Kuorma-autot

Volvo Trucksilla ennätysvuosi 2022 – kaikkien aikojen korkeimmat volyymit ja markkinaosuuden kasvu 41 maassa

Vuosi 2022 oli Volvo Trucksille ennätysvuosi. Yhtiö toimitti asiakkailleen kaikkien aikojen suurimman määrän kuorma-autojaan ja kasvatti myös markkinaosuuttaan 41 maassa.
Volvo Trucksilla ennätysvuosi 2022 – kaikkien aikojen korkeimmat volyymit ja markkinaosuuden kasvu 41 maassa
Volvo Trucksilla oli ennätysvuosi 2022. Volyymit olivat kaikkien aikojen korkeimmat ja markkinaosuus kasvoi 41 maassa.

Volvo Trucks teki vuonna 2022 parhaan suorituksensa yhtiön historiassa. Maailmanlaajuinen kuorma-autovalmistaja toimitti 145 195 kuorma-autoa vuonna 2022, mikä on 19 % enemmän kuin vuonna 2021, jolloin toimitettiin 122 525 kuorma-autoa. Volvo Trucks kasvatti myös markkinaosuuttaan raskaiden kuorma-autojen segmentissä (≥ 16 tonnia) 41 markkinalla maailmanlaajuisesti. Ennätystoimitukset ja markkinaosuuden kasvu tulee nähdä läpi vuoden vallinneen toimitusketjupulan valossa.


”Meillä on ollut fantastinen vuosi ottaen huomioon, että elämme epävarmoja ja vaikeita aikoja. Toimitusketjun puutteista ja tuotannon häiriöistä huolimatta onnistuimme kasvattamaan volyymejamme merkittävästi ja saamaan kuorma-autot asiakkaillemme, jotta he voivat kasvaa ja kehittää liiketoimintaansa. Tämä on saatu aikaan tiiviillä yhteistyöllä tavarantoimittajiemme kanssa sekä omassa organisaatiossamme ja jälleenmyyjillämme tehdyn kovan työn ansiosta”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Euroopassa Volvo Trucksin markkinaosuus on 18,2 %, mikä on kaikkien aikojen korkein. Volvo Trucks on markkinajohtaja useissa Euroopan maissa. Yhtiö kasvatti markkinaosuuttaan myös Pohjois-Amerikassa 10,8 prosenttiin ja Australiassa 17,0 prosenttiin. Brasiliassa Volvo Trucks kasvatti markkinaosuuttaan 24,6 prosenttiin ja nousi näin ensimmäistä kertaa markkinajohtajaksi. Myös Suomessa Volvo Trucks oli raskaiden yli 16 tonnisten kuorma-autojen markkinajohtaja ennätyksellisellä 42,5 prosentin markkinaosuudella.


”Olemme tuoneet markkinoille menestyksekkäästi uusia tuotteita ja palveluita vuoden aikana, sekä olemme myyneet ajoneuvoja myös monille uusille asiakkaille. Asiakkailta saamamme palaute on, että he todella arvostavat korkealaatuisia ja polttoainetehokkaita kuorma-autojamme sekä ammattitaitoista ja nopeaa tukea laajalta jälleenmyyjä- ja korjaamoverkostoltamme. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat heidän omaan kannattavuuteensa”, Roger Alm sanoo.


Suunnannäyttäjä kuljetusten sähköistämisessä

Volvo Trucks aloitti raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2022 ensimmäisenä maailmanlaajuisena kuorma-autovalmistajana. Sähkökuorma-autojen toimitusten kehityssuunta on nyt selvästi positiivinen ja kasvava. Yhdysvallat, Saksa, Hollanti, Norja ja Ruotsi ovat nykyään Volvon sähkökuorma-autojen suurimmat markkinat.


”Monet asiakkaistamme niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin ovat aloittaneet vuoden aikana siirtymisen sähköön. He näkevät selvästi, että päästöttömät kuljetukset ovat kasvava liiketoimintamahdollisuus. Olen erittäin luottavainen, että tämä suunta jatkuu ja vahvistuu nopeasti tulevina vuosina”, Roger Alm toteaa.


Eurooppa tarkoittaa EU:ta, mukaan lukien Norja, Sveitsi ja Iso-Britannia. Sisältää IHS Markitin toimittaman sisällön, ihsmarkit.com

Pohjois-Amerikka (USA ja Kanada), lähde: Wards Automotive, wordsauto.com
Australia, lähde: Truck Industry Council, https://www.truck-industry-council.org/

Brasilia, lähde: Anfavea, Brazilian Association of Automotive Vehicle Manufacturers, https://anfavea.com.br


LINKKI
 korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland Ab
p. +358 400 983 126
e-mail: veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)

Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: