Kuorma-autot

Läpimurto sähkökuorma-autojen pikalataukseen – Volvo Trucks lanseeraa uuden palvelun

Ruotsissa avataan valtakunnallinen julkinen pikalatausverkosto raskaille sähkökuorma-autoille. Latausverkosto toimii uusiutuvalla energialla. Volvo Trucksin uuden palvelun avulla kuljetusliikkeet löytävät ja pääsevät helposti latauspisteisiin.
Volvo lanseeraa uuden sähkökuorma-autojen julkisen latauspalvelun
Volvon uuden palvelun avulla kuljetusliikkeet löytävät ja pääsevät helposti julkisiin raskaiden ajoneuvojen latauspisteisiin merkistä riippumatta.

Sähkökuorma-autojen pikalatausverkosto on keskeinen osa siirtymistä kestävämpään raskaaseen liikenteeseen. Ruotsissa on tarkoitus avata yhteensä noin 130 latausasemaa vuosina 2023 ja 2024. Asemia operoi useat eri yritykset, ja Volvo Trucks on yksi mukana olevista yhteistyökumppaneista.


Volvo Trucks lanseeraa nyt uuden palvelun, jonka avulla kuljetusliikkeet voivat löytää latausasemat ja käyttää niitä. Palvelu lanseerataan ensin Ruotsissa*, jonka jälkeen muut markkinat Euroopassa ja muualla maailmassa seuraavat perässä.


”Tämä on todellinen läpimurto raskaan liikenteen sähköistämisessä. Asiakkaamme pääsevät käyttämään julkisia pikalatauslaitteita kaikkialla Ruotsissa, ja sen seurauksena siirtyminen sähköön on helpompaa kuin koskaan, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Uusi palvelu on avoin kaikille kuorma-automerkeille ja näyttää kaikki raskaille ajoneuvoille sopivat latausasemat riippumatta siitä, kuka niitä operoi. Käyttäjä voi maksaa latauksen uuden alustan kautta: lähitulevaisuudessa myös latausajan varaus on mahdollista.


”Asiakkaat voivat saada luotettavaa tietoa raskaiden sähkökuorma-autojen latauspisteistä ja olla varmoja siitä, että he maksavat kohtuullisen markkinahinnan ilman piilomaksuja. Mahdollisuudella suunnitella reitti eteenpäin hyvällä tavalla ja minimaalisella hallinnon tarpeella olen vakuuttunut, että tämä on tärkeä askel kohti sähkökuorma-autojen lisäämistä kaluston omistajien keskuudessa, Roger Alm sanoo.


Volvo Trucks tekee läheistä yhteistyötä latausoperaattoreiden kanssa ympäri maailmaa laajentaakseen latausverkostoa ja palvelua mahdollisimman saumattomasti ja nopeasti.


Volvo Trucks, osana Volvo Groupia, rakentaa myös latausinfrastruktuuria Milencen kautta, joka on Daimler Truckin ja Traton Groupin kanssa muodostettu yhteisyritys. Yhteistyön tuloksena vähintään 1 700 korkean suorituskyvyn vihreän energian latauspistettä asennetaan moottoriteiden varteen ja niiden läheisyyteen sekä logistiikkakeskuksiin eri puolilla Eurooppaa. Infrastruktuuri tarjoaa latauksen kaikille raskaille akkusähköajoneuvoille merkistä riippumatta.


Näin Volvo Trucksin latauspalvelu toimii:

  • Latauspalvelu on osa Volvo Connectia, Volvo Trucksin digitaalisten palvelujen käyttöliittymää.
  • Asiakas voi löytää ja maksaa latauksen Volvo Connectin ja mobiilisovelluksen kautta. Digitaalinen kartta näyttää latausasemat ja niiden saatavuuden. Lähitulevaisuudessa latausajan varaus on mahdollista.
  • Latausasemalle saapuessaan asiakas käyttää korttia tai mobiilisovellusta tunnistautumiseen ja latauksen aloittamiseen.
  • Asiakas saa yhden koontilaskun.


*Volvon latauspalvelu tarjoaa ensimmäisessä aallossa saumattoman pääsyn 29 OKQ8:n ylläpitämään latausasemaan. Latausasemat toimivat vihreällä sähköllä.


LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: