Kuorma-autot

Globaali kampanja edistää lasten liikenneturvallisuutta

Pysähdy, Katso, Vilkuta

Turvallisuus on läsnä kaikessa mitä teemme. Volvo on todellisten onnettomuuksien tutkimuksen kautta saanut selville, että inhimillinen tekijä on syynä useimpiin liikenneonnettomuuksiin. Siksi paitsi kehitämme innovatiivisia turvallisuutta parantavia ominaisuuksia tuotteissamme myös työskentelemme turvallisuuden eteen kaikkialla.

JÄRJESTÄ LAPSILLE TAPAHTUMA LIIKENNETURVALLISUUDESTA

Liikenteen perusasiat opitaan jo lapsena. Volvon muistisääntö tien ylittämiseen lapsille on Pysähdy, katso, vilkuta, jotta kuorma-autonkuljettaja ehtii havaita lapsen. Koulutuksen avulla lapset ymmärtävät paremmin, miten käyttäytyä turvallisesti liikenteessä ja isojen ajoneuvojen lähettyvillä.

Koulutuksessa keskitytään siihen, miten tärkeää on, että lapsi kiinnittää huomiota liikenteeseen ja luo katsekontaktin kuljettajan kanssa, joko suoraan tai taustapeilien kautta.

Koulutus voidaan järjestää luokassa, ulkona tai molemmissa. Voit esimerkiksi järjestää käytännön havaintoesityksiä ulkona kuorma- tai linja-auton avulla tai luokkatiloissa pienoismalleilla.

Mikäli koulutukseen otetaan mukaan kuorma- tai linja-auto, lapset pääsevät tutustumaan autoon ja itse näkemään, ettei liian lähellä ajoneuvoa olevaa ihmistä voi nähdä ohjaamosta.

Vaikuttaminen on mahdollista kaikkialla

Volvo Trucksin Pysähdy, Katso, Vilkuta -kampanja tavoittaa jatkuvasti enemmän lapsia. Tavoitteena on auttaa lapsia eri puolilla maailmaa toimimaan turvallisesti liikenteessä. Ensin pysähdytään. Sitten katsotaan ympärille ja tarkistetaan tilanne. Ja lopuksi varmistetaan nähdyksi tuleminen vilkuttamalla kuljettajalle.

Olemme kannustaneet työntekijöitämme eri puolilla maailmaa osallistumaan aktiivisesti paitsi omien lastensa myös yhteisöjen muiden lasten liikenneturvallisuuden edistämiseen. Yhä useampi maa on liittynyt mukaan Pysähdy, Katso, Vilkuta -kampanjaan.

Tule mukaan, niin voit olla mukana vaikuttamassa.

Pysähdy, Katso, Vilkuta -kampanja säästää ihmishenkiä

Joka vuosi yli 260 000 alle 19-vuotiasta kuolee liikenneonnettomuuksissa. Liian monessa onnettomuudessa on mukana kuorma- ja linja-autoja. Lasten liikennevalistuksella voidaan säästää lukuisia nuoria ihmishenkiä.

Vuorovaikutteisten ja käytännönläheisten Pysähdy, Katso, Vilkuta -koulutusmateriaalien avulla lasten vanhemmat, opettajat, organisaatiot ja viranomaiset voivat antaa lapsille liikennevalistusta.

Kaikki materiaalit ovat ilmaisia ja kaikkien saatavilla. Mukana on perustason aineisto, kattava aineisto, animoitu vuorovaikutteinen tarina sekä Powerpoint-esitys ja kurssiohjeet.

Koulutuspaketteja on saatavana useilla kielillä.

KUINKA JÄRJESTÄN OMAN TAPAHTUMAN?

Alta voit ladata Pysähdy, katso, vilkuta -opetusmateriaalia. Täältä löydät esityksen lapsille näytettäväksi sekä tukimateriaalia ja vinkkejä järjestäjälle.

Tutustu näihin dokumentteihein ja ota yhteyttä kouluun tai päiväkotiin. Mikäli olet kiinnostunut toteuttamaan tapahtuman, ole yhteydessä omaan Volvo jälleenmyyjääsi, jotta voimme tukea sinua tilaisuuden järjestämisessä.

Volvo Trucks vastaanottaa myös mielellään kuvia tilaisuuksista ja jaamme niitä edelleen. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi tai laita kuvat meille viestillä Facebookissa. Kuvia aiemmista tapahtumista löydät Facebookista #pysähdykatsovilkuta ja #pysahdykatsovilkuta -hashtagilla ja Instagramista hashtageilla #pysahdykatsovilkuta ja #pysähdykatsovilkuta.

 

Esikoululaiset tutustuivat sähkökuorma-autoihin Vantaalla – ”Rekkakuskia pitää katsoa silmiin”

Lue, kuinka BB Kuljetus Oy -toteutti sarjan turvallisuustapahtumia Porvoossa

Katso Volvo Trucksin video tapahtumasta Britanniassa

Ihmishenkiä säästäviä vinkkejä

Volvo Trucks on laatinut innostavia ja helppokäyttöisiä Pysähdy, Katso, Vilkuta -koulutusmateriaaleja. Vuorovaikutteisten ja käytännönläheisten koulutusmateriaalien avulla vanhemmat, opettajat, organisaatiot ja viranomaiset voivat antaa lapsille liikennevalistusta.

Kaikki kampanjamateriaali on ilmaista ja kaikkien käytettävissä.

OPETUSMATERIAALI SUOMEKSI

OPETUSMATERIAALEJA ENGLANNIKSI JA RUOTSIKSI

Koe turvallisuus omakohtaisesti

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi voi esitellä sinulle kaikki loistavat turvallisuusominaisuutemme ja vastata kaikkiin turvallisuutta koskeviin kysymyksiisi.