Kuorma-autot

Energia ja ympäristö

Paranna sähkökuorma-autojesi tuottavuutta ja energiatehokkuutta. Energia ja ympäristö on Volvo Connect -palvelu, joka antaa sinulle selkeän yleiskuvan sähkökuorma-autojesi käytöstä, mukaan lukien energiankulutuksesta, ajomatkasta ja paljosta muusta. Räätälöityjen raporttien avulla on helppo seurata kaluston suorituskykyä ja kuljettajien ajotapojen taloudellisuutta sekä tunnistaa nopeasti asiat, joita voi parantaa. Kuljettajan opastus antaa kuljettajille reaaliaikaista palautetta ja on loistava tapa auttaa heitä parantamaan sekä ylläpitämään ajotekniikkaansa. 

Keskeisimmät hyödyt

Tarkastele tilastoja muun muassa energiankulutuksesta ja ajomatkasta.

Ota selvää, mistä voit leikata kustannuksia ja miten säästää energiaa.

Saat säännölliset raportit sähköpostiisi.

Seuraa kaluston suorituskykyä millä tahansa älylaitteella.

Kuljettajat saavat reaaliaikaiset energiatehokkuuspisteet.

Jaa raportit suoraan Volvo Connectista.

Lue alta lisää Energia ja ympäristö -palvelusta. Voit myös käydä Volvo Connect Markkinapaikassa tai ottaa yhteyttä jälleenmyyjään saadaksesi lisätietoja.

Mukautetut raportit auttavat parantamaan kaluston suorituskykyä

Toimintasäde ja reitti ‑palvelun ansiosta kalustopäällikkö pysyy askeleen edellä. Räätälöidyt raportit kattavat yli 100 sähkökuorma-autoja varten räätälöityä parametria, joita ovat esimerkiksi energiankulutus, jarrujen käyttö, pysähdykset ja reitin topografia. Palvelussa on mahdollista tilata raportteja sähköpostiin. Niiden avulla kaluston, ajoneuvojen ja kuljettajien seuranta hoituu helposti ja säännöllisesti. Jaa tulokset viemällä ne PDF- tai Excel-muodossa tai jakamalla raportti suoraan Volvo Connectista.

Kuljettajan valmennus parantaa ajotekniikkaa

Kuljettajan valmennus auttaa kuljettajia parantamaan ajotekniikkaa pisteyttämällä ajotaidot energiatehokkuuden mukaan. Pisteytys päivittyy reaaliaikaisesti sähkökuorma-auton ajon aikana. Näytölle tulevat vinkit ja ehdotukset auttavat kuljettajaa tunnistamaan osa-alueet, joissa tottumuksia muuttamalla saadaan aikaiseksi myönteisiä vaikutuksia. Tämä palvelu on saatavana lisävarusteena Energia ja ympäristö ‑palveluun, ja se edellyttää INFODF- tai INFONDF-ominaisuutta.

Miten energiatehokkuuspisteytys toimii?

Energiatehokkuuspisteet annetaan väliltä 0–100, ja ne osoittavat kuorma-auton ja kuljettajan suorituskyvyn energiatehokkuuden näkökulmasta neljällä avainalueella:

• Ennakointi ja jarrujen käyttö

• Voimansiirtolinjan käyttö

• Ajonopeus

• Pysähdyksissä

Energiatehokkuuspisteet mahdollistavat myös ajoneuvon eri käyttökohteiden

vertailun (esimerkiksi maansiirto ja jakelu).

Energiatehokkuusraportti ja Volvo Connect -sovellus

Energiatehokkuusraportti on vuorovaikutteinen työkalu koko kaluston, yksittäisten ajoneuvojen tai kuljettajien taloudellisuuden analysointiin. Raportin yleiskatsauksessa on välitöntä palautetta alueista, joita on parannettava. Ajoneuvot ja kuljettajat asetetaan paremmuusjärjestykseen pisteyttämällä. Trendiraportissa energiatehokkuuspisteet ja energiankulutus näkyvät jopa 13 kuukauden ajalta, joten tulosten kehittymistä voidaan seurata pidemmällä aikavälillä. Energia ja ympäristö ‑palvelun yhteenvetonäkymä on aina näkyvissä mobiililaitteissa toimivassa Volvo Connect ‑sovelluksessa.

Muut sähkökuorma-autoille tarkoitetut palvelut

Ota yhteyttä

Oletko valmis aloittamaan Volvo Connectin käytön? Tai onko sinulla kysyttävää palvelusta? Ota yhteyttä paikalliseen jälleenmyyjään.