Kuorma-autot

I-See

I-See säästää polttoainetta optimoimalla nopeuden, vaihteenvaihdot ja vapaalla rullauksen tien pinnanmuotoja, kaarteita, liikenneympyröitä ja nopeusrajoituksia varten. Näin voit käyttää vakionopeudensäädintä aiempaa useammissa ajotilanteissa sekä säästää polttoainetta ja pienentää hiilijalanjälkeä heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Säästä energiaa mukauttamalla ajo reitteihisi

Taitavat kuljettajat ovat aina mukauttaneet nopeuden ja vaihteenvaihdot edessä olevaan reittiin. Sen tekeminen täydellisesti ja johdonmukaisesti koko ajan on kuitenkin käytännössä mahdotonta. I-See auttaa sinua tässä tehtävässä heti, kun aktivoit vakionopeudensäätimen.

Mäkiä, mutkia ja nopeusrajoituksia

I-See optimoi vaihteenvaihdot ja nopeuden reitin mukaan. Ajettaessa vakionopeudensäädin aktivoituna I-See mukautuu pinnanmuotoihin hyödyntääkseen kuorma-auton liike-energiaa tehokkaasti. Kun lähestyt kaarretta tai liikenneympyrää, I-See säätää nopeutta niin, että voit ajaa mahdollisimman energiatehokkaasti. Se myös mukautuu tuleviin nopeusrajoituksiin automaattisesti.

Enemmän kuin maantieajoa

I-See mukautuu pinnanmuotoihin, kaarteisiin ja nopeusrajoituksiin, joten sitä voidaan käyttää lähes kaikilla yleisillä teillä, ei pelkästään moottoriteillä. Mitä enemmän käytät sitä, sitä vähemmän tapahtuu turhia vaihteenvaihtoja, jarrutuksia ja kiihdytyksiä.

Perustuu uusimpiin karttoihin

I-See käyttää korkean resoluution kaupallisia karttoja, joissa on tietoja pinnanmuodoista, kaarteista ja nopeusrajoituksista – ja ne päivittyvät automaattisesti kuorma-autoon.

I-See toimii rinteissä

Ajettaessa ylämäkeen

I-See tietää, että edessä on mäki. Kuorma-auto kiihdyttää ja pitää suuremman vaihteen kauemmin kytkettynä.

I-See välttää tarpeettomia vaihteenvaihtoja, joten ajamisesta ylämäkeen tulee sulavaa ja polttoainetaloudellista.

Alamäkeä lähestyttäessä I-See estää tarpeettoman kiihdytyksen.

Ajettaessa alamäkeen

Energian säästämiseksi I-See kytkee voimansiirtojärjestelmän tai moottorijarrutuksen pois vapaalla ajoa varten ennen alamäkeä.

Mäen jälkeen

I-See tietää, missä mäki päättyy ja seuraava alkaa. Jos lähestyt ylämäkeä, I-See antaa kuorma-auton rullata, jolloin vauhti ja liikemäärä kasvavat.

Kaarteiden ja liikenneympyröiden hallinta

Kun kuorma-auto lähestyy kaarretta tai kiertoliittymää, joka vaatii alhaisempaa nopeutta turvallisuuden takia, I-See mukauttaa vaihteenvaihtoa ja nopeutta etukäteen, jotta kuljettajan ei tarvitse käyttää jarrupoljinta. Kaarteesta poistuttuaan I-See mukautuu nopeusrajoitukseen mahdollisimman tehokkaasti.

Nopeusrajoitusten hallinta

Kun lähestyt paikkaa, jossa nopeusrajoitus muuttuu, I-See säätää vaihteenvaihtoa ja nopeutta mahdollisimman energiatehokkaasti. Se auttaa välttämään tarpeettomia jarrutuksia tai nopeita kiihdytyksiä.

Kuvatut ominaisuudet eivät välttämättä ole vakiona tai saatavilla kaikille varustepaketeille ja voimansiirtovaihtoehdoille.

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo Trucks -jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.