Volvo kuorma-autot

Suomi

×
I-Shift -ohjelmistopäivitys

Jälkimarkkinoiden ohjelmistopaketit

Päivitä I-Shift-vaihteistosi

Sujuvammat vaihteenvaihdot. Pienemmät huoltokustannukset. Parempi polttoainetehokkuus. Parempi tuottavuus. Volvo I-Shift -vaihteistosta on kehittynyt viime vuosina merkkipaalu, johon muita automaattivaihteistoja verrataan.I-Shift -ohjelmisto voidaan myös päivittää kuljetustehtävään sopivaksi. Täällä voit tutustua eri vaihtoehtoihin, joilla yrityksesi toimintaa voidaan tehostaa entisestään.

Älykäs voimansiirtolinja, nyt entistä älykkäämpänä

Kun kuorma-autosi valmistettiin, sen I-Shift -vaihteisto optimoitiin määrätyn kuljetustehtävän mukaisesti. Onko kuljetustehtäviesi luonne sittemmin muuttunut? Vai oletko ehkä löytänyt käytetyn kuorma-auton, jonka erittely sopii I-Shift -ohjelmistoa lukuun ottamatta täydellisesti tarpeisiisi?

Ei hätää. Voimme päivittää I-Shift -ohjelmistosi helposti tarpeidesi mukaiseksi. Tuottavuutesi paranee, polttoainetta säästyy, ja voimansiirtolinjan osien kuluminen vähenee.

I-Shift -ohjelmistopäivitys raskaita kuljetuksia varten
Volvo I-shift upgrade fuel save global

Räätälöidyn ohjelmiston edut

Kuljetustehtävääsi täydellisesti optimoitu I-Shift -ohjelmisto parantaa voimansiirtolinjan suorituskykyä ja tuo lisäpontta liiketoimintaasi.

Sopivan nopeuden ylläpitäminen käy sujuvammin ja polttoainetalous on paras mahdollinen. Yrityksen tuottavuus paranee ja ajamisesta tulee turvallisempaa ja mukavampaa.

Volvo I-shift upgrade how to upgrade global

Kuinka päivitys onnistuu?

I-Shift -vaihteiston optimointiin riittää käynti Volvo jälleenmyyjän luona. Optimoimme I-Shift -ohjelmistosi tarkalleen kuljetustehtäviisi sopivaksi. Ohjelmisto sovitetaan moottorin pakokaasupäästösertifiointeihin ja I-Shift -ohjelmistosi versioon.

Päivittämisen etuja:

  • Parempi suorituskyky
  • Pienempi polttoaineenkulutus
  • Ajomukavuus kohenee
  • Voimansiirtolinjan osat kuluvat vähemmän

Mikä ohjelmisto sopii minulle?

Mikä ohjelmistopaketti sopii kuljetustehtävääsi kaikkein parhaiten? Saatavana olevat paketit on eritelty tässä. Huomaathan, että osa nykyisistä ohjelmistopaketeista on yhdistetty muihin paketteihin I-Shiftin vanhemmissa versioissa.

Volvo I-shift upgrade software basic global

Perusversio (TP-BAS)

Tämä on I-Shift -vaihteiston mukana toimitettava perusohjelmistopaketti. Paketti sisältää kaikenlaiseen ajamiseen soveltuvat vaihteiston perustoiminnot.

Volvo I-shift upgrade software distribution global

Jakeluajo-ohjelmisto (TP-DIST)

Mukauttaa vaihteiston toiminnot jakelusegmentin erityisolosuhteisiin. Ohjelmistopaketin toiminnot helpottavat ajoneuvon hallintaa liikkeelle lähdettäessä, ahtaissa tiloissa ja alhaisilla nopeuksilla ajettaessa.

Volvo I-shift upgrade software construction global

Maansiirto-ohjelmisto (TP-CON)

Toiminnot soveltuvat maansiirtosegmentin erityisolosuhteisiin. Suunniteltu hankalampiin tieolosuhteisiin ja helpottamaan ajoneuvon hallintaa liikkeelle lähdettäessä, ahtaissa tiloissa ja pienillä nopeuksilla.

Volvo I-shift upgrade software long haul global

Kaukokuljetusohjelmisto (TP-LONG)

Sisältää kehittyneitä toimintoja, joiden ansiosta polttoaineenkulutus on mahdollisimman pieni. Tämä ohjelmistopaketti sopii erinomaisesti kaikkiin kuljetuksiin, joissa polttoaineenkulutuksen vaikutus on merkittävä. Joissakin I-Shift -versioissa tämä paketti sisältää I-Roll -toiminnon.

Volvo I-shift upgrade software heavy duty transport global

Raskaskuljetusohjelmisto (TP-HD)

Optimoi I-Shift -vaihteiston toiminnan raskaisiin kuljetuksiin, joissa ajetaan suurilla yhdistelmämassoilla (yli 85 tonnia). Kuljettaja voi optimoida ajettavuuden yhdistelmämassasta riippumatta valitsemalla raskaskuljetustilan, poistamalla sen käytöstä sekä aktivoimalla kaukokuljetustilan. Ohjelmistopaketin toiminnoista on hyötyä myös useita perävaunuja vetäville kuorma-autoille.

Volvo I-shift upgrade software crawler gear global

Ryömintävaihteet

Sovittaa ryömintävaihteilla varustetun I-Shift -vaihteiston toiminnan määrättyihin tarpeisiin. Ohjelmistopaketti sisältää toimintoja, kuten erikoisalhaisiin nopeuksiin tarkoitetut ryömintävaihteet ja monivaihteiset peruutusvaihteet. Paketit ovat saatavana vain kuorma-autoihin, joissa on ryömintävaihteilla varustettu I-Shift.

Ohjelmapakettien ominaisuudet

Mikä ominaisuudet sopivat kuljetustehtävääsi kaikkein parhaiten? Tässä on eritelty joitakin I-Shift -ohjelmistopakettien tärkeimpiä ominaisuuksia. Jos haluat tiedot kaikista ominaisuuksista sekä kaikkien pakettien tarkasta sisällöstä, ota yhteyttä Volvon korjaamoon ja pyydä oman I-Shift -versiosi tuotetiedot.

Volvo I-shift upgrade gears global

Enhanced Gear Selection Adjustment, mkl. Kick-Down

Tällöin sekä automaattisesti valittua liikkeellelähtövaihdetta että automaattitilassa olevaa ajovaihdetta voidaan säätää aktivoimalla vaihdevivun plus-/miinuspainike. 

Käytettävissä on myös toiminto, joka helpottaa nopeuden säätämistä ajoneuvon ollessa joutokäynnillä tai ajamista hyvin hitaasti, esimerkiksi ruuhkissa. Vaihteita voi vaihtaa myös isommalle, sillä moottorin kierrosnopeutta nostetaan automaattisesti ennen isommalle vaihtamista.

Kickdown-toiminto valitsee vaihteen, jolla kiihdyttäminen on mahdollisimman tehokasta. Tämä tapahtuu vaihtamalla vaihtamisohjelmaa niin, että ajoneuvon kiihtyvyys on mahdollisimman suuri.

Volvo I-shift upgrade bad roads global

Enhanced Performance – huonokuntoisille teille

Tämä valinnainen ohjelmistopaketti on suunniteltu maansiirto- ja puutavarakuljetusten erikoisolosuhteisiin.

P+ Performance -tila sisältää erilaisia toimintoja, jotka sopeuttavat vaihtamisen ja vaihteen valinnan huonojen ajo-olosuhteiden ja mäkien kaltevuuksien mukaiseksi. Lisäksi se sisältää liikkeellelähtöä huonoissa ajo-olosuhteissa helpottavia toimintoja.

Tämä ominaisuus voidaan yhdistää helposti Raskaskuljetusohjelmisto-ohjelmaan (TP-HD). AVO-ENH-toiminnot ovat käytössä vain, kun HD-tila ei ole käytössä ja Power-tila on valittuna.

Volvo I-shift upgrade I-see global

I-See

I-See paitsi muistaa ajamasi mäet myös tietää niiden kaltevuustasot etukäteen.

Tämä tapahtuu hyödyntämällä kaikkien I-See-järjestelmää käyttävien kuorma-autojen tietoja. Nämä tiedot tallennetaan tietokantaan. Kun yksi kuorma-auto on ajanut reitin, kaikki muut kuorma-autot voivat saman tien hyödyntää tietoja reitin pinnanmuodoista tietoliikenneyksikön (TGW:n) avulla. I-See -toiminnolla polttoainetta voidaan säästää jopa 5 prosenttia.

Ohjelmistopaketit myydään ainoastaan lisävarustepaketteina, ja ne on yhdistettävä I-Cruise-nopeudensäätimeen (Smart Cruise Control).

Volvo I-shift upgrade heavy duty global

Heavy Duty GCW Control

(Käytettävissä vain määrättyjen moottori-/vaihteistoyhdistelmien kanssa.)

Optimoi vaihteiden valitsemisen raskaille yhdistelmäajoneuvoille (85 t < GCW ≤ 180 t). Tämä toiminto parantaa raskaiden kuljetusten ajo-ominaisuuksia ja polttoainetehokkuutta.

HD-tilassa 1. vaihdetta käytetään liikkeellelähtövaihteena ja vaihteen valinta mukautetaan tavallista raskaampien kokonaisyhdistelmämassojen mukaiseksi. TP-HD-toiminto muun muassa valitsee kokonaisyhdistelmämassalle sopivan liikkeellelähtövaihteen, mikä auttaa säästämään kytkintä.

Toiminto hyödyntää kaikkia vaihteita ja vaihtaa vaihdetta aina kierrosnopeuden noustessa, jotta vääntömomentti pysyy tasaisena ja ajomukavuus säilyy.

Volvo I-shift upgrade enhanced shift global

Enhanced Shift Strategy

(Täyden toiminnallisuuden edellytyksenä on EBS-MED.)

Toimii yhdessä EBS:n (elektronisesti ohjattu levyjarrujärjestelmä, EBS-STD / EBS-MED) ja ECS:n (elektronisesti ohjattu jousitus, SUSPL-EC) kanssa ja helpottaa esimerkiksi liikkeellelähtöjä ja ohjaamista.

Tämä jarrutila maksimoi VEB/VEB+-hidastimen jarrutehon valitsemalla automaattisesti vaihteen, jolla moottori käy korkeilla kierrosluvuilla. Toiminto kompensoi moottorijarrun toiminnan, kun vaihdetta vaihdetaan jarrutuksen aikana.

Volvo I-shift upgrade pto functions global

Laajennetut voimanottotoiminnot

Useita voimanoton käyttöä helpottavia toimintoja. I-Shiftin voimanottotoimintojen ansiosta erilaisia ominaisuuksia voidaan aktivoida. Niitä ovat esimerkiksi Automaattinen vapaa, Peruutusesto ja jakovaihteistoliitäntä.

Volvo I-shift upgrade smart cruise control global

Smart Cruise Control

Optimoi matkavauhdin ja rajoittaa lisäjarrun jarrutustehoa liikenneolosuhteiden salliessa – esimerkiksi loivissa alamäissä.

Volvo I-shift upgrade iroll global

I-Roll

Vapaavaihdetoiminto, joka säästää polttoainetta. I-Roll -toimintoa käytetään, kun moottoritehoa ja moottorijarrutusta ei tarvita – esimerkiksi ajettaessa tasaisilla teillä.

Volvo I-shift upgrade launch control global

Launch Control

Toimii yhdessä EBS:n kanssa ja aktivoi automaattisesti jarrutoiminnot, jotka auttavat kuljettajaa liikkeellelähdöissä ja terminaaliajossa.

Ota meihin yhteyttä

Ota yhteyttä paikalliseen Volvo jälleenmyyjään ja tutustu tarkemmin erittelyihin ja tarjouksen yksityiskohtiin.