Kuorma-autot

Volvo Defense solmii 7-vuotisen puitesopimuksen logistiikkakuorma-autojen toimituksista Viroon ja Latviaan

Volvo Trucksiin kuuluva Volvo Defense on solminut puitesopimuksen Viron puolustusinvestointikeskuksen ja Latvian tasavallan puolustusministeriön kanssa logistiikkakuorma-autojen toimittamisesta. Volvo valittiin yhdeksi kahdesta toimittajasta, jotka yhdessä toimittavat jopa 3 000 ajoneuvoa 7 vuoden aikana.
Volvo FMX on Volvo Defensen tuotevalikoiman selkäranka – saatavilla useissa eri kokoonpanoissa.

Vuodesta 2024 alkaen Volvo Defensen tavoitteena on aloittaa logistiikkakuorma-autojen toimitukset Viroon ja Latviaan osana puitesopimusta, jossa Volvo on yksi kahdesta valitusta toimittajasta. Molempien maiden kokonaistarve on jopa 3 000 ajoneuvoa, mikä vastaa noin 440 miljoonan euron kokonaisarvoa. Sopimus kattaa 7 vuotta ja sitä voidaan tarvittaessa jatkaa 3 vuodella.


Sopimus allekirjoitettiin seremoniatilaisuudessa Tallinnassa, Virossa keskiviikkona 4. lokakuuta, ja siihen osallistui Viron ja Ruotsin hallitusten edustajia.


Volvo-ajoneuvot koostuvat viidestä kuorma-autokokoonpanosta, jotka perustuvat Volvo Trucksin vankkaan FMX-malliin, joka tunnetaan luotettavuudestaan ​​ja tehokkuudestaan. Sopimus sisältää myös kattavan huolto- ja varaosaohjelman. Ajoneuvot valmistetaan Volvo Trucksin Tuven kokoonpanotehtaalla Göteborgissa.


"Tämä on merkittävä sopimus Volvo Defencelle ja todiste tuotteidemme luotettavuudesta ja Volvosta pitkäaikaisena kumppanina", sanoo Andreas Svenungsson, Volvo Defensen johtaja. "Odotan innolla, että pääsen työskentelemään virolaisten ja latvialaisten asiakkaidemme kanssa ja räätälöimään heille parhaat tuotteet ja palvelut tulevina vuosina."


Uusi sopimus perustuu Volvo Defencen ja Viron armeijan väliseen pitkäaikaiseen suhteeseen, jossa ensimmäiset toimitukset tapahtuivat vuonna 2014. Virossa ja Latviassa on vakiintuneet markkinat Volvo Trucksille, joilla on molemmissa maissa vakaat myynti- ja jälkimarkkinapalvelut.


"Tällä sopimuksella on suuri merkitys Virolle, sillä se tarjoaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden hankkia mittatilaustyönä valmistettuja ajoneuvoja, jotka on räätälöity puolustusvoimien erityistarpeisiin. Olemme iloisia, että teimme sopimuksen Volvon kanssa, sillä heidän ajoneuvonsa ovat osoittaneet soveltuvuutensa Viron ilmastoon ja ympäristöön vuosien aikana", sanoo Erko Sepri, strateginen kategoriapäällikkö (ajoneuvot, koneet ja logistiikka) Viron puolustusinvestointikeskuksesta.


Volvo Defence, joka on osa Volvo Trucksin liiketoiminta, sijaitsee Göteborgissa Ruotsissa. Volvo Defense tarjoaa laajan valikoiman räätälöityjä kuljetusratkaisuja, maanrakennuskoneita sekä meri- ja teollisuusmoottoreita maailmanlaajuisille puolustus- ja pelastuspalveluasiakkaille. Sen tuotteille on ominaista niiden kestävyys ja joustavuus, jotka keskittyvät toiminnalliseen tehokkuuteen ja kykyihin.


Lue lisää: https://www.volvodefense.com/en-en/
 

LINKKI korkearesoluutiokuviin 

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Finland Ab
+358 400 983 126
veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: