotka kuormittavat ympäristöä entistä vähemmän. Edistymme aidosti niin polttoainetalouden parantamisessa kuin vaihtoehtoisten polttoaineratkaisujen kehittämisessäkin.

Energiatehokkuus
Polttoaineenkulutus on pienentynyt 40 prosenttia vuodesta 1970. Tiedämme kuitenkin pystyvämme parempaan. Siksi olemmekin sitoutuneet parantamaan taloudellisuutta.

Polttoaineenkulutuksen seuranta
Kuorma-automme ovat polttoainetaloudellisia. Älykkäiden polttoaineseurantajärjestelmiemme ja kuljettajakoulutuksemme avulla saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn.

Vaihtoehtoiset polttoaineet
Olemme ensimmäinen kuorma-autonvalmistaja, joka on toteuttanut kattavat testit Bio-DME (dimetyylieetteri) -polttoaineelle ja jolla on metaanikaasulla toimiva dieselmoottori.

Kuorma-autojen päästöt
Euro 6 -moottorimme myötä hiukkaspäästöt ovat puolittuneet ja typpioksidipäästöt vähentyneet lähes 80 prosenttia. Myös LNG-käyttöiset kuorma-automme ovat vähentäneet päästöjä merkittävästi.

Materiaalit ja kierrätys
Noin kolmannes Volvon uusiin kuorma-autoihin käytettävistä materiaaleista saadaan kierrätyksestä. Lisäksi jopa 90 prosenttia materiaaleista voidaan kierrättää kuorma-auton tullessa elinkaarensa päähän.

Lue lisää kestävään kehitykseen perustuvista kuorma-autoista ja palveluista

Toimintamme

Tavoitteenamme on luoda tuotantoprosessi, joka perustuu täysin kestävään kehitykseen. Tuotantolaitoksemme Belgian Gentissä ja Ruotsin Tuvessa olivat maailman ensimmäiset ilmastoneutraalit autotehtaat. Ruotsin Uumajan maalaamossamme liuotinpäästöt ovat alan pienimmät. Lisäksi yhä useampi jälleenmyyntiliikkeemme on hiilidioksidineutraali. Eikä siinä vielä kaikki. Laajennamme kestävän kehitykseen liittyvää toimintaamme nopeasti ja maailmanlaajuisesti, jotta se kattaisi mahdollisimman suuren osan valmistustavoistamme, tehtaistamme ja jälleenmyyjistämme.

Lisätietoja kestävän kehityksen periaatteistamme 

Pienennä ympäristövaikutuksia

Ympäristövaikutuksilla on merkittävä rooli kuorma-auton tai kaluston valinnassa. Paikallinen Volvo jälleenmyyjä on olemassa sinua varten.