Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Kaupunkiajoon soveltuva

Volvo FL:n alusta

Ajatko kaupunkien rakennustyömailla vai jakeluajoja ravintoloihin? Ehkä allasi on jäteauto? Loputtoman monipuolinen Volvo FL:n alusta on suunniteltu vastaamaan joka haasteeseen. Nelipyörävedon ansiosta Volvo FL 4x4 kulkee vakaasti kaikenlaisilla teillä – ja kaikissa olosuhteissa.

Nopea ja monipuolinen

Volvo FL -alustan voi tilata vakiokokoonpanolla tai tietynlaisiin tarpeisiin tai tiettyä päällirakennetta varten räätälöitynä. Alusta on luja ja kestävä, ja sen tasainen, suorakulmainen rakenne helpottaa päällirakentamista. Päällirakentajien työn helpottamiseksi alusta voidaan varustaa kannattimilla. VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) -päällirakentajaohjeet nopeuttavat päällirakentamista. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että saat liiketoimintaasi varten räätälöidyn kuorma-auton mahdollisimman nopeasti ja kustannustehokkaasti.

VBI (Volvo Bodybuilder Instructions)

Monipuolinen alusta

Vaivatonta päällirakentamista

Päällirakentajien työn helpottamiseksi alustan runko voidaan varustaa erilaisilla kiinnikkeillä. Yhdistelmiä voidaan määritellä tarkemminkin tarpeiden mukaan.

Huoltovapaat etuakselit

Valittavana on erilaisia huoltovapaita etuakseleita kuormavaatimuksista riippuen. Kuormakapasiteetti on akselimallista riippuen 4,0–7,1 tonnia. Nelivetoisen Volvo FL:n vetävän etuakselin kuormakapasiteetti on 5,6 tonnia.

Akselit kuorman kantamiseen

Saatavana on kolme erilaista taka-akselia erilaisina yhdistelminä. Kuormakapasiteetti vaihtelee 8,5 tonnista 11,5 tonniin.

Kuormaus käy vauhdikkaasti ja vaivattomasti

Kojelaudan tai hallintarasian katkaisimilla ohjattavalla elektronisella hallintajärjestelmällä (ECS) voidaan hallita ilmajousituksen tasapainotusta. Kuormaus sujuukin nopeasti ja tehokkaasti millä tahansa korkeudella.

Kätevä suoja

Vahvistettu, taitettava sivualleajosuoja (SUP) on saatavana tehdasasenteisena. Tässä Volvon suunnittelemassa alleajosuojassa yhdistyvät turvallisuus ja huollon helppous.

Valmiina kylmäkuljetuksiin

Volvo FL:n avulla saat kylmäkuljetukset liikkeelle entistä nopeammin. Kuorma-auto voidaan valmistella tehtaalla Frigoblock-asennusta varten.

Valitse jousitus

Voit valita akselikuormituksen mukaan ilma- tai lehtijousituksen tai näiden yhdistelmän.

Valitse pyörät

D5K-moottoria varten tarvitaan 17,5 tai 19,5 tuuman vanteet. Raskaampiin, 6-sylinterisellä moottorilla varustettuihin kuorma-autoihin kannattaa valita 19,5- tai 22,5-tuumaiset vanteet.

Polttoainesäiliöt

Kuorma-auton erittelyn ja erityisvaatimusten mukaan siihen voidaan valita muoviset, teräksiset tai alumiiniset polttoainesäiliöt, joiden kapasiteetti on 80–430 litraa.

Rungon korkeus

Mallista riippuen on saatavana kaksi kehysosan korkeutta, jotka ovat 220 mm ja 244 mm rungon paksuudella 5, 6, 7 tai 8 mm.

Elektronisesti ohjattu jarrujärjestelmä (EBS):

Volvo FL -kuorma-autossa on paineilmatoimiset jarrut, joissa on jäähdytetyt jarrulevyt sekä edessä että takana. Elektronisesti ohjattu EBS-levyjarrujärjestelmä reagoi nopeasti ja turvallisesti ja hidastaa jarrujen kulumista. Järjestelmässä on lukkiutumattomat ABS-jarrut sekä Brake Blending -järjestelmä, jossa hyödynnetään ajoneuvon eri jarruja siten, että jarrutus tapahtuu tasaisemmin. Tämä vähentää jarrujen ja renkaiden kulumista. Laajennettu EBS-paketti sisältää myös mäkilähtöä helpottavan toiminnon.

Volvo FL -lakaisuauto

Volvo FL:n alusta voidaan valmistella tehtaalla lakaisulaitteiston asentamista varten. Paineilmasäiliöt, polttoainesäiliöt, AdBlue-säiliö, akkukotelo ja pakokaasujärjestelmä siirretään pois tieltä niin, että runkoon kiinnitettäville laitteille jää riittävästi tilaa. Kaikki kuorma-auton erittelyn osat sisältävä paketti muokkaa auton ihanteellisesti tätä nimenomaista käyttötarkoitusta varten. Saatavana on 12 tonnin ja 16 tonnin versiot.

Aloita mukauttaminen

Käväise paikallisella Volvo jälleenmyyjällä juttelemassa rakennevaihtoehdoista ja varusta Volvo FL tai Volvo FL 4x4 tarpeidesi mukaiseksi.