Kuorma-autot

Ennakoi rengaskorjaukset – paranna kustannustehokkuutta ja turvallisuutta

Volvo Älykäs Rengaspalvelu

Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla seuraat reaaliaikaisesti renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa. Näin kuljettaja ja kuljetusyritys ovat jatkuvasti ajantasalla renkaiden tilasta. Mikäli renkaaseen tulee vuoto, sovellus lähettää hälytyksen Volvolle ja palvelun käyttäjälle. Huoltokäynti suunnitellaan yhdessä kuljettajan kanssa. Näin säästetään kuljetysryritysten aikaa, rahaa ja renkaita.

 

Monissa kuljetustehtävissä ajo-olosuhteet ovat usein haastavat. Volvo Älykäs Rengaspalvelun ansiosta sinulla on yksi huoli vähemmän, sillä palvelun ansiosta renkailla saa ajettua turvallisesti ja tehokkaasti enemmän kilometrejä. Tiesitkö että 20% liian alhainen rengaspaine nostaa polttoainekulutusta 3% ja renkaan käyttöikä laskee 25%?

Asiakkaamme suosittelevat! K-S Bulk Oy: Turvallisuutta ja taloudellisuutta Volvo Älykäs Rengaspalvelulla

Volvo Älykäs Rengaspalvelun hyödyt

Käyttöaste
Kuljetusten laatu ja tehokkuus paranee. Ennakoidut rengaskorjaukset, tehokkaat kilometrit, ei turhia pysähdyksiä.

Kustannustehokkuus
Rengaskuluja on helpompi hallita ja ennakoida. Uusien renkaiden hankintatarve vähenee. Kun rengasvuodot huomataan ajoissa, rengasrunko säästyy.

Polttoainetaloudellisuus
Huolehtimalla renkaiden kunnosta, säästää polttoainetta. Samalla päästöt vähenevät.

Turvallisuus
Turvallisuus tien päällä: yllättävän rengasvaurion riski voidaan minimoida.
 

Rengaspaineen vaikutus polttoainekulutukseen ja renkaan käyttöikään

Polttoaineenkulutus nousee 3%, kun rengaspaine on 20% liian alhainen.
Renkaan käyttöikä laskee 25%, kun rengaspaine on 20% liian alhainen.

Miten Volvon Älykäs Rengaspalvelu toimii?

Palveluun kuuluu erillinen verkkosivusto, jonka ansiosta kuljettaja ja kuljetusyritys pysyvät aina ajan tasalla renkaiden tilasta. Renkaan vuotaessa otamme yhteyttä kuljetusyritykseen huoltoajan varaamiseksi. Vuotava rengas voidaan korjata esimerkiksi seuraavana päivänä ajotauon aikana. Näin on mahdollista välttää renkaan täydellinen vaurioituminen ja kuljetustyöt voivat jatkua suunnitelmien mukaisesti.

Kenelle Älykäs Rengaspalvelu soveltuu?

Volvo Älykäs Rengaspalvelu soveltuu kaikkiin kuljetustehtäviin kaukoliikenteestä jakeluun, tuotteella on ADR-hyväksyntä. Erityisesti palvelusta on hyötyä ajoissa, joissa renkaat joutuvat kovalle koetukselle, kuten maansiirrossa tai puunkuljetuksissa.

Volvo Älykäs Rengaspalvelussa renkaiden tai akselien määrä ei ole rajoitettu, eli sen saa myös pitkiin yhdistelmiin.

Miksi olemme kehittäneet Volvo Älykäs rengaspalvelun?

Rengaspainevahdit ovat tulossa pakolliseksi kuorma-autoihin ja sellaisen saa jo Volvolta jopa 34-metrisen yhdistelmän jokaiseen renkaaseen. Rengaspaineiden ongelmatapauksista 90 prosenttia on hitaita vuotoja. Aikaa ja rahaa säästyy, kun vuodot havaitaan ajoissa. Myös ympäristö kiittää, sillä oikeilla rengaspaineilla varmistamme parhaimman mahdollisen polttoainetehokkuuden ja saamme irti kaikki kilometrit renkaista.

Tämä on iso muutos Suomen rengasmarkkinoilla. Volvo on ainutlaatuisessa asemassa, sillä voimme tarjota palvelua kaikille rengasmerkeille. Lisäksi Volvon huoltoverkostolla on pitkät aukioloajat. Suunnittelemme korjaukset asiakkaan puolesta ennakoidusti.

 

Kysy lisää lähimmältä Volvo Trucks tai Renault Trucks kuorma-automyyjältäsi, tai palvelutuotemyyjiltämme! 

Volvo Älykäs Rengaspalvelu – asiakkaat kertovat:

Sundbergs Åkeri Ab: Säästöä Volvon Älykäs Rengaspalvelun avulla

Ruotsalainen Sundbergs Åkeri Ab on kolmannen sukupolven perheyritys, joka on perustettu vuonna 1938. Heidän toimipaikkansa on Ruotsin Källerydissä.

Kalustossa heillä on sekä puutavara- että sora-autoyhdistelmiä, yhteensä 52 kappaletta; 26 kuorma-autoa ja 26 perävaunua.

Volvo Älykäs Rengaspalvelu asennettiin 12 yhdistelmään:

  • 13 kuorma-autoon
  • 12 perävaunuun
  • yhteensä seurannassa on 288 rengasta

Käyttöönoton ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla havaittiin yhteensä 75 rengasvuotoa. Palvelu mahdollisti sen, että rengaskorjaukset oli mahdollista suunnitella ennakkoon. Volvon Älykäs Rengaspalvelun avulla 12 yhdistelmällä säästettiin 29 kokonaista 8 tunnin kuljetuspäivää.

 

Kuljetusliike Vuotila, Mynämäki: ”Olemme olleet todella tyytyväisiä rengaspalveluun”, Olli Vuotila, kuljetusyrittäjä

Kuljetusliike Vuotilan FH16-750 yhdistelmä oli yhtenä pilottikäyttäjänä Volvo Älykäs Rengaspalvelussa ja yhdistelmän kaikkia renkaita on seurattu joulukuusta 2018 asti. 

Mynämäkeläisen Kuljetusliike Vuotilan puutavara-auto eteni maantienopeudella. Isäntä Olli Vuotila ja kuljettaja olivat autuaan tietämättömiä, että 76-tonnisen yhdistelmän perävaunussa oli neljännellä akselilla sisemmässä paripyörässä vuoto. Sitten Vuotilan puhelin soi. Volvo Truck Centeristä kerrottiin rengasvuodosta, joka oli lähtenyt liikkeelle aikaisemmin metsätiellä. Kyse oli pistovauriosta. Vuoto lakkaa yleensä, kun paine laskee 4–5 bariin. Niin kävi Vuotilankin autossa. Vuoto lakkasi ja vajaapaineinen rengas olisi saattanut jäädä pimentoon pitkäksikin aikaa.

Puutavarayhdistelmässä nimenomaan perävaunun renkaat ovat suuressa vaaravyöhykkeessä, erityisesti kolmeakselisessa jäykässä telissä.

”Murskeenpala saattaa hieroutua kiinni renkaaseen. Jos vuoto tulee sisimmäiseen renkaaseen ja sitä ei huomaa, silloin ulompikin rengas kuluu nopeasti”, Vuotila sanoo.

”Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla voi säästää huomattavia rahasummia. Järjestelmä ilmoittaa myös pyörien lämpötilamuutokset”, Olli Vuotila kertoo.

Lue juttu kokonaisuudessaan Ajolinja-lehdestä.

Volvo Älykäs Rengaspalvelu: havaitsee hitaat vuodot ja säästää rahaa

Volvon rengaspalvelu hälyttää, mikäli renkaan paine laskee 0,3 bar kymmenen minuutin aikana. Hälytys tulee silloinkin, kun rengaspaine alittaa 6 bar. Kun säädettävissä oleva hälytysraja alittuu, nettisivun näytöllä musta rengas muuttuu punaiseksi. Nopea reagointi on tärkeää erityisesti eturenkaan paineenlaskussa.

Hintaesimerkki järkevästä rengasinvestoinnista:

Volvo Älykäs Rengaspalvelu kustantaa 12 renkaassa viiden vuoden sopimuksella n. 2650 euroa (alv 0%). Eli kuukautta kohden maksu tekee 44 euroa. Jos kyseessä on tyypillinen 76-tonninen yhdistelmä, silloin rengasseurannan hinta kuukautta kohden on sadan euron luokkaa.

Rahallisen panostuksen vastineeksi saa parantunutta:

  • liikenneturvallisuutta
  • pienentyneitä rengaskuluja
  • pienempää polttoaineenkulutusta, sillä vajaapaineinen rengas lisää kulutusta

Lisäksi kuljetusyrityksessä säästyy aikaa, sillä rengaspaineita ei tarvitse tarkkailla mittarilla tai vasarakoputuksilla. Jos renkaan äkillisen hajoamisen voi estää ennakkoseurannalla, siinä säästyy helposti tuhat euroa. Hätäpalveluauton tekemä renkaanvaihto on hintavaa, varsinkaan yöaikaan.
 

Volvo Älykäs Rengaspalvelu saatavilla koko Suomessa

Volvo Truck Center toimipisteet
Vantaa
Turku
Kuopio
Jyväskylä

Raskaspari
Kotka
Kouvola
Mikkeli
Iisalmi
Joensuu

HF-Autohuolto
Riihimäki

Käyttöauto Trucks
Vaasassa

Wetteri Power
Oulu
Rovaniemi
Kokkola
Kemi
Kajaani
Kempele

Autokilta Trucks
Lappeenranta

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?