Kuorma-autot

Johan Rundberg
2023-09-28
Teknologia ja innovaatiot
Author
Johan Rundberg
Service Owner for Fleet and Transport

Kuinka liitettävyys parantaa kuljetusyrityksen liiketoimintaa

Olipa kyse sitten lain noudattamisesta tai toiminnan tehostamisesta, tietoliikenneyhteydet ovat entistä tärkeämpiä kuljetus- ja kaukoliikenneyrityksille. Mutta kuinka voit varmistaa, että tietojen jakaminen on saumatonta ja tehokasta tietoturvasta ja -suojasta tinkimättä?


Tietoliikenneyhteydet mullistavat kuljetusalaa mahdollistamalla reaaliaikaiset tiedot sekä entistä paremman tehokkuuden, turvallisuuden ja asiakaspalvelun. Kun kuorma-autot voivat kommunikoida ja jakaa tietoa suoraan kuljettajien ja asiakkaiden kanssa, se avaa uusia tapoja luoda lisäarvoa. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka digitaaliset palvelut parantavat kuljetusalan tuottavuutta, miten se tehdään turvallisesti ja miten saat kaiken irti yrityksestäsi.
 

Miksi tiedon jakamisesta on tulossa niin arvokasta kuljetusalalla?

Nykyään yhä useampia päivittäisiä toimintoja tehdään digitaalisesti, ja sekä asiakkaiden että viranomaisten vaatimukset kuljetusyrityksille ovat entistä korkeammat. Esimerkiksi ajopiirturin tiedot on jaettava liikenneviranomaisille, asiakkaat haluavat saada välittömästi tietoa toimitusten tilasta ja yhä useammat yritykset haluavat tietoa kuljetettaviin tavaroihin liittyvistä hiilidioksidipäästöistä. Kuljettajille tämä voi tietää paljon ylimääräistä aikaa ja vaivaa.
 

Viime vuosina on siksi luotu uusia digitaalisia palveluita, jotka voivat parantaa kaluston hallintaa, reittisuunnittelua, ajoneuvojen huoltoa ja polttoainetaloutta. Monet näistä palveluista edellyttävät tietojen jakamista ajoneuvojen ja kuljettajien välillä, jotta tietoja voidaan sitten analysoida ja käsitellä oivallusten luomiseksi. Esimerkiksi ajoneuvon sijainnin ja arvioidun saapumisajan automaattinen jakaminen kuljetuksen ostajalle vähentää hallinnollisia toimia ja parantaa asiakastyytyväisyyttä. Polttoaineenkulutusta koskevien tietojen analysointi voi auttaa tunnistamaan parannuskohteita ja vähentämään kaluston käyttökustannuksia.
 

"Tietojen vaivaton jakaminen mahdollistaa valtavia parannuksia toiminnan tehokkuuteen", sanoo Johan Rundberg, Service Owner, kalusto- ja kuljetuspalvelut, Volvo Trucks.
 

"Sillä on kuitenkin arvoa vain silloin, kun tietoja käytetään oikealla tavalla. Luvassa on suurta tuottoa niille, jotka osaavat käyttää ja tulkita tietoja oikein".

Tietojen vaivaton jakaminen mahdollistaa valtavia parannuksia toiminnan tehokkuuteen. Volvo Connectin avulla kuljettajien on helppo tehdä se oikealla tavalla.

Miten tietoja jaetaan Volvo Connectissa

Volvo Trucks oli ensimmäinen kuorma-autovalmistaja, joka esitteli digitaalisen kalustonhallintajärjestelmän, Dynafleetin vuonna 1996. Sen jälkeen on tapahtunut paljon, ja nykyään Dynafleet on korvattu Volvo Connectilla, joka on sekä kuorma-autokaluston hallintajärjestelmä että yhdyskäytävä Volvo Trucksin kaikkiin digitaalisiin palveluihin.
 

Koska Volvo Connect on avoin alusta, se voidaan helposti integroida muihin logistiikan hallintajärjestelmiin ja se mahdollistaa tietojen jakamisen automatisoinnin. Esimerkiksi ajoneuvojen sijaintitiedot voivat päivittää automaattisesti toimituksen seuranta- tai asiakaslaskutusjärjestelmiin. Myös ajopiirturin tiedot voidaan päivittää automaattisesti palkanmaksujärjestelmiin.
 

Avoimessa alustassa myös kolmannen osapuolen kehittäjät voivat tehdä omia integraatioita ja erityisiä digitaalisia työkaluja, aivan samalla tavalla kuin kolmannet osapuolet voivat kehittää sovelluksia älypuhelimiin, mikä laajentaa käytettävissä olevien työkalujen valikoimaa ja kattavuutta. Jopa kuljetusyhtiöt, joilla on käytössä eri merkkisiä kuorma-autoja, voivat käyttää Volvo Connectia ja integroida koko kalustonsa tiedot.
 

"Volvo Connect helpottaa asiakkaiden toimintaa, koska se mahdollistaa tietojen jakamisen sujuvasti ja automaattisesti", Johan Rundberg toteaa.
 

Mitä voidaan tehdä tietojen ja yksityisyyden suojaamiseksi?

Kaikista mahdollisista hyödyistä huolimatta suurten tietomäärien tuottaminen yhdistettyjen ajoneuvojen kautta asettaa myös korkeat vaatimukset yksityisyyden ja kyberturvallisuuden osalta. Ensinnäkin on olemassa useita lakisääteisiä vaatimuksia, joita kuljetusyhtiöiden on noudatettava, mukaan lukien EU:n GDPR-asetus. Näiden määräysten noudattamatta jättäminen voi johtaa vakaviin seuraamuksiin.
 

Kyberturvallisuuden korkeita standardeja on noudatettava, koska yksikin tietoturvaloukkaus voi vaarantaa koko yrityksen. Näistä syistä Volvo Trucks on pitkään asettanut kyberturvallisuuden etusijalle kehittäessään digitaalisia palvelujaan, kuten Volvo Connectia.
 

"Tietojen käsittelijöinä olemme vastuussa tietoturvan täydellisestä hallinnasta ja noudatamme kaikkia soveltuvia säädöksiä, mukaan lukien GDPR-asetusta, varmistaaksemme tietojen suojan ja yksityisyyden", Johan sanoo.
 

"Ajoneuvojen käyttäjinä asiakkaamme hallitsevat omia tietojaan. He päättävät aina, miten tietoja käytetään, mukaan lukien mitä tietoja jaetaan sekä milloin ja kenelle niitä jaetaan."
 

Tämän tuloksena Volvo Connectin käyttäjät voivat nauttia tietojen jakamisen eduista useiden digitaalisten ja yhdistettyjen palvelujen kautta ollen varmoja siitä, että heidän tietonsa ovat turvassa ja heidän liiketoimintansa on hyvin suojattu.
 

Jos haluat lisätietoja Volvo Connectista, katso tämä lyhyt esittelyvideo, joka vastaa seuraaviin kysymyksiin:
 

  • Mikä Volvo Connect oikein on?
  • Kuinka sitä voidaan käyttää kalustonhallintapalvelujen kanssa?
  • Kuinka se tarjoaa pääsyn reaaliaikaisiin tietoihin ja seurantaan?
  • Kuinka se voi auttaa tekemään toiminnasta tehokkaampaa ja tuottavampaa?