Kuorma-autot

VOLVO FE:N OHJAAMOERITTELYT

Ohjaamon mitat

Päiväohjaamo

Päiväohjaamo on mukava ja ergonominen kuljettajan työympäristö. Sisäkorkeus 1 605 mm, pituus 1 600 mm, leveys 2 300 mm.

Lyhyt makuuohjaamo

Lyhyessä makuuohjaamossa on lisätilaa, johon voidaan asentaa yhden hengen vuode tai jota voidaan käyttää toimistona ja lisäsäilytystilana. Sisäkorkeus 1 605 mm, pituus 2 000 mm, leveys 2 300 mm.

Makuuohjaamo

Makuuohjaamossa on yhden hengen vuode. Sisäkorkeus 1 605 mm, pituus 2 200 mm, leveys 2 300 mm.

Matalalattiamalli

Matalalattiamalli matalalla askelmalla sekä tilaa ja turvavyöt yhdestä kolmeen matkustajalle. Sisäkorkeus 1 605 mm, pituus 2 200 mm, leveys 2 300 mm.

Ohjaamon ominaisuudet

Ohjaamon jousitus
Mekaaninen jousitus edessä ja takana: kierrejousi ja iskunvaimennin. Paineilmajousitus edessä ja takana: ilmapalkeet.

Kuljettajan istuin
Kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Comfort, Standard ja Economy. Kaikissa kolmessa on selkänojan, pituuden, korkeuden ja istuinkaltevuuden säätö sekä integroidut niskatuet.

Apukuljettajan istuin
Valittavissa on kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Standard, Economy ja Basic.

Ohjaamon värit
Valmiita värivaihtoehtoja 300. Lisävärejä voi tilata erikseen asiakassovelluksena.

Ohjauspyörä
Ohjauspyörästä on kuorma-auton erittelystä riippuen kaksi halkaisijaltaan erikokoista vaihtoehtoa, 460 mm tai 500 mm. Sen voi säätää haluttuun asentoon paineilmatoimisesti.


Ilmastointi
Ohjaamon lämmitysjärjestelmä on saatavana kahtena eri varianttina: pelkkä käsitoiminen lämmitin tai käsitoiminen lämmitin ja ilmastointi. Lisävarusteena on saatavana myös 2 kW:n pysäköintilämmitinjärjestelmä.


Kattoluukku
Ohjaamoon on lisätty kattoluukku, jota voi avata 50 millimetriä. Kattoluukku on saatavana lasista tai teräksestä tehtynä. Se voi olla joko käsikäyttöinen tai sähkötoiminen.


Istuinverhoilu
Mukava tekstiili.


Seinäverhoilu
Mukava tekstiili.

Ohjaamon lämmitys
Ohjaamon lämmitysjärjestelmä on saatavana kahtena eri varianttina: pelkkä käsitoiminen lämmitin tai käsitoiminen lämmitin ja ilmastointi. Lisävarusteena on saatavilla myös 2 kW:n pysäköintilämmitinjärjestelmä.

Sisätilojen säilytysratkaisut
Ohjaamossa on useita käytännöllisiä ja helppokäyttöisiä lokeroita, joissa voi säilyttää asiakirjoja ja henkilökohtaisia tavaroita. Tuulilasin yläpuolella on kaksi säilytyslokeroa sekä neljä DIN-lokeroa. Lisävarusteena on saatavana useita erilaisia säilytys- ja tunnelilokeroita, kirjoitusalustoja ja vaatekoukkuja.

Merkinantotorvet
Lisämerkinantotorvia on kahdenlaisia, sähkö- tai paineilmakäyttöisiä – saatavilla on kaksi paineilmakäyttöistä katolle kiinnitettävää merkinantotorvea tai etuluukun alle asennettava sähkötoiminen merkinantotorvi.

Vuode
Vuode on saatavilla yksi- tai kaksiosaisena joko 580 mm:n tai 780 mm:n levyisenä. Vuoteen suojakaide on saatavana lisävarusteena.

Matalalattiaohjaamo
FE-matalalattiamalliin on helppo astua sisään 90 asteen kulmaan avautuvan oven ansiosta. Saatavana on kaksi versiota, joissa on joko tasainen lattia tai moottoritunneli. Kuljettajan näkyvyys on erinomainen, ja turvallisuus on totta kai huippuluokkaa – onhan kyseessä Volvo.

Ole kuin kotonasi

Tee olosi mukavaksi. Kokeile istuinta. Vuodetta. Kurkista kaikkiin kaappeihin. Voi olla vaikea uskoa, miten paljon tilaa ajoneuvossa on.