Kuorma-autot

Volvo Trucks
2023-02-15
2 min
Sähköajoneuvot
Author
Volvo Trucks

Räätälöidyt Volvon sähkökuorma-autot vaativiin töihin

Volvon raskaiden sähkökäyttöisten tasakuorma-autojen ansiosta sähkökuorma-auto voidaan suunnitella entistä useampiin kuljetustehtäviin yhtä joustavasti kuin käytettäessä muita voimansiirtoja. Tällöin ohjattavuus paranee, melutaso laskee eikä päästöjä synny.
 

Joustavat raskaat Volvo FM Electric-, Volvo FMX Electric- ja Volvo FH Electric -tasakuorma-autot* mahdollistavat siirtymisen hiljaisiin ja päästöttömiin ajoneuvoihin lähes kaikissa kuljetusvirroissa.
 

Helpota siirtymää sähkökäyttöisyyteen

Sähkökäyttöiset tasakuorma-autot voidaan optimoida monenlaisiin erikoistuneisiin kuljetuksiin, kuten tavarakuljetuksiin, jätteenkeräykseen ja rakennustöihin. Näillä aloilla toimitaan usein kaupungissa, jossa päivittäiset ajomatkat ovat lyhyitä, joten ne sopivat erityisen hyvin sähköistettäviksi.

Kun akkukapasiteetti voidaan valita tarkasti tehtävän mukaan, saadaan optimaalinen ja mahdollisimman kustannustehokas sähköinen kuljetusratkaisu, joka täyttää sekä liiketoiminnan että kestävän kehityksen vaatimukset.

Hyödyt kaupungin ja kuljettajan kannalta

Sähköinen voimansiirto on nopea reagoimaan, joten tasakuorma-autoja on helppo käsitellä sekä ahtaissa paikoissa että kaupunkiliikenteen vaihtelevassa tahdissa. Koska sähkökuorma-autojen käytöstä ei synny pakokaasuja, kuljettajan työympäristö on miellyttävän hiljainen. Niiden käyttö parantaa myös kaupungin asukkaiden elinoloja. Näiden ominaisuuksien ansiosta sähkökäyttöisiä kuorma-autoja voidaan käyttää kaupunkialueilla tai vuorokauden aikoina, jotka eivät ehkä ole mahdollisia perinteisillä voimansiirroilla.

Suuri osa tavarakuljetuksista voitaisiin sähköistää jo nyt, ja tämä tasakuorma-autojen lisäys voi vauhdittaa siirtymää entisestään

 

Joustava sähkökuorma-autoratkaisu moniin tarpeisiin

Tasakuorma-autoihin voidaan asentaa kahdesta kuuteen akkua toimintamatkan ja hyötykuorman vaatimusten mukaisesti. Ohjaamoita on saatavana eri kokoisina tarpeiden ja toiminnan mukaan. Laajennetut akku- ja ohjaamovaihtoehdot mahdollistavat akselivälin lyhentämisen jopa 3 900 millimetriin. Tämän lisäksi tarjolla on paljon akselirakennevaihtoja, joiden ansiosta kuorma-auton voi räätälöidä lähes kaikkiin kuljetustehtäviin.

Lisäksi kolme energiatehokasta voimanottotyyppiä yksinkertaistavat entisestään siirtymää sekä päällirakentajien että asiakkaiden kannalta:

  1. Sähköinen voimanotto: Antaa 400 V AC tai 600 V DC, käytetään esimerkiksi kylmäkuljetuksiin ja betoniautoihin.​
  2. Sähkömekaaninen voimanotto: Tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet syöttää virtaa itsenäisesti pysähdyksissä tai ajon aikana.
  3. Vaihteistotoiminen voimanotto: Voidaan käyttää samoin kuin nykyisin dieselkuorma-autoissa.


Yhteenveto: Volvon raskaat sähkökuorma-autot

Volvo FH-, FM- ja FMX Electric -mallien kokonaisyhdistelmämassa (GCW) on jopa 44 tonnia, ja niitä on saatavana sekä vetoautoina että tasakuorma-autoina. Toimintamatka on jopa 300 km, mikä riittää useimpiin kaupunki- ja aluekuljetuksiin. Kuorma-autot voivat kuitenkin ajaa normaalin työpäivän aikana jopa 500 km, jos kuorma-autoa ladataan esimerkiksi lounastauolla.

* Tasakuorma-autot, joissa on yksi vetävä akseli ja joihin on lisätty päällirakenne tiettyjä tehtäviä varten (esimerkiksi nosturi, jäteauto, betoniauto ja kylmäkuorma-autot)

Haluatko lisätietoja? Raskaat sähkökäyttöiset tasakuorma-autot toiminnassa: