Kuorma-autot

VOLVO FMX:N OHJAAMOERITTELYT

Ohjaamon mitat

 

Päiväohjaamo
Päiväohjaamo (FMX-DAY) on mukava ja ergonominen kuljettajan työympäristö. Sisäkorkeus 164 cm: moottoritunnelin kohdalla 120 cm.

Matala päiväohjaamo
Matala päiväohjaamo (FMX-LDAY) sopii muun muassa kaivostoimintaan, jäähdytettyihin kuljetuksiin, pumppuihin ja nostureihin. Sisäkorkeus 148 cm: moottoritunnelin kohdalla 104 cm.

Makuuohjaamo
Makuuohjaamossa (FMX-SLP) on mukavat yöpymistilat yhdelle henkilölle. Sisäkorkeus 164 cm: moottoritunnelin kohdalla 120 cm.

Matala makuuohjaamo
Matalassa makuuohjaamossa (FMX-LSLP) on kuormatilaa ohjaamon katon yläpuolella. Sisäkorkeus 148 cm: moottoritunnelin kohdalla 104 cm.

Globetrotter-ohjaamo
Globetrotter-ohjaamossa (FMX-HSLP) on mukavat yöpymistilat kahdelle henkilölle. Ohjaamon korkea rakenne tuo lisää säilytystilaa. Sisäkorkeus 201 cm: moottoritunnelin kohdalla 157 cm.

Miehistöohjaamo
Miehistöohjaamo, jossa on runsaasti tilaa jopa seitsemälle henkilölle. Sisäkorkeus 159 cm.

Ohjaamon ominaisuudet

 

Ohjaamon nelipistejousitus
Voit valita kierrejouset ja iskunvaimentimet, kierrejouset eteen ja ilmajousituksen taakse tai täysilmajousituksen. 
Ilmanotot
Ilmanotto vasemmalla puolella, saatavana korkea tai matala versio.
Ohjaamon värit
Valittavissa noin 650 vaihtoehtoa. 
Kuljettajan istuin
Valittavissa on kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Progressive (plyysi tai nahka), Dynamic (tekstiili) ja Robust (keinonahka). Istuimen säätömahdollisuudet ovat pituussuunnassa 200 mm ja korkeussuunnassa 100 mm. Kuljettajan istuimessa on vakiona niskatuki, säädettävä ja kääntyvä selkänoja, ristiselän tuki, säädettävyys pystysuunnassa ja eteen/taakse sekä istuimen kaltevuuden säätö. 
Apukuljettajan istuin
Valittavissa on kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Progressive (plyysi tai nahka), Dynamic (tekstiili) ja Robust (keinonahka). Molemmat ovat saatavana valinnaisilla verhoilumateriaaleilla. Apukuljettajan istuimissa on vakiona niskatuki.
Vuoteet
Alavuoteen mitat 70×200 cm. Erittäin mukavat 16 cm:n patjat, joissa pussijousitus. Kolme kovuusvaihtoehtoa: pehmeä, puolipehmeä ja kova. Saatavana on myös kaksi patjansuojusvaihtoehtoa: ne parantavat yöpymismukavuutta ja helpottavat vuoteen sijaamista. Comfort-ylävuoteen mitat: 70×190 cm tai 60×190 cm (lisävaruste Globetrotter-ohjaamoon).

Sisätilojen säilytysratkaisut
Tuulilasin yläpuolella on kaksi säilytystilaa säleovilla ja neljä ISO-paikkaa, joista yksi on varattu ajopiirturille (kaksi ISO-paikkaa matalissa ohjaamoissa). Makuu- ja Globetrotter-ohjaamoiden vuoteen alla on kaksi suurta säilytystilaa, joihin pääsee käsiksi ulkopuolelta, ja yksi suuri säilytystila (44 l), johon pääsee käsiksi nostamalla patjaa ja kantta. Lisäksi yöpymistiloissa on kaksi säilytystilaa lehdille ja muulle pikkutavaralle. Kojelaudassa on neljä avointa säilytystilaa, pieni säilytyslokero, DIN-paikkaan tuleva säilytystila, tavarasyvennys ja pulloteline. Päiväohjaamoon voidaan asentaa säleaukoilla varustettu 60 litran säilytystila kypäriä, eväsrasioita jne. varten.
Ulkoiset säilytysratkaisut
Kuljettajan ja apukuljettajan istuinten takana on säilytystilat, jotka voi avata ulkokautta.
Kattoluukku
Ohjaamoon on lisätty kattoluukku, jota voi avata 50 millimetriä. Sisäpuolella on rei'itetty häikäisysuoja, joka toimii myös hyönteisverkkona, kun luukku on avattuna. Kattoluukku voi olla joko manuaalinen tai sähkötoiminen (lisävaruste). Saatavana on myös teräksestä valmistettu kattoluukku, joka on tarkoitettu rakennustöihin tai vaativaan käyttöön.
Ohjauspyörä
Kuorma-auton erittelystä riippuen kaksi halkaisijaltaan erikokoista vaihtoehtoa – 450 mm tai 500 mm. Ohjauspyörän korkeuden säätövara on 90 mm ja sen kulman säätövara 28 astetta. Lisävarusteena saatavalla säädettävällä ohjauspylväällä ohjauspyörää voi säätää pystysuunnassa -5 - +15 asteen kulmassa, mikä parantaa ajomukavuutta. Ohjauspyörä on saatavana sekä turvatyynyllä että ilman. Vakionopeudensäädintä, äänimerkkiä, puhelinta sekä mittaristonäytön ja sivunäytön valikkoja voi käyttää turvallisesti ja kätevästi ohjauspyörässä olevilla sisäisillä hallintalaitteilla.
Ilmastointi
Ilmastointivaihtoehtoja on kaksi:

  • Käsisäätöinen ilmastointi (MCC).
  • Täysautomaattinen, elektronisesti ohjattu ilmastointi (ECC/ECC2).

Ilmastointia voidaan täydentää myös ohjaamon ja moottorin pysäköintilämmittimellä.

Istuinverhoilu

Robust

Keinonahka

Dynamic

Tekstiili

Progressive

Plyysi tai nahka

Kaikki istuimet ovat saatavana omalla ilmanvaihdolla varustettuina versioina.

 

Seinäverhoilu

Robust

Keinonahka

Dynamic

Tekstiili

Progressive

Tekstiili

OLE KUIN KOTONASI

Tee olosi mukavaksi. Kokeile istuinta. Vuodetta. Kurkista kaikkiin kaappeihin. Voi olla vaikea uskoa, miten paljon tilaa ajoneuvossa on.