Kuorma-autot

Valitse sähkö, kaasu tai diesel

Volvo FE:n voimansiirto

Volvo FE:n ansiosta voit valita aina työhön sopivan tehonlähteen. Haluatko pienentää toimintasi CO₂-jalanjälkeä? Valitse sähkökuorma-auto, joka ei tuota lainkaan pakokaasupäästöjä. Haluatko ekologista tehoa uusiutuvalla biokaasulla? Valitse kaasulla toimiva kuorma-auto. Lisäksi valikoimassa on uusinta dieselteknologiaa hyödyntäviä malleja.
 

Sähkövoimaa   |   Kaasuvoimaa   |   Dieselvoimaa

Sähkövoimaa

Volvo FE Electric ei tuota lainkaan pakokaasupäästöjä. Se on täydellinen valinta kaupunkikäyttöön, kun haluat täyttää tiukimmat ympäristöstandardit. 300 hevosvoiman jatkuvan tehon ja välittömän enimmäisvääntömomentin ansiosta ajaminen on todella helppoa. Kaksi sähkömoottoria ja kaksivaihteinen vaihteisto tekevät ajamisesta sujuvaa ja tehokasta.

Alhaiset päästöt ja matala melutaso

Sähköinen voimansiirto saa aikaan erinomaisen työympäristön. Toiminta on äänetöntä niin ohjaamon sisällä kuin kuorma-auton ulkopuolella. Pakokaasuton toiminta parantaa ilmanlaatua työskenneltäessä kuorma-auton ympärillä ja jätteenkeräyksen kaltaisissa työtehtävissä.

Toimintasäde ja lataus

Volvo FE Electricin toimintasäde räätälöidään kuljetustehtävien ja reittien mukaan. Volvo FE Electricin toimintasäde yhdellä latauksella on jopa 300 km*.

*Riippuen olosuhteista, kuten säästä, tuulenvastuksesta, kuorma-auton kokonaispainosta ja kuljettajan ajotavasta.

Kaasuvoimaa

Volvo FE CNG on vähäpäästöinen vaihtoehto dieselille. Moottorin teho on 320 hv, ja se toimii yksinomaan paineistetulla maakaasulla tai paineistetulla biokaasulla. Biokaasun käyttö vähentää CO₂-päästöjä "tankista pyöriin" täydet sata prosenttia. Automaattivaihteiston ansiosta kuorma-autolla ajaminen on helppoa ja mukavaa. Alhaisten päästöjen ja matalan melutason ansiosta kaasukäyttöinen kuorma-auto sopii erinomaisesti vaativiin toimeksiantoihin kaupunkiympäristöissä.

Dieselvoimaa

D8K-dieselmoottoreissa on nopea vaste ja korkea vääntömomentti alhaisilla kierroksilla, ja niitä on saatavana neljällä teholuokituksella (250–350 hv) ja jopa 1 400 Nm:n vääntömomentilla. Moottorit ovat energiatehokkaita ja toimivat uusiutuvilla polttoaineilla – sertifioitu synteettiselle dieselille (HVO) ja biodieselille (RME).

Pakokaasujen jälkikäsittely

Dieselmoottorien Selective Catalyst Reduction (SCR) -tekniikka täyttää Euro 6 -normin säädökset. Lisäsimme moottoreihin vesijäähdytteisen pakokaasun kierrätysjärjestelmän (EGR) ja dieselhiukkassuodattimen (DPF), joka regeneroituu automaattisesti.

Automaattinen vai käsivälitteinen vaihteisto?

Dieselkäyttöiseen Volvo FE:hen voit valita sujuvatoimisen ja tehokkaan I-Shift-vaihteiston, ilman vetokatkosta vaihtavan 6-vaihteisen automaattivaihteiston tai 6- tai 9-vaihteisen käsivälitteisen vaihteiston. Näin voit räätälöidä voimansiirron tarpeidesi mukaan.

I-Shift – oikea vaihde aina käytössä

Volvo Trucksin uusimman sukupolven I-Shift tarjoaa entistäkin nopeammat ja tasaisemmat vaihteenvaihdot – ja pitää oikean vaihteen aina käytössä. I-Shift ottaa kaiken irti polttoaineesta ja parantaa ajoturvallisuutta. Saatavilla on tarpeisiisi räätälöityjä ohjelmistopaketteja.

Lisätietoja I-Shift ‑vaihteistosta

Voimanottoja laitteillesi

Voimanottomme antavat käyttövoimaa kuormankäsittelylaitteille, lisälaitteille tai päällirakenteille. Volvo FE:n diesel-, kaasu- ja sähkökäyttöisiin versioihin on saatavana useita voimanottoja.

Katso tarkat erittelyt

Haluatko esittää kysymyksiä?

Paikallinen Volvo jälleenmyyjä vastaa mielellään kysymyksiisi. Käy paikan päällä, soita tai pyydä heitä käymään.