Kuorma-autot

Suomen ensimmäinen Volvo Trucks sähkökuorma-auto luovutettiin Storemen Logistics Oy:lle

Ensimmäinen Suomeen toimitettu sarjatuotantovalmisteinen Volvo-sähkökuorma-auto, Volvo FL Electric, luovutettiin Storemen Logistics Oy:lle perjantaina 27. elokuuta, 2021. Storemenin Volvo-sähkökuorma-auto on hiljainen, tärinätön ja hiilineutraali. Täyssähköiset kuorma-autot ovat herättäneet paljon kiinnostusta Volvo Trucksin asiakkaissa ja niiden myynti on jo täydessä vauhdissa. Volvo Trucksin valikoimassa on tällä hetkellä kuusi keskiraskasta ja raskasta sähkökuorma-autoa, mikä tekee siitä alan kattavimman kaupallisen sähkökuorma-autojen valikoiman.
Storemen Logistics Oy:n uusi Volvo FL Electric luovutettiin juhlallisesti Vantaan Volvo Truck Centerillä. Kuvassa vasemmalta: Reino Manninen (Myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland), Pekka Mäkinen (Volvo Trucks kuorma-automyyjä, Volvo Finland), Jari Jokinen (Toimitusjohtaja, Storemen Logistics Oy), Anna Müller (SVP Volvo Trucks Europe North & Central), Magnus Björklund (Toimitusjohtaja, Volvo Finland), Janne Silvonen (Commercial and Technical Manager E-mob, Volvo Trucks, Volvo Finland).

Storemen Logistics Oy:llä on kovat tavoitteet energiatehokkuudelle. Raskasta vetokalustoa uusitaan vähäpäästöiseksi ja nyt Storemen Logistics käynnistää sähköiset tavarakuljetukset Suomen ensimmäisellä Volvo FL Electric -sähkökuorma-autolla. Yrityksen sähkökuorma-auto palvelee kansainvälisen pikakuljettajan DHL Expressin asiakkaita pääkaupunkiseudun alueella ennalta suunnitellulla jakelureitillä. 

”Haluamme ympäristötietoisina toimijoina olla etujoukoissa uusien vähäpäästöisten tekniikoiden käyttöönotossa. Volvon monipuolisesta mallivalikoimasta on helppo valita tuottava ja ympäristöystävällinen ratkaisu kaikkiin ajotehtäviin”, kertoo Storemen Logistics Oy:n toimitusjohtaja Jari Jokinen

Jari Jokinen painottaa DHL Expressin kumppanuuden tärkeyttä Volvo FL Electric sähkökuorma-auton hankinnassa.   

”Sähköauton hankinta vaatii tahtotilaa ja resursseja kuljetusyrityksen lisäksi myös asiakkaalta. On ilo toimia yhteistyössä DHL Expressin kaltaisen innovatiivisen ja kestävään kehitykseen sitoutuneen yhtiön kanssa”, Jokinen jatkaa. 

 

Storemen Logisticsin Volvo FL Electric – tuttu Volvon FL mutta nyt päästöttömämpi ja hiljaisempi 

Alustan teknisiltä ratkaisuilta Volvo FL Electric on samanlainen kuin diesel- tai kaasukäyttöinen Volvo FL -malli. Erona on kuitenkin voimansiirtolinja, joka on täysin sähköistetty. Kuorma-autoa liikuttaa 200 kw / 425 Nm tuottava sähkömoottori, jonka jatkona on 2-vaihteinen vaihteisto.  

Sähkökuorma-autojen akkukapasiteetti suunnitellaan aina asiakkaan tarpeen mukaan, jolloin saadaan käyttöön paras mahdollinen toimintasäde sekä hyötykuormapotentiaali.  

”Volvo FL Electric -malliin on saatavilla akkupaketteja alkaen 200 KWh aina 395 KWh asti. Storemenin FL Electric -sähkökuorma-autossa akkukapasiteettia on 265 KWh, jonka toimintasäde on noin 200 kilometriä”, kertoo Volvo Trucksin sähköisistä kuljetusratkaisuista vastaava tuotepäällikkö Janne Silvonen

Volvo FL Electric -kuorma-autoa voidaan ladata kahdella tapaa: AC-lataus 22KW teholla sekä DC-pikalataus jopa 150KW teholla. Latausajat vaihtelevat auton akkukokoonpanon, sekä akuston vallitsevan varaustason mukaan.  

 

Volvo Trucksin sähköistämisohjelma tukee ja auttaa kuljetusyrittäjiä siirtymään vaivattomammin sähköisten kuljetusten pariin 

Volvo Trucks panostaa suuresti kehitykseen kohti fossiilittomia kuljetuksia muun muassa tekemällä jatkuvaa kehitystyötä sähkökuorma-autojen saralla. Yrityksen tavoitteena onkin, että kuljetusyrittäjät voisivat siirtyä mahdollisimman helposti ja sujuvasti käyttämään sähköisiä kuljetusratkaisuja ja vähentää näin kuljetustensa päästöjä. Tätä varten Volvo Trucks on kehittänyt erityisen sähköistämisohjelman, jonka tarkoituksena on olla asiakkaan tukena siirtymävaiheessa. 

Ohjelma sisältää kokonaisratkaisuja mm. sähkökuorma-autojen lataukseen ja reittisuunnitteluun, huoltoon ja kunnossapitoon sekä sähkökuorma-auton rahoitukseen. Volvo Trucksin asiantuntijat tukevat myös erilaisiin latausratkaisuihin liittyvissä kysymyksissä. 

 

Volvo Trucksin maanlaajuinen huoltoverkosto varmistaa sähkökuorma-auton tuottavuuden ja tiellä pysymisen 

Volvo Trucksilla on Suomessa 28 toimipisteen huoltoverkosto, joka palvelee kuljetusyrittäjiä myös sähkökuorma-autojen huoltoasioissa. Storemenin Volvo FL Electric -kuorma-autossa on asiakkaalle huoleton Gold-huoltosopimus, joka sisältää kaikki kuorma-auton korjaukset, kulumisen, ennakoivan huollon ja tiepalvelun. Autoa myös seurataan reaaliaikaisesti tärkeiden varaosien kulumisen varalta, ja auto kutsutaan huoltoon, mikäli tälle on tarvetta. Volvo FL Electric -kuorma-autoon, kuten muihinkin Volvon kuorma-autoihin on mahdollista liittää erilaisia telematiikkaa hyödyntäviä palveluita, kuten Volvo Connect. Ne auttavat kuljetusyrittäjiä hallitsemaan yrityksen liiketoimintaa, henkilöstöä ja kalustoa paremmin. Storemenin sähkökuorma-auto on myös varustettu Volvo Älykäs Rengaspalvelulla, joka seuraa renkaiden lämpötilaa ja ilmanpaineita reaaliaikaisesti.
 

Storemenin sähkökuorma-auto merkittävä askel kohti puhtaampia tavarakuljetuksia Suomessa 

Nyt liikenteeseen lähtevän Storemen Logistics Oy:n Volvo FL Electric -sähkökuorma-auto on ensimmäinen konkreettinen askel kohti puhtaampia tavarakuljetuksia. Volvo Trucksin tavoitteena on vähentää myytyjen kuorma-autojensa CO2-päästöjä puoleen vuoteen 2030 mennessä.  

”Sähköiset kuljetusratkaisut ovat herättäneet hyvin paljon kiinnostusta. Olemme saaneet yhteydenottoja sekä asiakkailtamme, että asiakkaidemme asiakkailta, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään, miten he voisivat vähentää kuljetusten hiilidioksidipäästöjä”, kertoo Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen. ”Haluamme tarjota kokonaisratkaisuja kuljetusten sähköistämiseen ja kokonaisvaltaiseen huoltamiseen”. 

Volvo Trucks julkisti huhtikuussa kolme uutta raskasta sähkökuorma-automallia, Volvo FH, FM ja FMX Electric. Uusien kuorma-automallien myötä Volvo Trucksin valikoimassa on tällä hetkellä kuusi keskiraskasta ja raskasta sähkökuorma-autoa, mikä tekee siitä alan kattavimman kaupallisen sähkökuorma-autojen valikoiman. Euroopassa myynnissä on viisi sähkökuorma-automallia: Volvo FL, FE, FM, FMX ja FH Electric. 

Storemen Logistics Oy:n Volvo FL Electric: 

Ajoneuvon bruttopainoEnintään 16,7 tonnia
OhjaamoPäiväohjaamo
Akselien määrä2
Akseliväli4 400 mm
Teho (huippu/jatkuva)200/165 kW
Akkujen lukumäärä4
Sähkömoottorin vääntömomentti425 Nm
Latausaika (nopea/normaali)Alle 2h / 11h
ToimintasädeNoin 200 km
Akkukapasiteetti265 kWh

Lue lisää Volvon sähkökuorma-autoista: volvotrucks.fi/electric

 

Lisätiedot:

Janne Silvonen, Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab 
janne.silvonen@volvo.com, p. +358 40 922 3206

Reino Manninen, myyntijohtaja, Volvo Finland Ab
reino.manninen@volvo.com, p. +358 10 655 6614

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Lue lisää uutisia:

Latest Press Release

Latest Press Release