Kuorma-autot

Volvo toimittaa 68 tonnin sähkökuorma-auton Vantaan ja Lempäälän väliseen liikenteeseen

Volvo Trucks on toimittanut DB Schenkerille raskaan HCT-sähkökuorma-auton, joka liikennöi Vantaan ja Lempäälän välisessä runkoliikenteessä. Yhdistelmän kokonaispaino on 68 tonnia.
DB Schenker on ottanut käyttöön täyssähköisen HCT-yhdistelmän, jonka kokonaispaino on 68 tonnia.

Yhä useammat kuljetusliikkeet alkavat investoida raskaisiin sähköisiin kuljetusratkaisuihin. Yksi heistä on DB Schenker, jonka kanssa Volvo on tehnyt jo pitkään yhteistyötä. Nyt yhteistyö syvenee edelleen ja DB Schenker ottaa käyttöön raskaan täyssähköisen Volvo FH Electric -kuorma-auton.


DB Schenker testaa täyssähköisestä Volvo FH Electric -vetoautosta ja kahdesta puoliperävaunusta koostuvaa HCT-yhdistelmää terminaalien välisessä kappaletavara-ajossa Vantaan ja Lempäälän välillä. Ilta- ja yöaikaan liikennöitävän runkolinjan lisäksi yhdistelmää hyödynnetään Lempäälän ja Hämeenlinnan välisiin, aamupäivällä ajettaviin kappaletavaroiden nouto- ja jakelukuljetuksiin. Yhdistelmän pituus on 33 metriä.


Kolmessa vuorossa liikennöivää yhdistelmää ladataan vuorojen välissä DB Schenkerin terminaaleihin rakennetuilla teholatauslaitteilla.


”Haluamme näyttää, että täyssähköiset ratkaisut toimivat hyvin myös tehtävissä, joissa on suuret kokonaispainot ja korkea käyttöaste. Yhdessä DB Schenkerin ja muiden kumppaneiden kanssa keräämme kokemuksia sähkökuorma-autosta HCT-käytössä”, kertoo Volvo Finlandin myyntijohtaja Veli Pusa. 


Suunnannäyttäjä ympäristöystävällisissä logistiikkaratkaisuissa

"DB Schenker haluaa toimia suunnannäyttäjänä ympäristöystävällisissä logistiikkaratkaisuissa. Olemme sitoutuneet paitsi tarjoamaan asiakkaillemme kestäviä ja innovatiivisia kuljetusvaihtoehtoja, myös kehittämään koko toimialaa kohti vastuullisempaa huomista. Täyssähköinen HCT-yhdistelmämme on investointi tulevaisuuteen ja tärkeä askel siirryttäessä kohti nollapäästöisiä ajoneuvoja”, sanoo Harald Knaapinen, DB Schenkerin Suomen maakuljetuksista vastaava johtaja.


”Alallamme on suuri paine siirtyä nollapäästöisiin kuljetusratkaisuihin. Uskomme, että sähköistäminen on avaintekijä kohti päästöttömiä maantiekuljetuksia. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota jo tänään täysin sähköisen kuorma-automalliston, josta löytyy vaihtoehtoja moniin eri kuljetustehtäviin. Siirtyminen sähköön esimerkiksi terminaalien välisessä liikenteessä Etelä-Suomessa 120 000 kilometrin vuosisuoritteella parantaa asiakkaidemme kannattavuutta”, Veli Pusa sanoo.


Sen jälkeen kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen tuotannon vuonna 2019, yhtiö on myynyt, aiesopimukset mukaan lukien, noin 6 000 sähkökuorma-autoa 42 maassa ympäri maailmaa. Volvo Trucks on asettanut maailmanlaajuisesti tavoitteeksi, että puolet myydyistä kuorma-autoista on sähköisiä vuoteen 2030 mennessä.

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Finland Ab
+358 400 983 126
veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia:

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?