Kuorma-autot

Analysoi reittisi polttoaineen säästämiseksi

VOLVO TRUCKSIN I-SEE-TOIMINTO

Osaatko optimoida ajonopeuden ja vaihteenvaihdot reittisi pinnanmuotojen mukaan polttoaineen säästämiseksi? I-See osaa, ja se tekee sen kartan topografiatietojen perusteella. Näin voit vähentää polttoaineenkulutusta merkittävästi.

I-See auttaa säästämään polttoainetta

Mäkeä lähestyttäessä kuorma-auto lataa tiedot korkearesoluutioisesta kaupallisesta topografisesta kartasta, jota käytetään verkon välityksellä. Tietojen avulla kuorma-auton oma liike-energia saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti kuudessa eri vaiheessa. Tällöin myös polttoaineenkulutus pienenee jopa 5 prosenttia verrattuna kuorma-autoon, jossa ei ole I-See-toimintoa. Jos kartta ei sisällä tietä tai palvelimeen ei saada yhteyttä, kuorma-auto siirtyy käyttämään jaettua tietokantaa.

Tuki pelaa ja matka jatkuu

I-See käyttää ensisijaisesti korkearesoluutioista kaupallista topografista karttaa, jonka uusin versio päivitetään aina automaattisesti kuorma-autoon. Toissijaisesti käytetään jaettua tietoa, joka on tallennettu pilveen. Tarvittaessa järjestelmä käyttää paikallisesti tallennettua tietoa. Näin topografiatiedot ovat aina käytettävissä, joten ajaminen on sujuvaa ja voit luottaa siihen, että järjestelmä pidetään päivitettynä etäyhteyden avulla.  

I-Torque tekee kuorma-autosta vieläkin paremman

I-See voi säästää vielä enemmän polttoainetta, kun siihen lisätään I-Torque-toiminto. I-Torque käyttää I-See-tietoja, joita hyödyntämällä optimoidaan käytettävissä oleva moottorin vääntömomentti esimerkiksi ylämäkeen ajettaessa. Ajossa tehoa mukautetaan reitin perusteella nykyistä sijaintia sekä tiedossa olevia tieoloja apuna käyttämällä.

 1. Kasvattaa liikemäärää ylämäessä
  I-See tunnistaa tulevan mäen, joten kuorma-auto kiihdyttää ja pitää vaihteen suurella pidempään.
 2. Välttää vaihtamasta pienemmälle vaihteelle
  I-See välttää tarpeettomia vaihteiden vaihtoja, jolloin ylämäkiajosta tulee sulavampaa ja polttoainetaloudellisempaa.
 3. Hillitsee nopeutta mäenharjalla
  Alamäkeä lähestyttäessä I-See estää kiihdyttämästä tarpeettomasti.
 4. Vaihtaa vapaalle ennen alamäkeä
  Energian säästämiseksi ja jarrutuksen minimoimiseksi I-See kytkee voimansiirtojärjestelmän tai moottorijarrutuksen väliaikaisesti pois käytöstä juuri ennen alamäkeä.
 5. Säätelee jarruttamista alamäessä
  I-See tietää, missä tietty mäki päättyy ja seuraava alkaa, joten se käyttää jarruja tarpeen mukaan. Tämä takaa parhaan mahdollisen tehokkuuden.
 6. Varautuu seuraavaan nousuun
  Jos lähestyt jälleen ylämäkeä, I-See antaa kuorma-auton rullata, jolloin vauhti ja liikemäärä kasvavat ja ylämäki taittuu vaivattomammin.

Saatavana näihin kuorma-autoihin

TÄYDELLISTÄ HALLINTAA YLÄ- JA ALAMÄISSÄ

Me autamme sinua vähentämään polttoaineenkulutusta.