Kuorma-autot

Volvo Trucks
2022-08-03
Volvon työntekijät
Author
Volvo Trucks

Musikaalinen raskaan kaluston mekaanikko Jesse Salmi esiintyy trubaduurina Volvo Trucksin osastolla Power Truck Show’ssa

Ylöjärveläinen Jesse Salmi työskentelee Volvo Truck Centerillä mekaanikkona. Vapaa-ajalla Salmi tykkää soittaa kitaraa ja laulaa. Power Truck Show’ssa hän esiintyy trubaduurina Volvo Trucksin osastolla.


Tampereen Volvo Truck Centerillä lähes kaksitoista vuotta työskennellyt Jesse Salmi pitää työnsä monipuolisuudesta. ”Autot kehittyvät hurjaa vauhtia ja se tarjoaa mekaanikon työssä erikoistumismahdollisuuksia”, Salmi kertoo. ”Volvon huoltokoulu toimii myös hyvin ja meillä tarjotaan riittävästi koulutusta”, hän jatkaa.

”Volvolla on pajon tietoa sekä kaikki tarvittavat työkalut ja laitteet käytettävissä, jotta autot saadaan aina mahdollisimman pian takaisin tien päälle tuottavaan työhön”, Salmi kertoo merkkikorjamon eduista.

Erityisosaamisen lisäksi mekaanikon työ on fyysistä työtä, mutta ei kuitenkaan niin fyysistä kuin moni ehkä kuvittelee. ”Raskaan kaluston mekaanikon työ ei ole hurjan raskasta, mutta vaatii kuitenkin sen, että on hyvässä kunnossa”, Jesse Salmi kertoo omista kokemuksistaan.

Iso talo mahdollistaa urakehityksen ja työkierron

Volvolla on mahdollista edetä uralla tai vaihtoehtoisesti päästä työkierron avulla laajentamaan omaa osaamistaan. Salmi satutti keväällä olkapäänsä, joten hän on tehnyt siitä lähtien kevennettyä työtä varaosissa. ”Työnantaja suhtautui asiaan positiivisesti ja minulle löytyi sopiva korvaava työ”, Jesse Salmi kertoo. Paluu mekaanikon työhön on suunniteltu myöhemmin leikkauksen jälkeen.


Musikaalinen raskaan kaluston mekaanikko

Kitaransoiton Jesse Salmi aloitti jo pikkupoikana perheen kannustamana. Hänellä on kolme veljeä, jotka myös kaikki soittavat tai laulavat.

Salmi teki ensimmäisen keikan kaverin kanssa paikallisessa kyläkievarissa ja sen jälkeen he keikkailivat Tampereen pikkupubeissa ja erilaisissa yksityistilaisuuksissa. Vähän myöhemmin remmiin liittyi rumpuja soittamaan Juha-Pekka Rantala, joka työskentelee myös mekaanikkona Volvo Truck Center Tampereella. Viime aikoina Salmi on keikkaillut trubaduurina pääsääntöisesti erilaisissa yksityistilaisuuksissa. Musikaalisuuden lisäksi Jesse Salmi urheilee paljon. Kesät Salmi on kokonaan töissä ja pitää kaikki vuosilomat talvella, jolloin hän toimii Lapissa lumilautaopettajana ja oppaana vapaalaskureiteillä.


Trubaduurina Power Truck Show’ssa

Volvo Trucks on mukana 12.-13.8.2022 Powerparkissa järjestettävässä Power Truck Show’ssa, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista kuljetusalan messu- ja autonäyttelytapahtumista. Volvon osasto U388 sijaitsee tänä vuonna uudella keskeisellä paikalla autonäyttelyn puolella. Osastolla on esittelyssä kesän alussa Niemi Palveluille luovutettu täyssähkömuuttoauto Volvo FE Electric, jonka katolla on aurinkopaneelit. Lisäksi nähtävänä on muita näyttäviä asiakasautoja. Rekkatunnelman osastolla kruunaa trubaduurina esiintyvä Jesse Salmi. ”Odotan innolla, että pääsen esiintymään ensimmäistä kertaa rekkafestareilla”, Salmi sanoo.