Kuorma-autot

Volvo tarjoaa sähkökuorma-autoja, jotka soveltuvat hyvin kaupunkirakentamiseen

Volvo Trucks on kehittänyt malliston raskaita sähkökuorma-autoja, jotka on räätälöity rakennusteollisuuden tarpeisiin. Sähkökuorma-autoilla yritykset voivat nyt vastata kasvavaan kysyntään melutasoltaan alhaisemmista ja pakokaasupäästöttömistä ajoneuvoista kaupunkien rakennustyömailla ja niiden ympäristössä.
Volvo tarjoaa sähkökuorma-autoja, jotka soveltuvat hyvin kaupunkirakentamiseen
Sähköisten kuljetusten kysyntä kaupunkirakentamisessa kasvaa.

Sähköisten kuljetusten kysyntä rakennusteollisuudessa on kasvussa. Kaksi päätekijää siihen ovat kaupunkien nollapäästöalueet ja rakennusyritysten tarve saavuttaa ilmastotavoitteet.


Volvo Trucks on siksi kehittänyt raskaita sähkökuorma-autoja, joiden avulla rakennusalan asiakkaat voivat siirtyä kestävämpiin kuljetuksiin. Perinteisiä kuorma-autoja, joissa on alusta ja erilaisia päällirakenteita kuten kippaavia lavoja, sementinsekoittajia ja nostureita, tarjotaan nyt sähköisinä versioina.


”Maansiirtoautot ajavat yleensä melko lyhyitä matkoja ja toistuvia reittejä, esimerkiksi toimittaessaan materiaalia rakennustyömaille. Tämä tekee niistä erittäin sopivia sähköistettäviksi. Sähkökuorma-automme voidaan räätälöidä moniin näistä tehtävistä, mikä tarkoittaa, että rakennusalan asiakkaat voivat nyt saada sähköversiona saman kuorma-auton, jota he käyttävät nykyään. Tämä parantaa niiden ohjattavuutta, vähentää melua ja poistaa pakokaasupäästöt”, kertoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin globaali tuotepäällikkö.


Lisää hyötykuormaa ja tuottavuutta

Uudet sähkökuorma-autot ovat joustavia useiden ohjaamo- ja akkuvaihtoehtojen sekä laajan akselivalikoiman ansiosta. Tämä mahdollistaa laajemman alustavalikoiman ja mahdollisuuden lyhyempään akseliväliin aina 3 900 millimetriin asti, mikä puolestaan ​​luo joustavuutta kuorma-auton mukauttamiseen monenlaisiin rakennustöihin.


Asiakkaat voivat valita kahdesta kuuteen akkua sisältävän akkupaketin vastaamaan heidän erityisvaatimuksiaan toimintasäteen ja hyötykuorman suhteen. Uusien alustamallin kuorma-autojen akkukapasiteetti on 180-540 kWh.


”Akun kapasiteetin osalta kuorma-auto voidaan konfiguroida vastaamaan todellista toimintaa ja reittiä. Kun akkuja ei kuljeteta enempää kuin tarvitaan, hyötykuorma voi kasvaa ja sitä kautta tuottavuus”, Jessica Sandström sanoo.


Kolme ulosottovaihtoehtoa

Kolme voimanottoratkaisua sähkökuorma-autoissa helpottavat sähköisten tai mekaanisten päällirakenteiden asentamista: sähköinen, sähkömekaaninen ja vaihteistoulosotto. 


Sekä sähkömekaaninen että vaihteistoulosottoratkaisu tarjoavat hyvät mahdollisuudet optimoida energiankulutusta ja ehkäistä liiallista melua.


Volvo Trucks on ainoa globaali kuorma-autovalmistaja, jolla on jo tänään sarjatuotannossa täysi valikoima sähkökuorma-autoja. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen maailmanlaajuisesta uusien kuorma-autojen myynnistä tulee olemaan sähköisiä viimeistään vuoteen 2030 mennessä.


Alustamallin Volvo FM- ja FMX-sähkökuorma-autot voidaan varustaa seuraavasti:


Julkaistu myyntiin joulukuussa 2022, sarjatuotanto alkaa maaliskuussa 2023:
Voimansiirto: 490 kW
Ajoyksikkö: 3 sähkömoottoria
Akku: 450-540 kWh, 5-6 akkua
Ohjaamo: Makuuohjaamo, korkea makuuohjaamo ja extrakorkea makuuohjaamo
Akseliväli: 4300-6700
Akselivaihtoehdot: 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R ja 8x4R
Ulosotto: Sähköinen, sähkömekaaninen ja vaihteisto


Julkaistu myyntiin helmikuussa 2023, sarjatuotanto alkaa toukokuussa 2023:
Voimansiirto: 330 kW
Ajoyksikkö: 2 sähkömoottoria
Akku: 360 kWh, 4 akkua
Ohjaamo: Päiväohjaamo
Akseliväli: 3900-6700


Julkaistaan myyntiin kesäkuussa 2023, sarjatuotanto alkaa syyskuussa 2023:
Akku: 180-270 kWh, 2-3 akkua

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: