Kuorma-autot

Volvo Trucksin sähkökuorma-autot mukana vauhdittamassa puhtaampia tavarakuljetuksia

Sähkökuorma-autojen hankintatuki

Sähkökuorma-autoille on ensimmäistä kertaa mahdollista hakea hankintatukea. Tukea voi hakea 1.1.2022–31.12.2024 välisenä aikana sekä uutena ostettaviin että vähintään kolmen vuoden ajaksi liisattaviin uusiin sähkökuorma-autoihin. Sähkökäyttöisen kuorma-auton tai perävaunun hankintaan tai pitkäaikaisvuokraukseen tukea myönnetään ajoneuvon koon ja yhdistelmän perusteella 6 000–50 000 euroa.

Volvo Trucksilla on tarjota erinomainen kattaus sähkökuorma-autoja keskiraskaista raskaisiin kuljetustehtäviin. Olemme koonneet ohjeet mitä sinun tulee tietää sähkökuorma-autojen hankintatuen hakemisesta. Ole yhteydessä lähimpään Volvo Trucks -jälleenmyyjään ja kysy lisää. Autamme sinut alkuun matkalle kohti puhtaampia tavarakuljetuksia!

Volvon keskiraskaat sähkökuorma-autot ja niille haettavissa olevat tuet:

VOLVO FL/FE 4x2 ELECTRIC: 18 000€

Volvo FL/FE 4x2 Electric. Täydellinen kaupunkitoimituksiin – suuri kuormakapasiteetti ja erinomainen kuljettajan mukavuus.

Kokonaismmassa yli 16 tonnia. Haettavissa oleva tuki tälle sähkökuorma-autolle: 18 000€

VOLVO FE 6x2 ELECTRIC: 25 000€

Volvo FE 6x2 Electric. Kompakti mutta tilava. Jätehuolto, kevyet maansiirtokuljetukset ja tavarantoimitukset.

Kokonaismmassa yli 26 tonnia. Haettavissa oleva tuki tälle kuorma-autolle: 25 000€

Volvon raskaat sähkökuorma-autot ja niille haettavissa olevat tuet:

VOLVO FH ELECTRIC: 40 000€

Volvo FH Electric. Kaupungista toiseen mukavasti. Hoida kuljetukset nopeasti logistiikkakeskusten ja kaupunkien välillä. Kokonaispaino 18 tonnia tai yli ja yhdistelmämassa yli 40 tonnia.

Haettavissa oleva tuki tälle sähkökuorma-autolle: 40 000€

VOLVO FM ELECTRIC: 40 000€

Volvo FM Electric. Joustavat alueelliset kuljetustehtävät. Hallitse suuria kuljetuseriä kaupunkien välillä ja toimita kuljetukset kiireisissä kaupunkiympäristöissä. Kokonaispaino 18 tonnia tai yli ja yhdistelmämassa yli 40 tonnia.

Haettavissa oleva tuki tälle kuorma-autolle: 40 000€

VOLVO FMX ELECTRIC: 40 000€

Volvo FMX Electric. Täydellinen kaupunkirakentamiseen. Vahva ja hiljainen työratsu, ja vankka ulkokuori täynnä tehokkaita ratkaisuja. Kokonaispaino 18 tonnia tai yli ja yhdistelmämassa yli 40 tonnia.

Haettavissa oleva tuki tälle sähkökuorma-autolle: 40 000€

Näin haet tukea sähkökuorma-autolle:

 • Tukea voivat hakea sekä kotitaloudet että yritykset.
 • Tuen hakija sitoutuu vuonna 2022-2024 ostamaan tai vuokraamaan uuden ensirekisteröimättömän sähkökäyttöisen kuorma-auton vähintään kolmeksi vuodeksi.
 • Hakemus hankintatuesta tulee tehdä 1.1.2022 – 31.12.2024 välisenä aikana.

Sähkökäyttöisen kuorma-auton hankintatukea on haettava 2-vaiheisesti Traficomista ennen ajoneuvon hankintaa (tilaus- ja kauppasopimuksen tai vuokrasopimuksen solmimista).

 1. Tuen hakijan tulee toimittaa hakemus tuen myöntämistä varten Traficomille ennen ajoneuvon sitovaa hankintaa tai pitkäaikaisvuokrausta, ehdollisen päätöksen saamiseksi.
 2. Tuen hakijan on toimitettava Traficomille tiedot hakemuksen kohteena olevan ajoneuvon sitovasta hankinnasta tai pitkäaikaisvuokrauksesta kahden kuukauden sisällä ehdollisen päätöksen tiedoksisaamisesta. Ehdolliseen päätökseen ei saa hakea muutosta.

Hankintatuki voidaan myöntää sähkökäyttöisen kuorma-auton hankintaa varten, jos:

 • Hankittavan raskaan ajoneuvon ainoa käyttövoima on sähkö.
 • Hankittava ajoneuvo sitoudutaan ensirekisteröimään Suomeen.
 • Hankittava ajoneuvo sitoudutaan pitämään tuen hakijan nimissä liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään yhden vuoden ajan ensirekisteröinnin jälkeen. Pitkäaikaisvuokrattava ajoneuvo sitoudutaan pitämään tuen hakijan nimissä liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään kolmen vuoden ajan ensirekisteröinnin jälkeen.

 • Yrityksille hankintatuen määrälle on asetettu katto, jonka mukaan tukisumma on enimmillään 40 prosenttia sähkökuorma-auton ja vastaavan dieselkäyttöisen kuorma-auton hinnan erotuksesta.
 • Tukisummat kuorma-autoilla on alkaen 6 000 euroa aina 50 000 euroon asti riippuen suurimmasta sallitusta tieliikenne massasta niin auton kuin yhdistelmän osalta.

Käyttövoima

Suurin sallittu massa tieliikenteessä

Suurin sallittu yhdistelmämassa

Hankintatuki *)

Sähkökuorma-auto

>3,5 t

-

6 000 euroa

≥ 6 t

-

12 000 euroa

≥ 16 t

-

18 000 euroa

≥ 18 t

≥ 38 t

≥ 40 t

-

40 000 euroa

≥ 26 t

-

25 000 euroa

≥ 26 t

≥ 60 t

50 000 euroa

*) yrityksille hankintatuki on kuitenkin aina enimmillään 40 prosenttia sähkö- tai kaasukuorma-auton ja vastaavan dieselkäyttöisen kuorma-auton hinnan erotuksesta

 • Vertailuhinnan määrittämiseksi myyjäliike toimittaa hankintatukihakemusta varten asiakkaalle tarjouksen kaupan kohteena olevasta vastaavasta dieselkäyttöisestä vertailuajoneuvosta, jonka asiakas realistisesti hankkisi, jos sähkö- tai kaasuautoa ei olisi saatavilla.
 • Vertailuauton voi valita samalta merkiltä tai saman autoliikkeen mallivalikoimasta kuin hankittava auto ja sen tulisi olla mahdollisimman samankaltainen kuin hankittavana oleva auto - olennaista on, että auton kokoluokka ja tehdasvarustetaso olisivat mahdollisimman samanlaisia.

Lähtökohtaisesti hintoja vertaillaan päällirakentamattomien ajoneuvojen hintana.

Hankintatukea voidaan myöntää yritykselle tai yksityiselle elinkeinonharjoittajalle enintään viiden paketti- ja kuorma-auton hankintaa varten yhden kalenterivuoden aikana tukilajeittain (hakija voi näin ollen saada hankintatukea enintään yhteensä viiden sähköpakettiauton tai viiden sähkökuorma-auton tai viiden kaasukuorma-auton hankintaan vuodessa. Esim. kahteen (2) sähköpakettiautoon, kahteen (2) sähkökuorma-autoon ja yhteen (1) kaasukuorma-autoon vuodessa = 2+2+1=5).

Traficom vahvistaa hankintatuen myöntämisen ja maksaa tuen hakemuksessa ilmoitetulle tilille, kun tuen hakija on toimittanut tarvittavat tiedot ja dokumentit, ja ensirekisteröinyt ajoneuvon.

Vaihda sähköön helposti neljässä vaiheessa

1. Miksi siirtyisin sähköön? Määritä yrityksellesi paras ratkaisu

Nyt on paras aika siirtyä sähköisiin kuljetuksiin. Voit saada etumatkaa kilpailijoihin ja vastata asiakkaiden kestävän kehityksen vaatimuksiin. Autamme sinua määrittämään parhaan ratkaisun liiketoimintasi ja tavoitteidesi perusteella.

2. Kerro meille, mitä etsit

Autamme sinua määrittelemään käyttövaatimuksesi ja ottamaan huomioon muuttujat, kuten energiankulutuksen, kuormakapasiteetin, käyttötunnit ja mahdolliset latauspaikat. Näiden tietojen perusteella laadimme sinulle täydellisen kuljetusratkaisun.

3. Määritämme ratkaisun yhdessä…

Laadimme ratkaisun, jossa on huomioitu koko liiketoimintasi – aina täydellisistä ajoneuvoista, lataussuunnitelmista ja laitteista palveluihin, jotka maksimoivat toimintasäteen ja varmistavat luotettavat toimitukset. 

4. ...ja toimitamme sen!

Me suunnittelemme, rakennamme ja toimitamme käyttöösi valmiit kuorma -autot, joissa on päällirakenne. Autamme myös lataussuunnitelmien ja -laitteiden käyttöönotossa. Luomme yhdessä sovitun mukaisen tukikehyksen, ja sitten onkin aika lähteä tien päälle.

Ensimmäinen Volvo FL Electric Suomessa. Storemen Logistics Oy: Nyt on oikea hetki

Storemen Logistics Oy:llä on kovat tavoitteet energiatehokkuudelle. Raskasta vetokalustoa uusitaan vähäpäästöiseksi ja elokuun lopulla yhtiö otti merkittävän askeleen matkallaan kohti vihreämpää logistiikkaa, käynnistämällä kuljetukset Suomen ensimmäisellä Volvo FL Electric sähkökuorma-autolla.  

Posti siirtyy sähköön myös raskaassa sarjassa: Volvo FL Electric -sähkökuorma-auto tuotantokäyttöön

Posti sai marraskuussa käyttöönsä täyssähköisen sarjatuotantovalmisteisen Volvo FL Electric -sähkökuorma-auton. Ajoneuvoja on toistaiseksi Suomessa liikenteessä vain muutamia. Lisäksi Postin pääkaupunkiseudun rahtiterminaaliin on valmistunut uuden ajan suurteholatausasema, joka varmistaa sähköauton korkean käyttöasteen. 

Sähkökuorma-autot

Haluatko tietää lisää sähkökuorma-autojen hankintatuesta?

Sähkökuorma-autoratkaisut

Janne Silvonen

Commercial and Technical Manager Electromobility

Lähetä sähköpostia Jannelle

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?