Kuorma-autot

Volvo FM. Monipuolinen erikoisosaaja.

Volvo FM on joustava, aktiivisten kuljettajien raskaaseen käyttöön tarkoitettu kuorma-auto, joka suoriutuu helposti kaikista tehtävistä. Voit räätälöidä omasi mihin tahansa alueellisista kuljetustehtävistä kaupunkialueilla suoritettaviin erikoistehtäviin, kun tarvitaan tasakuorma-autoja. Valitse sähkö-, kaasu- tai dieselversio.

  Volvo FM


  Käyttötehtävät: aluekuljetukset, konttikuljetukset, kemikaali- ja öljykuljetukset, jakelukuljetukset, jäte- ja kierrätyskuljetukset, julkisten palveluiden ja laitosten kuljetukset
  Teho: 330–500 hv

  Katso tarkat erittelyt 

  Volvo FM Electric


  Käyttötehtävät: alue- ja jakelukuljetukset, jäte- ja kierrätyskuljetukset, konttikuljetukset, rakennus- ja maansiirtokuljetukset, julkisten palveluiden ja laitosten kuljetukset
  Yhdistelmäpaino: 50 tonnia
  Teho: jopa 490 kW
  Toimintasäde: enimmillään 300 km

  Lue lisää Volvo FM Electricistä

  Kaasukäyttöinen Volvo FM


  Käyttötehtävät: aluekuljetukset, konttikuljetukset, kemikaali- ja öljykuljetukset
  Teho: 420–500 hv
  Toimintasäde: enimmillään 1 000 km

  Lue lisää kaasukäyttöisestä Volvo FM:stä

Kiireisiin päiviin suunniteltu ohjaamo

Kuljettajille, jotka nousevat ohjaamoon ja poistuvat sieltä sekä liikkuvat sen ympärillä. Volvo FM on mukavuuden ja tilavuuden osalta samassa sarjassa kuin isommat sisaruksensa. Suora näkyvyys ja sitä tukevat ratkaisut takaavat korkean turvallisuustason kaupunkialueilla. Tutustu kuorma-auton erinomaiseen työympäristöön tarkemmin alla olevassa galleriassa.

Peilikamerajärjestelmä CMS

Peilikamerajärjestelmä CMS avaa suoran näkymän ja laajentaa näkökenttää sekä hyvissä että haastavissa olosuhteissa. Pimeänäkö parantaa näkökykyäsi pimeässä. Paljasta kuorma-auton lähellä oleva alue apukuljettajan puoleisella kulmakameralla ja paranna näin turvallisuutta.
 

Tutustu Peilikamerajärjestelmään CMS

Infotainment ja audio

Helppokäyttöinen kuljettajan käyttöliittymä, Infotainment-järjestelmä ja audiojärjestelmä, josta on saatavissa kaksi eri varusteversiota, tekevät Volvo FM -mallista miellyttävän ajo- ja lepoympäristön.

Lähempänä tien pintaa

Volvo FM:n ohjaamorakenne on matala, ja kuljettajan istumapaikka on lähellä tien pintaa. Tämä helpottaa katsekontaktin saamista muihin tienkäyttäjiin ja kuorma-auton lähellä olevien alueiden hallintaa. Mitä useammin nouset ohjaamoon ja poistut sieltä päivän aikana, sitä enemmän arvostat käytännöllistä korkeutta. Sähköisiä kaupunkikuljetuksia varten on saatavilla erittäin helppokäyttöinen matala malli.

Lisätietoja Volvo FM Low Entry -mallista 

Räätälöi Volvo FM

Laaja valikoima esteettömiä ohjaamoita. Valittavina sähköinen, kaasutoiminen ja dieselkäyttöinen voimansiirto. Alusta, joka voidaan valmistaa mitä tahansa päällirakennetta ja tehtävää varten. Lisäksi energiaa säästäviä ominaisuuksia, kuten laahaamattomat levyjarrut. Voit valmistella kuorma-auton kaikkiin tehtäviin.

Tasainen ajo Volvo Dynamic Steeringin avulla

Volvo Dynamic Steering tekee ajamisesta helpompaa ja tarkempaa sekä lievittää rasitusta. Hienosäädä sitä omien tarpeidesi mukaan henkilökohtaisilla asetuksilla. Ominaisuus myös lisää kuljettajaa tukevien järjestelmien toimivuutta aktiivisella ohjauksella eri tilanteissa. Jos rengas puhkeaa, järjestelmä auttaa pitämään suunnan vakaana pysähdykseen asti.

Tietoja Volvo Dynamic Steering -järjestelmästä 

Täydelliset vaihdot I-Shiftillä

I-Shift käsittää valikoiman vaihteistoja, jotka tekevät ajamisesta helppoa ja tehokasta. Sitä voidaan käyttää kaikkeen kauko- ja maansiirtokuljetuksista kaupunkitoimituksiin. Lisävarustepakettien ansiosta voit räätälöidä sen tarpeidesi mukaan yhden polkimen ajotoiminnoilla ja muilla ominaisuuksilla. Jos se ei vielä riitä, I-Shift DC -kaksoiskytkin vaihtaa vaihdetta saumattomasti ilman vetokatkoksia. Ryömintävaihteiden ansiosta voit lisäksi yhdistää erinomaisen käynnistettävyyden energiatehokkuuteen suurilla nopeuksilla.

Lue lisää I-Shiftistä

Kuljettajaa tukevat turvajärjestelmät

Jos edessäpäin on törmäysvaara, hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin varoittaa kuljettajaa ja jarruttaa tarvittaessa. Sivutörmäyksen esto ja oven avauksen varoitus suojaavat molemmat sivut. Ne vähentävät tutka-antureiden avulla riskiä törmätä ajoneuvoihin ja muihin tienkäyttäjiin sekä varoittavat ovien avauksesta – jos on olemassa törmäysvaara. Kaikilla suunnilla on merkitystä turvallisuuden kannalta. 
 

Tietoja kuljettajaa tukevista järjestelmistä 

Alusta, joka on valmiina haasteisiisi

Aiotpa sitten noutaa kontteja satamista, kuljettaa kemikaaleja, liikkua rakennustyömailla tai rakentaa pitkälle erikoistuneen päällirakenteen tasakuorma-autoon, Volvo FM voidaan räätälöidä sitä varten. Se on kaikkein monipuolisin kuorma-automme. Sukella syvemmälle alustaan kuvagalleriassa.

Monipuolinen alusta

Alusta räätälöidään sinua varten tehtaallamme. Yllätyt siitä, kuinka kevyeksi pystymme rakentamaan Volvo FM:n, kun tiedämme, miten käytät sitä. Teliakselin nosto, 10 tonnin etuakselit sekä ohjaavat kanto- ja pusher-akselimme varmistavat massiivisen kuormakapasiteetin ja hallittavuuden. Work Remote -kaukosäätimen avulla voit lisäksi ohjata päällirakennetta ja voimansiirtoa, jos et istu kuljettajan paikalla.

Tutustu alustavaihtoehtoihin 

Apua päällirakentajille

Kun tilaat Volvo kuorma-auton, valmistelemme sen päällirakentamista varten tehtaallamme. Päällirakentaja pääsee VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) -verkkoportaaliin, jossa on kaikki tarvittavat tiedot kuorma-auton viimeistelyyn tehokkaasti ja mahdollisimman laadukkaasti. Erillisen moduulin avulla päällirakentajan on helppo hyödyntää kuorma-auton sähköjärjestelmää ja räätälöidä tarvittavia toimintoja.

Lue lisää päällirakentamisesta 

Ohjaamo koko miehistölle

Jotkin toiminnot vaativat enemmän kuin kuljettajan ja apukuljettajan. Volvon miehistöohjaamoon mahtuu jopa yhdeksän henkilöä. Sisään- ja uloskäynti sujuvat nopeasti ja turvallisesti. Päällirakentamisprosessin helpottamiseksi muun muassa polttoainesäiliöt, akut ja pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmä ovat ohjaamon alla.

Ohjaamon varustelu

Räätälöi Volvo FM ohjaamolla, joka sopii tarpeisiisi. Voit valita energiaa säästävän Camera Monitor Systemin ja sivupeilien välillä. Tutustu eri vaihtoehtoihin tässä.

  Päiväohjaamo

  Päiväohjaamolla varustettu Volvo FM on mukava ja ergonominen ympäristö. Ohjaamon pituus on optimaalinen kuormalavan pituuteen.

  Matala päiväohjaamo

  Matalalla päiväohjaamolla varustettu Volvo FM on mukava ja ergonominen ympäristö. Ohjaamo on hyvä valinta, kun kuormatila vaatii tilaa ohjaamon yläpuolella tai toimintaympäristö rajoittaa ajoneuvon korkeutta.

  Makuuohjaamo

  Makuuohjaamolla varustetussa Volvo FM:ssä yhdistyvät erinomainen ajomukavuus ja miellyttävä yöpymismahdollisuus yhdelle hengelle sekä rajallinen seisomakorkeus.

  Matala makuuohjaamo

  Matalalla makuuohjaamolla varustetussa Volvo FM:ssä yhdistyvät erinomainen ajomukavuus ja miellyttävä yöpymismahdollisuus yhdelle sekä rajallinen seisomakorkeus. Se on täydellinen valinta, kun kuormatila vaatii tilaa ohjaamon päällä, kuten autokuljetuksissa.

  Globetrotter-ohjaamo

  Globetrotter-ohjaamolla varustetussa Volvo FM:ssä yhdistyvät erinomainen ajomukavuus ja miellyttävä asuminen jopa kahdelle henkilölle. Siinä on runsaasti säilytystilaa, ja lattialla mahtuu seisomaan suorana.

  Miehistöohjaamo

  Volvo FM:n miehistöohjaamoon mahtuu yhteensä jopa yhdeksän henkilöä. Se on suunniteltu turvallista ja nopeaa sisään menoa ja poistumista varten.

Kuvatut ominaisuudet eivät välttämättä ole vakiona tai saatavilla kaikille varustepaketeille ja voimansiirtovaihtoehdoille.

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo-jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.