Kuorma-autot

Maailman ensimmäinen: Volvo toimittaa asiakkaille sähkökuorma-autoja fossiilivapaalla teräksellä

Maailman ensimmäisenä kuorma-autovalmistajana Volvo on alkanut käyttää fossiilivapaata terästä kuorma-autoissaan. Ensimmäiset sähkökuorma-autot fossiilivapaalla teräksellä toimitetaan nyt asiakkaille.
Maailman ensimmäinen: Volvo toimittaa asiakkaille fossiilivapaasta teräksestä valmistettuja sähkökuorma-autoja
Maailman ensimmäinen: Ensimmäiset sähkökuorma-autot fossiilivapaalla teräksellä toimitetaan nyt asiakkaille.

Volvo Trucks aloitti syyskuussa raskaiden sähkökäyttöisten, 44 tonnin* kuorma-autojen sarjatuotannon ensimmäisenä maailmanlaajuisena kuorma-autovalmistajana. Osa sähkökuorma-autoista on myös maailman ensimmäisiä fossiilivapaalla teräksellä valmistettuja kuorma-autoja.


"Matkamme päästöttömyyteen sisältää sekä fossiilivapaat ajoneuvot toiminnassa että kuorma-autojen materiaalin korvaamisen kokonaan fossiilivapailla ja kierrätetyillä vaihtoehdoilla", sanoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin Senior Vice President of Product Management.


Fossiilivapaata terästä valmistaa ruotsalainen teräsvalmistaja SSAB ja se on valmistettu täysin uudella tekniikalla käyttäen fossiilivapaata sähköä ja vetyä. Tuloksena on merkittävästi pienempi ilmastovaikutus ja tärkeä askel kohti nollapäästöistä arvoketjua. Fossiilivapaata terästä käytetään osassa Amazonin ja DFDS:n sekä kuljetusyhtiö Simon Loosin kautta Unileverille toimittavissa sähkökuorma-autoissa. 


"Amazonilla olemme matkalla koko toimintamme hiilidioksidipäästöttömyyteen vuoteen 2040 mennessä. Tarvitsemme Volvon kaltaisia ​​kumppaneita, jotta tämä siirtymä toteutuisi", sanoo Andreas Marschner, Amazonin Vice President Transportation Services Europe.


"DFDS on sitoutunut vihreään siirtymään ja toimittamaan vihreämpiä kuljetus- ja logistiikkaratkaisuja. Jokainen askel logistiikan vihreässä siirtymävaiheessa vie meidät lähemmäksi hiilivapaata yhteiskuntaa, ja siksi olemme iloisia kuullessamme, että osa uusista pian toimitettavista sähkökuorma-autoistamme on myös valmistettu fossiilivapaasta teräksestä”, sanoo DFDS:n Niklas Andersson, EVP, Logistics Division.


Ensimmäistä vedyllä valmistettua terästä käytetään kuorma-auton runkorakenteessa, johon kaikki muut pääkomponentit asennetaan. Fossiilivapaan teräksen saatavuuden lisääntyessä se otetaan käyttöön myös kuorma-auton muihin osiin.


90 % Volvon kuorma-autosta voidaan kierrättää

Nykyään noin 30 % uuden Volvo-kuorma-auton materiaaleista on peräisin kierrätysmateriaaleista. Lisäksi jopa 90 % kuorma-autosta voidaan kierrättää sen käyttöiän lopussa. Fossiilivapaa teräs täydentää merkittävästi Volvon kuorma-autoissa käytettyä perinteistä ja kierrätettyä terästä.


Volvo Trucks on sitoutunut Pariisin sopimukseen ilmastonmuutoksesta ja saavuttamaan arvoketjussa kasvihuonekaasupäästöttömyyden viimeistään vuoteen 2040 mennessä.

 

*Yhdistelmän kokonaispaino (Gross Combination Weight, GCW)

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab
+358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lisää Volvo Trucks -uutisia