Volvo kuorma-autot

Suomi

×
Volvo älykäs rengaspalvelu

Ennakoi rengaskorjaukset – paranna kustannustehokkuutta ja turvallisuutta

Volvo Älykäs Rengaspalvelu

Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla seuraat reaaliaikaisesti renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa. Näin kuljettaja ja kuljetusyritys ovat jatkuvasti ajantasalla renkaiden tilasta. Mikäli renkaaseen tulee vuoto, sovellus lähettää hälytyksen Volvolle ja palvelun käyttäjälle. Huoltokäynti suunnitellaan yhdessä kuljettajan kanssa. Näin säästetään kuljetysryritysten aikaa, rahaa ja renkaita.

 

Monissa kuljetustehtävissä ajo-olosuhteet ovat usein haastavat. Volvo Älykäs Rengaspalvelun ansiosta sinulla on yksi huoli vähemmän, sillä palvelun ansiosta renkailla saa ajettua turvallisesti ja tehokkaasti enemmän kilometrejä. Tiesitkö että 20% liian alhainen rengaspaine nostaa polttoainekulutusta 3% ja renkaan käyttöikä laskee 25%?

Volvo älykäs rengaspalvelu

Volvo Älykäs Rengaspalvelun hyödyt

Käyttöaste
Kuljetusten laatu ja tehokkuus paranee. Ennakoidut rengaskorjaukset, tehokkaat kilometrit, ei turhia pysähdyksiä.

Kustannustehokkuus
Rengaskuluja on helpompi hallita ja ennakoida. Uusien renkaiden hankintatarve vähenee. Kun rengasvuodot huomataan ajoissa, rengasrunko säästyy.

Polttoainetaloudellisuus
Huolehtimalla renkaiden kunnosta, säästää polttoainetta. Samalla päästöt vähenevät.

Turvallisuus
Turvallisuus tien päällä: yllättävän rengasvaurion riski voidaan minimoida.
 

Rengaspaineen vaikutus polttoainekulutukseen ja renkaan käyttöikään

Volvo älykäs rengaspalvelu - rengaspaineen vaikutus polttoaineen kulutukseen Polttoaineenkulutus nousee 3%, kun rengaspaine on 20% liian alhainen.
Volvo älykäs rengaspalvelu - rengaspaineen vaikutus renkaan käyttöikään Renkaan käyttöikä laskee 25%, kun rengaspaine on 20% liian alhainen.

Miten Volvon Älykäs Rengaspalvelu toimii?

Palveluun kuuluu erillinen verkkosivusto, jonka ansiosta kuljettaja ja kuljetusyritys pysyvät aina ajan tasalla renkaiden tilasta. Renkaan vuotaessa otamme yhteyttä kuljetusyritykseen huoltoajan varaamiseksi. Vuotava rengas voidaan korjata esimerkiksi seuraavana päivänä ajotauon aikana. Näin on mahdollista välttää renkaan täydellinen vaurioituminen ja kuljetustyöt voivat jatkua suunnitelmien mukaisesti.

Miten Volvo Älykäs Rengaspalvelu toimii?

Kenelle Älykäs Rengaspalvelu soveltuu?

Volvo Älykäs Rengaspalvelu soveltuu kaikkiin kuljetustehtäviin kaukoliikenteestä jakeluun, tuotteella on ADR-hyväksyntä. Erityisesti palvelusta on hyötyä ajoissa, joissa renkaat joutuvat kovalle koetukselle, kuten maansiirrossa tai puunkuljetuksissa.

Volvo Älykäs Rengaspalvelussa renkaiden tai akselien määrä ei ole rajoitettu, eli sen saa myös pitkiin yhdistelmiin.

Miksi olemme kehittäneet Volvo Älykäs rengaspalvelun?

Rengaspaineiden ongelmatapauksista 90 prosenttia on hitaita vuotoja. Aikaa ja rahaa säästyy, kun vuodot havaitaan ajoissa. Myös ympäristö kiittää, sillä oikeilla rengaspaineilla varmistamme parhaimman mahdollisen polttoainetehokkuuden ja saamme irti kaikki kilometrit renkaista.

Tämä on iso muutos Suomen rengasmarkkinoilla. Volvo on ainutlaatuisessa asemassa, sillä voimme tarjota palvelua kaikille rengasmerkeille. Lisäksi Volvon huoltoverkostolla on pitkät aukioloajat. Suunnittelemme korjaukset asiakkaan puolesta ennakoidusti.

 

Kysy lisää lähimmältä Volvo Trucks tai Renault Trucks kuorma-automyyjältäsi, tai palvelutuotemyyjiltämme! 

Volvo Älykäs Rengaspalvelu – asiakkaat kertovat:

Volvo Älykäs rengaspalvelu, asiakascase: Sundbergs Åkeri Ab

Sundbergs Åkeri Ab: Säästöä Volvon Älykäs Rengaspalvelun avulla

Ruotsalainen Sundbergs Åkeri Ab on kolmannen sukupolven perheyritys, joka on perustettu vuonna 1938. Heidän toimipaikkansa on Ruotsin Källerydissä.

Kalustossa heillä on sekä puutavara- että sora-autoyhdistelmiä, yhteensä 52 kappaletta; 26 kuorma-autoa ja 26 perävaunua.

Volvo Älykäs Rengaspalvelu asennettiin 12 yhdistelmään:

  • 13 kuorma-autoon
  • 12 perävaunuun
  • yhteensä seurannassa on 288 rengasta

Käyttöönoton ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla havaittiin yhteensä 75 rengasvuotoa. Palvelu mahdollisti sen, että rengaskorjaukset oli mahdollista suunnitella ennakkoon. Volvon Älykäs Rengaspalvelun avulla 12 yhdistelmällä säästettiin 29 kokonaista 8 tunnin kuljetuspäivää.

 

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?