Kuorma-autot

Pysähdy, Katso, Vilkuta

Pysähdy, Katso, Vilkuta on yksinkertainen ja viihdyttävät tapa opettaa lapsille eri puolilla maailmaa, miten teillä voi liikkua turvallisesti. Saat lisätietoja ja voit ladata koulutusmateriaalit täällä.

Pysähdy 

Jos aiot ylittää kadun, pysähdy.

Katso

Katso molempiin suuntiin ja muodosta lähellä oleviin kuljettajiin katsekontakti.

Vilkuta

Vilkuta kuljettajille ja odota, että he vilkuttavat takaisin. Ylitä tie vasta sitten.

Lapsille eri puolilla maailmaa


Pysähdy, Katso, Vilkuta parantaa tietoisuutta, kannustaa toimimaan turvallisesti ja voi säästää ihmishenkiä. Toistaiseksi hanke on tavoittanut lapset yli 30 maassa eri puolilla maailmaa. Pysähdy, Katso, Vilkuta -hankkeen sanomaa levittämään on tehty tämä laulu ja musiikkivideo. Saatko luokan kaikki lapset tanssimaan tämän laulun tahdissa?
 

JÄRJESTÄ LAPSILLE TAPAHTUMA LIIKENNETURVALLISUUDESTA

Liikenteen perusasiat opitaan jo lapsena. Volvon muistisääntö tien ylittämiseen lapsille on Pysähdy, katso, vilkuta, jotta kuorma-autonkuljettaja ehtii havaita lapsen. Koulutuksen avulla lapset ymmärtävät paremmin, miten käyttäytyä turvallisesti liikenteessä ja isojen ajoneuvojen lähettyvillä.

Koulutuksessa keskitytään siihen, miten tärkeää on, että lapsi kiinnittää huomiota liikenteeseen ja luo katsekontaktin kuljettajan kanssa, joko suoraan tai taustapeilien kautta.

Koulutus voidaan järjestää luokassa, ulkona tai molemmissa. Voit esimerkiksi järjestää käytännön havaintoesityksiä ulkona kuorma- tai linja-auton avulla tai luokkatiloissa pienoismalleilla.

Mikäli koulutukseen otetaan mukaan kuorma- tai linja-auto, lapset pääsevät tutustumaan autoon ja itse näkemään, ettei liian lähellä ajoneuvoa olevaa ihmistä voi nähdä ohjaamosta.

Tietoja hankkeesta

Tämän lyhytelokuvan avulla selitetään, miksi pysähtyminen, katsominen ja vilkuttaminen on niin tärkeää. Lisäksi siinä käsitellään liikenneturvallisuuta viihdyttävästi, mieleenjäävästi ja ennen kaikki lapsille sopivalla tavalla. Voit ladata videot myöhemmin tällä sivulla tai voit katsoa sen YouTube-kanavassamme. Oikean- ja vasemmanpuoleiseen liikenteeseen on kummallekin oma video.

Oma liikenneturvallisuuskortti

Jokaiselle lapselle, joka oppii pysähtymään, katsomaan ja vilkuttamaan, voidaan myöntää hauska tulostettava ajokortti.

Vaikuttaminen on mahdollista kaikkialla

Volvo Trucksin Pysähdy, Katso, Vilkuta -kampanja tavoittaa jatkuvasti enemmän lapsia. Tavoitteena on auttaa lapsia eri puolilla maailmaa toimimaan turvallisesti liikenteessä. Ensin pysähdytään. Sitten katsotaan ympärille ja tarkistetaan tilanne. Ja lopuksi varmistetaan nähdyksi tuleminen vilkuttamalla kuljettajalle.

Olemme kannustaneet työntekijöitämme eri puolilla maailmaa osallistumaan aktiivisesti paitsi omien lastensa myös yhteisöjen muiden lasten liikenneturvallisuuden edistämiseen. Yhä useampi maa on liittynyt mukaan Pysähdy, Katso, Vilkuta -kampanjaan.

Tule mukaan, niin voit olla mukana vaikuttamassa.

KUINKA JÄRJESTÄN OMAN TAPAHTUMAN?

Volvo Trucks on laatinut innostavia ja helppokäyttöisiä Pysähdy, Katso, Vilkuta -koulutusmateriaaleja. Vuorovaikutteisten ja käytännönläheisten koulutusmateriaalien avulla vanhemmat, opettajat, organisaatiot ja viranomaiset voivat antaa lapsille liikennevalistusta. Kaikki kampanjamateriaali on ilmaista ja kaikkien käytettävissä.

 

Tutustu näihin dokumentteihein ja ota yhteyttä kouluun tai päiväkotiin. Mikäli olet kiinnostunut toteuttamaan tapahtuman, ole yhteydessä omaan Volvo jälleenmyyjääsi, jotta voimme tukea sinua tilaisuuden järjestämisessä.

Volvo Trucks vastaanottaa myös mielellään kuvia tilaisuuksista ja jaamme niitä edelleen. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi tai laita kuvat meille viestillä Facebookissa. Kuvia aiemmista tapahtumista löydät Facebookista #pysähdykatsovilkuta ja #pysahdykatsovilkuta -hashtagilla ja Instagramista hashtageilla #pysahdykatsovilkuta ja #pysähdykatsovilkuta.

 

Esikoululaiset tutustuivat sähkökuorma-autoihin Vantaalla – ”Rekkakuskia pitää katsoa silmiin”

Lue, kuinka BB Kuljetus Oy -toteutti sarjan turvallisuustapahtumia Porvoossa

Katso Volvo Trucksin video tapahtumasta Britanniassa

OPETUSMATERIAALI SUOMEKSI

OPETUSMATERIAALI ENGLANNIKSI

Ohjeet/opas (vasemmanpuoleinen liikenne, PDF)Lataa
Ohjeet/opas (oikeanpuoleinen liikenne, PDF)Lataa
Vuorovaikutteinen tarina (vasemmanpuoleinen liikenne, PowerPoint)Lataa
Vuorovaikutteinen tarina (oikeanpuoleinen liikenne, PowerPoint)Lataa
Animaatioelokuva (vasemmanpuoleinen liikenne)Lataa
Animaatioelokuva (oikeanpuoleinen liikenne)Lataa
Liikennematto – tulostus vinyylille* (vasemmanpuoleinen liikenne, PDF)Lataa
Liikennematto – tulostus vinyylille* (oikeanpuoleinen liikenne, PDF)Lataa
Liikennematto – tulostus paperille** (vasemmanpuoleinen liikenne, PDF)Lataa
Liikennematto – tulostus paperille** (oikeanpuoleinen liikenne, PDF)Lataa
Liikennematon hahmot (PDF)Lataa
Pysähdy, Katso, Vilkuta -ajokortti (PDF)Lataa
Pysähdy, Katso, Vilkuta -lauluLataa
Pysähdy, Katso, Vilkuta -musiikkivideoLataa

*Vinyylimatot voidaan tulostaa 900 g/m² -vinyylille. Koko 1 400 x 705 mm

**Paperimatot voidaan tulostaa 12 A3-arkille, jotka teipataan lopuksi yhteen

TUTUSTU TURVALLISUUTEEN KÄYTÄNNÖSSÄ

Paikallinen Volvo jälleenmyyjäsi voi esitellä sinulle kaikki turvallisuusominaisuudet ja vastata kaikkiin turvallisuutta koskeviin kysymyksiisi.