Kuorma-autot

Uusi turvajärjestelmä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden suojaamiseksi

Volvo Trucks esittelee nyt uuden turvajärjestelmän, joka havaitsee muiden tienkäyttäjien saapumisen kuolleeseen kulmaan kuorma-auton molemmilla puolilla.
Uusi turvajärjestelmä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden suojaamiseksi
Uusi turvajärjestelmä käyttää kuorma-auton kummallakin puolella kahta tutkaa, jotka havaitsevat, kun muut tienkäyttäjät tulevat kuolleelle kulman alueelle.

Vilkkaassa liikennetilanteessa kokeneenkin kuljettajan on vaikea havaita kaikkea kuorma-auton ympärillä. Kuljettajan stressaavien tilanteiden estämiseksi Volvo Trucks tarjoaa uuden turvajärjestelmän. Järjestelmä havaitsee kuorma-auton kummallakin puolella olevan kaksoistutkan avulla, kun muita tienkäyttäjiä, esimerkiksi pyöräilijöitä, tulee riskialueelle.


”Onnettomuus voi tapahtua sekunnin murto-osassa. Laaja onnettomuustutkimuksemme perustuu vuosikymmeniä kestäneeseen tosielämän tilanteiden tutkimiseen, ja tämä uusi turvajärjestelmä auttaa kuljettajaa estämään mahdolliset törmäykset", sanoo Anna Wrige Berling, Volvo Trucksin liikenne- ja tuoteturvallisuusjohtaja.


Kun joku on kuolleen kulman alueella, järjestelmä, nimeltään Side Collision Avoidance Support, ilmoittaa kuljettajalle vastaavassa sivupeilissä olevalla punaisella valolla. Jos kuljettaja ilmoittaa kaistanvaihdosta suuntavilkulla, punainen valo alkaa vilkkua ja mahdollisen törmäyspuolen sivulta kuuluu varoitusääni. Kuljettaja saa hälytyksen ja voi jarruttaa kuorma-autoa, jolloin esimerkiksi pyöräilijä pääsee ohi.


”Volvo Trucksilla pitkän aikavälin visiomme on nolla onnettomuutta, ja turvallisuus on kaiken toimintamme ytimessä. Tämä uusi järjestelmä on jälleen esimerkki ponnisteluistamme näiden tavoitteiden saavuttamiseksi”, Anna Wrige päättää.


Uusi järjestelmä on saatavilla maailmanlaajuisesti Volvo FH-, FM- ja FMX-malleihin diesel-, kaasu- ja sähkövoimansiirrolla tämän vuoden syyskuusta alkaen. Volvo FL- ja FE-mallit saavat uuden turvajärjestelmän vuonna 2023.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

LINKKI videoon Side Collision Avoidance Support -turvajärjestelmästä

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab
+358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia

Latest Press Release

Latest Press Release