Kuorma-autot

Volvo toimittaa 20 sähkökuorma-autoa DFDS:lle Göteborgissa

Volvo Trucks toimittaa tänään 20 täyssähköistä raskasta kuorma-autoa logistiikkayhtiö DFDS:lle Göteborgissa, Ruotsissa. Toimitus on osa 125 sähkökuorma-auton kokonaistilausta, jonka DFDS on tehnyt Volvolle. Osaa uudesta sähköisestä kalustosta käytetään Volvo Trucksin Göteborgin kokoonpanotehtaan tavaralogistiikassa.
Volvo toimittaa 20 sähkökuorma-autoa DFDS:lle Göteborgissa
Neljäätoista kuorma-autoa käytetään Göteborgin ulkopuolella sijaitsevan Volvon kuorma-autotehtaan tavaralogistiikassa.

DFDS, Pohjois-Euroopan suurin merenkulku- ja logistiikkayhtiö, on tehnyt yhden kaikkien aikojen suurimmista Volvon akkusähkökuorma-autojen tilauksista – 125 Volvo FM Electric -kuorma-autoa. Nyt 20 näistä kuorma-autoista on aloittamassa liikennöinnin kaupallisessa liikenteessä.


Neljäätoista kuorma-autoa, joita ladataan vihreällä sähköllä, käytetään Göteborgin ulkopuolella sijaitsevan Volvon kuorma-autotehtaan tavaralogistiikassa. Aloite on tärkeä askel Volvo Trucksin kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamisessa – 100 % fossiilivapaa toimitusketju vuoteen 2040 mennessä. Lisäksi neljä DFDS:lle toimitetusta 20 kuorma-autosta sisältää fossiilivapaata terästä.


”Uskomme vahvasti esimerkillä johtamiseen, ja pakokaasupäästöttömien kuorma-autojen käytön aloittaminen omissa tavaravirroissamme on tärkeä osa strategiaamme luoda maailmanluokan kestävä kuljetusjärjestelmä. Olen todella ylpeä, että meillä on DFDS kumppanina tällä matkalla”, kertoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Sähköisten, pakokaasupäätöttömien kuorma-autojen käyttöönotto on osa DFDS:n tavoitetta saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.


"Perinteisten dieselkuorma-autojemme korvaaminen vaihtoehtoisilla ratkaisuilla, kuten Volvo FM Electric -kuorma-autolla, vaikuttaa merkittävästi hiilidioksidipäästöihimme. Mutta tämä ponnistus vaatii paljon enemmän kuin vain taloudellisia investointeja. On tärkeää tehdä yhteistyötä energiatoimittajien ja alan johtavien toimijoiden, kuten Volvo Trucksin, kanssa ilmastotavoitteidemme toteuttamiseksi. Siirtyminen edellyttää oikeanlaista infrastruktuuria ja yhteistyötä yhteiskunnan eri osa-alueilla. Sitä ei voida saavuttaa yksin työskentelemällä”, sanoo Niklas Andersson, DFDS:n Executive Vice President and Head of Logistics Division.


Sen jälkeen kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen tuotannon vuonna 2019, yhtiö on myynyt yli 4 300 sähkökuorma-autoa yli 38 maassa ympäri maailmaa. Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman kuudella sarjatuotannossa olevalla sähkökuorma-automallilla, jotka palvelevat hyvin monenlaisia ​​kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä. Volvo Trucksin globaali tavoite on, että vuonna 2030 puolet kaikista sen myymistä uusista kuorma-autoista on sähkökäyttöisiä.

 

Tietoa DFDS:stä

DFDS tarjoaa lautta- ja logistiikkapalveluja Euroopassa ja Turkissa. Sen vuotuinen liikevaihto on 17 miljardia Tanskan kruunua. Yrityksen 8 000 työntekijää työskentelevät lautoilla ja kuorma-autoissa sekä toimistoissa 20 maassa. Vuonna 1866 perustetun DFDS:n pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, ja se on listattu Nasdaqin pörssissä Kööpenhaminassa.
 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: