Kuorma-autot

Camera Monitor System - peilikamerajärjestelmä

Camera Monitor System, eli CMS-peilikamerajärjestelmä parantaa kuorma-auton aerodynamiikkaa ja vähentää energiankulutusta. Se parantaa suoraa näkyvyyttä ja pimeänäköä sekä vähentää kuolleita kulmia kuorma-auton lähellä.

Virtaviivaistettu tehokkuutta varten

Taustapeilit vaikuttavat aerodynamiikkaan riippumatta siitä, kuinka virtaviivaiset ne ovat. Kameroiden ansiosta kuorma-auton muoto on virtaviivaisempi, mikä vähentää energiankulutusta.

Entistä parempi näkyvyys

Entistä parempi näkyvyys

Kun peilit on poistettu, suora näkyvyys on parempi, koska peilien kotelot eivät peitä näkyvyyttä. Camera Monitor System parantaa myös näkyvyyttä taaksepäin sateella sekä vähentää suoran auringonpaisteen aiheuttamia häiriöitä. Näin ajokokemus on entistä parempi.

Loitontaminen

Kun tarvitaan tarkkoja liikkeitä, Camera Monitor System lähentää tarkempaan näkymään tai loitontaa laajempaan kulmaan. Älykkään kytkimen avulla voit vaihtaa eri näkökenttien välillä sekä kapean ja laajan näkymän välillä.

Parannettu pimeänäkö

Yöllä tai hämärissä olosuhteissa voidaan aktivoida infrapunavalon tuki. Se antaa pimeässä paremman pimeänäön ja näkyvyyden kuin perinteiset peilit.

Kamerat ja näytöt

Kamerat parantavat näkyvyyttä

Camera Monitor System sisältää jopa kolme kameraa. Yksi kuljettajan puolella, yksi matkustajan puolella ja valinnainen etukulmakamera matkustajan puolella. Kamerat tuottavat taustapeilinäkymän ja laajakulmanäkymän. Kameroiden linssit lämpenevät automaattisesti kylmissä olosuhteissa sekä sulattavat jään ja lumen ja poistavat sumun ja kosteuden.

Useita näyttöjä

Järjestelmä tarjoaa useita näkymiä eri näytöillä. Taustapeilinäkymä ja laajakulmanäkymä näkyvät näytöissä. Etulähipeili on juuri siellä, missä odotatkin sen olevan, ja sen avulla saat täydellisen näkymän ohjaamon edessä olevalle alueelle.

Valvontatila

Pysäköinnin aikana Camera Monitor System voidaan aktivoida valvontatilaan, jotta kuljettaja näkee, mitä kuorma-auton ympärillä tapahtuu.

Kuvatut ominaisuudet eivät välttämättä ole vakiona tai saatavilla kaikille varustepaketeille ja voimansiirtovaihtoehdoille.

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo Trucks -jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.