Kuorma-autot

Läpimurto: Volvo Trucks aloittaa raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon

Ensimmäisenä maailmanlaajuisena kuorma-autovalmistajana Volvo Trucks aloittaa raskaiden, 44 tonnin* sähkökuorma-autojen sarjatuotannon.
Volvo Trucks aloittaa raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon
Ensimmäisenä maailmanlaajuisena kuorma-autovalmistajana Volvo Trucks aloittaa nyt raskaiden, 44 tonnin* sähkökuorma-autojen sarjatuotannon.

Volvo Trucks aloittaa sarjatuotannon yhtiön tärkeimpien tuotteiden, raskaiden kuorma-autojen, sähköversioista: Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX. Kuorma-autojen kokonaispaino on 44 tonnia*, ja nämä kolme mallia edustavat noin kahta kolmasosaa yrityksen myynnistä.


Uusien lisäysten myötä Volvo Trucksilla on nyt kuusi sähkökuorma-automallia sarjatuotannossa maailmanlaajuisesti – se on alan laajin sähkökuorma-automallisto.


”Tämä on virstanpylväs ja todistaa, että johdamme muutosta alalla. Siitä on vajaat kaksi vuotta, kun esittelimme raskaat sähkökuorma-autot ensimmäistä kertaa. Nyt lisäämme volyymeja ja toimitamme nämä upeat kuorma-autot asiakkaille kaikkialla Euroopassa ja myöhemmin myös asiakkaille Aasiassa, Australiassa ja Latinalaisessa Amerikassa”, Volvo Trucksin pääjohtaja Roger Alm sanoo.


Volvon raskaimpien sähkökuorma-autojen sarjatuotanto alkaa Tuven tehtaalla Göteborgissa, Ruotsissa ja ensi vuonna sitä seuraa tehdas Belgian Gentissä. Volvo valmistaa sähkökuorma-autoja samalla tuotantolinjalla polttomoottoriautojen kanssa, mikä lisää tuotannon joustavuutta ja tehokkuutta. Akut toimittaa Volvo Trucksin uusi akkujen kokoonpanotehdas Gentissä.


Sähkökuorma-autojen kysyntä kasvaa nopeasti monilla markkinoilla, ja yhtenä liikkeellepanevana voimana on kuljetusten ostajien tarve siirtyä fossiilivapaisiin kuljetuksiin saavuttaakseen kestävän kehityksen tavoitteensa. Volvo Trucksin sähköinen tuoteportfolio voisi kattaa noin 45 % kaikista Euroopassa nykyään kuljetettavista tavaroista.**


”Olemme myyneet noin 1 000 kappaletta raskaita sähkökuorma-autoja ja yhteensä yli 2 600 sähkökuorma-autoa. Odotamme volyymien kasvavan merkittävästi lähivuosina. Vuoteen 2030 mennessä vähintään 50 % maailmanlaajuisesti myymistämme kuorma-autoista pitäisi olla sähköisiä”, Roger Alm kertoo.


Volvo Trucksin kuuden kuorma-automallin sähköinen valikoima kattaa laajasti kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkirakentamiseen ja alueellisiin kuljetuksiin.


*Yhdistelmän kokonaispaino (GCW)

**Eurostatin Road Freight Transport by distance (2018) tilastojen mukaan 45 % kaikista maanteillä kuljetettavista tavaroista kulkee Euroopassa alle 300 km:n matkan.


LINKKI
 
korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lisää Volvo Trucks -uutisia