Kuorma-autot

I-Save

I-Save vähentää polttoaineenkulutusta tehokkaasti kaukokuljetuksissa – ajettavuudesta tinkimättä. Mitä enemmän kilometrejä, sitä enemmän säästöjä ja sitä suurempi vaikutus kannattavuuteen. I-Save on saatavilla Volvo FH Aeroon ja Volvo FH:hon. Siinä yhdistyvät D13-moottorimme turboyhdysteknologia ja taloudellisuuspaketti*.

Tehokkaiden teknologioiden yhdistäminen polttoaineen säästämiseksi

I-Save yhdistää tehokkaan D13-moottorin, turboyhdysteknologian ja I-See-toiminnolla varustetun I-Shift-vaihteiston. I-See optimoi nopeuden, vaihteenvaihdot ja rullauksen vapaalla edessä olevan reitin mukaan. Tämän lisäksi I-Save käyttää entistä tehokkaampia taka-akseleita sekä muita energiaa säästäviä osia ja ohjelmistoja yhdistettyinä polttoainesäästöihin.

Säästä polttoainetta tinkimättä nopeudesta

Turbocompound-teknologialla varustettu D13-moottori tuottaa 300 Nm suuremman vääntömomentin alhaisilla kierroksilla verrattuna D13-moottoriin, jolla on sama teho, mutta ei kyseistä teknologiaa. Näin vähempi pienemmälle vaihteelle vaihtaminen ja pienempi polttoainemäärä riittävät tasaisen vauhdin ylläpitoon maantieajossa. I-See‑toimintoa hyödyntävän moottorin ansiosta mäet ja nousut voidaan ajaa suuremmalla vaihteella, jolloin polttoainetta säästyy nopeudesta tinkimättä.

I-Shift kaukoliikennettä varten

Taloudelliseen maantieajoon suunniteltu, optimoidulla ohjelmistolla varustettu I-Shift auttaa säästämään polttoainetta. Economy-tilassa jokainen vaihteenvaihto ajoitetaan piiruntarkasti, jotta moottori käy mahdollisimman taloudellisella kierrosalueella.

Energiatehokas moottori

Turbocompound-teknologialla varustettu D13-moottori hyödyntää käytettävissä olevan energian kaikissa vaiheissa, mikä parantaa tehokkuutta kaikilla käyntinopeuksilla – paras tulos saadaan käyntinopeudella 900–1 300 r/min. Saatavissa ovat 420, 460 ja 500 hevosvoiman tehovaihtoehdot.

I-See

I-See hyödyntää kuorma-auton kineettistä energiaa mahdollisimman tehokkaasti käyttämällä tietoja edessä olevista tien pinnanmuodoista, kaarteista, liikenneympyröistä ja ruuhkista. Se käyttää korkearesoluutioista karttaa, joten paikannustiedot ovat tarkkoja. Kun vakionopeudensäädin on aktivoitu, I-See huolehtii vaihteiden valinnasta, kiihdytyksestä, moottorijarrutuksesta ja vapaalla rullauksesta minimoiden polttoaineenkulutuksen. Se on tärkeä osa I-Save-pakettia.


Lue lisää I-Seestä 

Paremmat kaukokuljetukset

I-Save on suunniteltu tekemään kaukokuljetuksista tehokkaampia. Parantunut polttoainetehokkuus vaikuttaa välittömästi käyttökustannuksiin. Sen lisäksi I-Save tarjoaa myös loistavan ajokokemuksen ja entistä paremman ajettavuuden. Suurempi vääntömomentti, pienemmät kierrosluvut ja hiljaisempi voimansiirto ovat etuja, joita useimmat kuljettajat arvostavat.

* Taloudellisuuspaketti sisältää I-See-toiminnon, I-Cruisen ja I-Rollin, polttoainetehokkaat taka-akselit, tyhjäkäyntisammutuksen ja ohjaustehostimen pumpun, jonka tilavuus on säätyvä.

Kuvatut ominaisuudet eivät välttämättä ole vakiona tai saatavilla kaikille varustepaketeille ja voimansiirtovaihtoehdoille.

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo Trucks -jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.