Kuorma-autot

Laske ekologinen jalanjälkesi

Ympäristöstä huolehtiminen on yksi ydinarvoistamme. Siksi haluamme auttaa sinua tekemään oikeita valintoja antamalla sinulle kokonaisvaltaisen kuvan ympäristövaikutuksistasi. Olemme ylpeitä voidessamme esitellä faktat koko elinkaaren vaikutuksesta ja toimia vastuullisesti.

Miksi minun pitäisi laskea ekologinen jalanjälkeni?


Jos tavoitteenasi on luoda kestävän kehityksen mukainen kuljetusratkaisu, tiedät luultavasti, että kuorma-autojesi ekologinen kokonaisjalanjälki ei rajoitu pelkästään niiden tuottamiin CO2-päästöihin. Laskelmaan on otettava mukaan kaikki raaka-aineiden hankinnasta ja muista valmistuksessa käytetyistä resursseista kierrätyksen tuottamiin päästöihin.


Käytä laskuria apuna, kun suunnittelet tulevaa kalustoasi. Saat kokonaisvaltaisen kuvan siitä, miten erilaiset valinnat voivat muuttaa ekologista jalanjälkeäsi, ja voit helposti vertailla saatavilla olevia vaihtoehtoja. Voit vertailla Volvon sähkökäyttöistä kuorma-autoa kaasu- tai dieselkäyttöiseen kuorma-autoon omassa liiketoiminnassasi ajokilometriesi ja energialähteidesi perusteella. Jos asiakkaasi välittävät kestävästä kehityksestä, laskuri voi antaa selkeän kuvan siitä, kuinka kuorma-autosi minimoivat ekologisen jalanjäljen heidän kuljetusketjussaan. Näin voit saada lisää sopimuksia.

Vaikutusta analysoidaan kolmella alueella

Valmistus

Tämä laskelma sisältää koko tuotannon, myös raaka-aineiden hankinnan, materiaalien ja osien kuljetukset sekä kokoonpanon tehtaalla.

Käyttö

Tämä osio kattaa kuorma-auton käyttöiän ympäristövaikutukset niin polttoaineen tuotantoon, polttoaineenkulutukseen kuin huoltoihin.

Käytöstäpoisto

Laskelmissa huomioidaan kierrätykseen ja jätteisiin liittyvät päästöt sekä kierrätyksen tuomat hyvitykset.

Me Volvo Trucksilla olemme ylpeitä siitä, että voimme aidosti huomioida koko elinkaaren ympäristövaikutukset. Näin me kannamme vastuumme.

Laskelmien perusteet

Laskurin tarkoitus on auttaa sinua laskemaan kuorma-autosi CO2-päästöt. Laskelmat perustuvat kuorma-autojen kattavaan tutkimukseen ja testaukseen. Laskelmien perusteena käytetään tehtyjä elinkaariarvioita. Arvioissa huomioidaan materiaalin tuotanto raaka-aineiden louhinnasta sellaisten materiaalien valmistukseen, joita käytetään toimittajien tehtaissa ja Volvon omissa tuotantolaitoksissa eri puolilla Eurooppaa.

Myös huollon sekä materiaalien kierrätyksen, tehtaiden välisten siirtojen, polttoaineen tuotannon ja pakokaasupäästöjen vaikutukset huomioidaan. Romutusvaiheessa tapahtuva metallien kierrätys uusiin tuotteisiin huomioidaan positiivisesti.

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.