Kuorma-autot

Volvon myydyin kuorma-auto juhlii 30 vuotta innovaatiota

Aika juhlia! Tänään tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Volvo Trucks esitteli Volvo FH:n, yhtiön kaikkien aikojen myydyimmän kuorma-auton. Volvon lippulaivamallille on alusta alkaen ollut ominaista sen erottuva ulko- ja sisämuotoilu, erinomainen kuljettajan mukavuus ja teknisesti edistyneet tehokkuus- ja turvallisuusratkaisut.
Volvon myydyin kuorma-auto juhlii 30 vuotta innovaatiota
Volvon lippulaivamalli Volvo FH on myydyin lähes 1,4 miljoonalla kuorma-autolla ympäri maailmaa.

Volvo FH on yksi alan kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista, ja sitä on myyty lähes 1,4 miljoonaa kuorma-autoa noin 80 markkina-alueella ympäri maailmaa. Erinomaisen ajettavuuden ja polttoainetehokkuuden tarjoavasta Volvo FH:sta tuli nopeasti täysin uutta standardia edustava kuorma-auto, kun se lanseerattiin vuonna 1993. 30 vuotta myöhemmin Volvo FH on todellinen ikoni.


”Volvo FH edustaa täydellisesti asiakaslähtöistä ajattelutapaa ja mallia, joka on kulkenut kehityksen kärjessä 30 vuoden ajan. Kaikilla tärkeillä osa-alueilla, kuten kuljettajan mukavuudessa, polttoainetehokkuudessa, turvallisuudessa ja tuottavuudessa, emme ole koskaan lopettaneet tämän kuorma-auton kehittämistä. Olen erittäin ylpeä siitä, että asiakkaamme voivat tänään tilata Volvo FH:n sähkö-, kaasu- ja dieselkäyttöisenä”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Mullistava innovaatiojohtaja alusta alkaen
Volvo FH on ollut ja on edelleen innovaatiojohtaja. Se lanseerattiin täysin uudella alustalla, jonka rakenne mahdollisti joustavia ratkaisuja erilaisiin kuljetustarpeisiin. Mullistavassa voimansiirrossa oli täysin uusi 12 litran moottori (16 litrainen Volvo FH16:ssa) ja täysin uusi ohjaamo tarjosi erinomaisen aerodynamiikan ja kuljettajan mukavuuden.


Innovaatiot ovat jatkuneet vuosien ajan, ja lähtökohtana ovat aina Volvon arvot turvallisuus, laatu ja ympäristöstä huolehtiminen. Viimeisten kolmen vuosikymmenen innovaatioiden virstanpylväitä ovat kuljettajan turvatyyny, automatisoitu vaihteistoratkaisu I-Shift ja Volvo Dynamic Steering, joka tarjoaa vaivattoman ohjauksen ja erinomaisen ohjattavuuden.


Ulkopuolisen suunnittelun osalta ainutlaatuisen ohuesti muotoillut taustapeilit antavat paremman suoran näkyvyyden kuljettajalle. V-muotoiset ajovalot puolestaan tarjoavat sekä paremman näkyvyyden että mukavuuden kuljettajalle ja antavat kuorma-autolle sen erottuvan ulkonäön. Nämä ovat esimerkkejä siitä, kuinka Volvon teknologiaa ja muotoilua käytetään tuomaan arvokkaita etuja kuljettajalle.


"Ensimmäisen sukupolven Volvo FH muutti täysin nykyaikaisen kuorma-auton konseptin. Siitä lähtien olemme jatkaneet uusien standardien asettamista kuorma-autoille ja tuoneet markkinoille viisi uutta sukupolvea tästä kuorma-autosta. Menestyskaavamme on ollut hyödyntää viimeisintä teknologiaa tavalla, joka tuo aina selkeitä etuja asiakkaillemme ja kuljettajillemme. Olen ylpeä siitä, että todisteena onnistuneesta jatkuvasta kehitystyöstämme Volvo FH on ainoa kuorma-auto, joka on valittu ’Vuoden kansainväliseksi kuorma-autoksi’ kolme kertaa”, sanoo Ylva Dalerstedt, Volvo Trucksin kaukoliikennesegmentin päällikkö.

 

Lisätietoja Volvo FH:sta:
https://www.volvotrucks.fi/fi-fi/trucks/trucks/volvo-fh.html
https://www.volvotrucks.fi/fi-fi/trucks/trucks/volvo-fh16.html

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Finland Ab
+358 400 983 126
veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: