Kuorma-autot

Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta

Volvo FL ja FE, joita käytetään useimmiten kaupungeissa ja kaupunkialueilla jakelutehtävissä, ovat saaneet uudet, päivitetyt vaihteistot, jotka tarjoavat parempaa tehokkuutta ja sujuvampaa ajoa.
Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta
Ajon parantamiseksi ja optimoimiseksi sekä Volvo FL että FE ovat saaneet kolme ajotilaa: taloudellinen, suorituskykyinen ja off-road.

Volvo FL on pieni ja ketterä kuorma-auto Volvo Trucksin mallivalikoimassa, ja uudella 8-vaihteisella täysautomaattisella vaihteistollaan (kaksi vaihdetta enemmän kuin aiemmassa mallissa) se säästää polttoainetta jopa 4 %.


"Uuden vaihteiston avulla tarjoamme myös täyden voimanoton auton seistessä paikalla, mikä tekee siitä monipuolisemman ja täydellisen esimerkiksi kaupunkialueella toimivaksi tienhoitoautoksi, lumenauraukseen ja moniin muihin vastaaviin tehtäviin", sanoo Kenneth Ackerberg, Volvo FL:n ja FE:n tuotepäällikkö.


Suuremmassa Volvo FE:ssä on nyt sama päivitetty I-Shift-vaihteisto, jota käytetään Volvo Trucksin raskaissa malleissa, mikä tekee vaihteista jopa 30 % nopeampia.


Merkittävä parannus ajettavuuteen saavutetaan sillä, miten I-Shift-vaihteisto on uudella tavalla vuorovaikutuksessa moottorin kanssa. Päivitys sisältää nopeamman kytkimen aktivoinnin, joka johtaa lyhyempään vääntömomentin katkokseen. Se tekee myös vaihteiden vaihtamisesta tasaisempaa, mikä tekee ajokokemuksesta harmonisemman.


”Nopeampi vaihtaminen mahdollistaa vaihteiden valinnan optimoinnin tehokkaammin. Kaupungeissa ajettaessa tulee paljon liikkeellelähtöjä ja pysähdyksiä, jotka tarkoittavat monia vaihteiden vaihtoja, joten parannukset havaitaan varmasti ja kuljettajat tulevat arvostamaan niitä”, Kenneth Ackerberg jatkaa.


Kolme erilaista ajotilaa ajon optimointiin

Sekä Volvo FL:n että FE:n ajon tehostamiseksi ja optimoimiseksi on kolme erilaista ajotilaa: taloudellinen, suorituskykyinen ja off-road. Jokainen tila valitaan painamalla kojelaudassa olevaa painiketta, joka näytetään sitten mittaristossa.


”Jotta ajaminen olisi mahdollisimman taloudellista, kuorma-auto käynnistyy aina eco-tilassa ja tarjoaa rullauksen polkimella ajettaessa. Suorituskykyinen ajotila on kuitenkin helposti valittavissa yhdellä painalluksella. Olemme lisänneet myös off-road-tilan, koska näitä kuorma-autoja voidaan käyttää myös kevyissä maanrakennustehtävissä”, Kenneth Ackerberg päättää.


Off-road-tila tarjoaa paremman suorituskyvyn alhaisella nopeudella, mikä tekee ajamisesta turvallisempaa, tarjoaa paremman hallinnan ja vähemmän stressaavan kokemuksen huonokuntoisilla teillä.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Trucks
(maahantuonti Volvo Finland Ab)
p. +358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lisää Volvo Trucks -uutisia