Kuorma-autot

Volvo johtaa sähkökuorma-autojen kasvavia markkinoita

Viime vuonna raskaiden sähkökuorma-autojen määrä Euroopan ja Yhdysvaltojen teillä kasvoi nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Volvo Trucks on nyt myynyt yli 4 300 sähkökuorma-autoa maailmanlaajuisesti yli 38 maassa. Euroopassa Volvo Trucks on markkinajohtaja 32 %:n osuudellaan raskaiden sähkökuorma-autojen markkinoista, ja Pohjois-Amerikassa lähes puolet vuonna 2022 rekisteröidyistä raskaista sähkökuorma-autoista oli Volvo kuorma-autoja.
Volvo johtaa sähkökuorma-autojen kasvavia markkinoita
Volvo Trucks on myynyt yli 4300 sähkökuorma-autoa yli 38 maassa ympäri maailmaa.

Vuonna 2022 raskaiden (≥16 tonnia) sähkökuorma-autojen markkinat Euroopassa kasvoivat 200 % 1 041 kuorma-autoon, ja Volvo Trucksilla on suurin markkinaosuus.


”Olemme päättäneet johtaa siirtymistä sähkökuorma-autoihin, ja markkinajohtaja-asemamme vuonna 2022, ei vain Euroopassa, vaan myös Pohjois-Amerikassa ja muilla markkinoilla, on todiste siitä, että teemme juuri niin. Vaikka sähkökuorma-autojen markkinat ovat vielä pienet, suunta on selvä: monet asiakkaistamme ovat nyt aloittamassa omaa siirtymistään sähkökuorma-autoihin. Aiomme olla tämän muutoksen mahdollistaja ja tavoitteenamme on, että 50 % maailmanlaajuisesta uusien kuorma-autojen myynnistämme on sähköisiä vuonna 2030”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Sen jälkeen kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen tuotannon vuonna 2019, yhtiö on myynyt yli 4 300 sähkökuorma-autoa yli 38 maassa ympäri maailmaa. Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman kuudella sarjatuotannossa olevalla tuotteella, jotka palvelevat hyvin monenlaisia kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä.


"Meillä on nyt tuoteportfolio, joka kattaa useimmat kuljetustehtävät moniin asiakastarpeisiin. Tavaravirtoja tarkasteltaessa sähkökuorma-autovalikoimallamme on mahdollista sähköistää lähes puolet kuljetuksista", kertoo Roger Alm. "Missiomme on tukea asiakkaitamme tämän toteuttamisessa.
 

Huomioita:

  • Kaikki viittaukset "Eurooppaan" tarkoittavat Euroopan unionia, mukaan lukien Norja ja Sveitsi.
  • Volvon markkinaosuus ja kokonaiskasvutiedot raskaiden (≥16 tonnia) sähkökuorma-autojen osalta Euroopassa sisältävät IHS Markitin toimittamat tiedot.
  • Pohjois-Amerikka tarkoittaa Yhdysvaltoja ja Kanadaa. Volvo Trucksin markkinaosuus Pohjois-Amerikassa perustuu Volvo Trucks Pohjois-Amerikan toimittamiin tietoihin.
  • Viimeisen kappaleen sitaatti; "lähes puolet kaikista kuljetuksista on mahdollista sähköistää", viittaa Eurostatin "Maanteiden tavaraliikenteen etäisyys" -tilastoon, joka osoittaa, että lähes puolet Euroopassa maanteitse kuljetettavista tavaroista kulki alle 300 km:n matkan.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: