Kuorma-autot

Volvo Trucks toimittaa ensimmäisen raskaan sähkökäyttöisen betonikuorma-auton CEMEXille

Volvo Trucks on toimittanut CEMEXille ensimmäisen täyssähköisen paikallispäästöttömän raskaan betonikuorma-auton. Akkusähkökuorma-auto on Volvon ja CEMEXin vuonna 2021 allekirjoittaman sopimuksen viimeisin kehitystyö koskien maailmanlaajuista sähköisten ratkaisujen yhteistyötä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi.
Volvo Trucks toimittaa ensimmäisen raskaan sähkökäyttöisen betonikuorma-auton CEMEXille
Volvo Trucks on toimittanut CEMEXille ensimmäisen täyssähköisen raskaan betonikuorma-auton.

Raskas Volvo FMX -sähkökuorma-auto luovutettiin eilen Berliinissä Saksassa. Kuorma-autoa voidaan käyttää koko työpäivän ajan, kun sitä ladataan tauon aikana. Kuorma-auto aloittaa operoinnin valmisbetonitehtaalla Berliinin Spandaussa tämän kuun aikana. Betonikuljetusten sähköistäminen on haastavaa raskaiden kuormien ja jatkuvien sekoitusvaatimusten vuoksi. Täyssähköisen raskaan liikenteen lisääntyessä asteittain Volvo Trucks ja CEMEX pyrkivät kehittämään ja lisäämään teknologioita, joita tarvitaan, jotta päästöttömät kuljetukset toteutuvat myös vaativalla rakennusalalla.


”Olemme erittäin iloisia saadessamme ottaa tämän tärkeän askeleen kumppanuudessa CEMEXin kanssa. Molemmat yhtiömme ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja yhteistyö on tapa saavuttaa ne. Teemme yhdessä töitä, jotta päästöttömät kuljetukset voivat toteutua rakennusalalla. Sähkökuorma-automme ovat päästöttömiä, ja niiden äänetön toiminta tarjoaa myös paremman ympäristön rakennustyömailla työskenteleville ihmisille sekä lähistöllä asuville asukkaille”, Volvo Trucksin johtaja Roger Alm sanoo.


“CEMEX on yrityksenä sitoutunut saavuttamaan hiilidioksidipäästöttömyyden; innovaatio ja yhteistyö ovat tämän sitoumuksen ytimessä”, sanoo Fernando A. González, CEMEXin toimitusjohtaja. "Kumppanuudellamme Volvon kanssa on uskomaton potentiaali edistää liiketoimintamme hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Ensimmäisen täyssähköisen betonikuorma-automme käyttöönotto on vahva edistysaskel tähän suuntaan.


CEMEX ja Volvo Group ovat perustajajäseniä First Movers -yhteenliittymässä, joka on Maailman talousfoorumin ja Yhdysvaltain ilmastoasioista vastaavan erityislähettilään John Kerryn välinen yhteistyö, jotta yritykset voivat tehdä ostositoumuksia, jotka luovat kysyntää vähähiiliselle teknologialle. Volvo Trucks ja CEMEX ovat sitoutuneet saavuttamaan kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteensa ja osallistumaan maailmantalouden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.


Volvo Trucksilla on maailmanlaajuisen kuorma-autoteollisuuden täydellisin sähkökuorma-automallisto, jonka ajoneuvot voivat liikennöidä 16-44 tonnin kokonaispainoilla ja kattavat kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkirakentamisen kuljetuksiin ja alueellisiin kuljetuksiin. Volvo Trucks on raskaiden sähkökuorma-autojen (≥ 16 tonnia) markkinajohtaja Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen uusien kuorma-autojen kokonaismyynnistä tulee olemaan sähköisiä vuoteen 2030 mennessä. Volvo Trucks on sitoutunut saavuttamaan nettonollan kasvihuonekaasupäästöt arvoketjussa vuoteen 2040 mennessä.


CEMEX on maailmanlaajuisesti toimiva rakennusalan yritys, joka tarjoaa sementtiä, valmisbetonia, kiviainesta ja kaupungistumisratkaisuja.


Tiedot Volvo FMX Electric -betonisähkökuorma-autosta:

  • Sähköinen voimansiirto: 2 moottoria, teho 330 kW
  • Akut: 4 akkua, 360 kWh
  • Sekoittimen hydrauliikkajärjestelmä saa käyttövoimansa ajoakusta
  • Vaihteisto: I-Shift
  • Akseliväli: 4100 mm
  • Päällirakenne: Betonisekoitin, 9 m³
     

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: