Kuorma-autot

Uusi raportti – Kuljetusalalla on kova paine siirtyä sähköön

Euroopan johtavien verkkokauppa- ja valmistusta harjoittavien yritysten mukaan maantiekuljetukset on tärkein CO2-päästöjen vähentämisalue. Ipsosin ja Volvo Trucksin uusi raportti osoittaa, että yritykset ovat valmiita maksamaan enemmän kuljetusyrityksille, joiden hiilidioksidipäästöt ovat alhaisemmat.
Uusi raportti – Kuljetusalalla on kova paine siirtyä sähköön
Volvo Trucks uskoo, että sähköistäminen on avaintekijä kohti päästöttömiä maantiekuljetuksia.

Tutkimusyhtiö Ipsos on haastatellut Volvo Trucksin puolesta 100 suurta verkkokauppa- ja valmistusta harjoittavaa yritystä kahdeksassa Euroopan maassa niiden vaatimuksista fossiilittomia kuljetuksia kohtaan tulevissa hankinnoissa.


Suurin osa näistä yrityksistä on asettanut tavoitteita ilmastojalanjälkensä pienentämiseksi. 78 % haastatelluista sanoo olevansa valmiita maksamaan enemmän kuljetusyrityksille, joilla on vähän tai ei lainkaan hiilidioksidipäästöjä, ja 85 % on valmiita vaihtamaan kuljetusyritystä, jos he eivät täytä heille asetettuja vaatimuksia.


Tutkimus osoittaa myös selkeän yhteyden tulevien liiketoimintamahdollisuuksien ja fossiilittomien kuljetusten välillä. 60 % yrityksistä uskoo menettävänsä asiakkaita seuraavien kolmen vuoden aikana, jos he eivät pysty vastaamaan kuluttajien kysyntään vähähiilidioksidipäästöisistä tai nollapäästöisistä toimituksista.


"On erittäin positiivista nähdä tämä suuri paine fossiilivapaille kuorma-autokuljetuksille. Se tarkoittaa, että näemme alalla massiivisen muutoksen tulevina vuosina. Uskomme, että sähköistäminen on avaintekijä kohti päästöttömiä maantiekuljetuksia, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota jo nyt täysin sähköisiä kuorma-autovaihtoehtoja useimpiin kuljetustehtäviin. Siirtyminen sähköön tarkoittaa lisää liiketoimintamahdollisuuksia”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin pääjohtaja.


Volvo Trucks on asettanut maailmanlaajuiseksi tavoitteeksi, että vuonna 2030 50 % kaikista myydyistä uusista kuorma-autoista on akku- tai polttokennosähkökäyttöisiä. Siirtymistä sähköön johtavat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka, joissa tavoitteet ovat vielä korkeammat. Esimerkiksi Euroopassa pyrkimys on tällä hetkellä noin 70 % kaikista vuonna 2030 myytävistä uusista kuorma-autoista.


Tietoa tutkimuksesta

  • Tutkimus tehtiin kesäkuussa 2022, ja siihen haastateltiin 100 senior-tason ammattilaista, jotka tyypillisesti vastaavat hankinnoista, logistiikasta, toimitusketjun hallinnasta ja/tai kestävästä kehityksestä.
  • Tutkimukseen osallistuneet maat olivat: Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Italia, Espanja, Alankomaat, Ruotsi ja Norja.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Trucks
(maahantuonti: Volvo Finland Ab)
p. +358 40 922 3206
e-mail: janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lisää Volvo Trucks -uutisia