Kuorma-autot

×

Viisi kysymystä Volvo Trucksin suunnittelujohtajalle Jonathan Disleylle

| 3 min
Jonathan Disleyllä on pitkä kokemus autoalan suunnittelutöistä, ja nykyisin hän toimii Volvo Trucksin suunnittelujohtajana. Tässä hän kertoo kuorma-autojen suunnittelun visiostaan.
Viisi kysymystä Volvo Trucksin suunnittelujohtajalle Jonathan Disleylle
Volvo Trucksin suunnittelujohtaja Jonathan Disley haluaa suunnitella asioita, joilla on selkeä tarkoitus.

Mikä sai sinut ryhtymään suunnittelijaksi?

"Olen aina tykännyt suunnitella asioita, pohtia tulevaisuutta ja ajatella luovasti. Isäni oli puuseppä, ja hän sai minut kiinnostumaan huonekalujen piirtämisestä. Kävin suunnittelukursseilla kotona Englannissa, mutta vasta 13- tai 14-vuotiaana joku kertoi minulle, että voisin piirtää ja suunnitella asioita työkseni – se todella avasi silmäni! Jo silloin halusin suunnitella asioita, joilla on selkeä tarkoitus. Siksi aloin myöhemmin opiskella teollista muotoilua."
 

Mikä on mielestäsi kiinnostavinta suunnittelussa kuljetusalalla?

"Kuorma-autot ovat hyötyajoneuvoja, joten kaikki mitä teemme, teemme sen helpottaaksemme asiakkaidemme ja kuljettajien elämää. Haluan keskittyä asiakkaisiimme ja heidän tarpeisiinsa. Ylittää lupauksemme mahtavasta brändistä ja upeasta tuotteesta."

Kuorma-autot ovat hyötyajoneuvoja, joten kaikki mitä teemme, teemme sen helpottaaksemme asiakkaidemme ja kuljettajien elämää

Miten löydät uutta inspiraatiota?

"Pohjoismaiden luonto on loistava inspiraation lähde – lämpimät kesät, kylmät talvet, kovat kalliot, pehmeä hiekka, syvät metsät, hiljainen lumi – paljon voimakkaita kontrasteja, mutta myös runsaasti muotoilusta tuttua selkeyttä. Nämä ovat osa kuorma-autojemme suunnittelua. Inspiroidun myös uusien ideoiden luomisesta ammattitaitoisten suunnittelijoidemme ja insinööriemme kanssa."

Miltä innovaatio näyttää ja tuntuu?

"Se on jotain aivan uudenlaista, mutta silti tunnistettava Volvo. Tuote, joka tuo asiakkaalle lisäarvoa teknologian kautta, tehokkaampia ratkaisuja, premium-tason viimeistelyn, kauniita yksityiskohtia, laadukkaan toteutuksen ja upean muotoilun, joka huomataan tien päällä."
 

Minkälainen on visiosi tulevaisuuden kuorma-autoista?

"Uskon, että infrastruktuuri muuttuu, kun kuljetukset muuttuvat entistä autonomisemmiksi, ja tulemme näkemään muutoksia energiajärjestelmissä. Tätä voidaan hyödyntää kuorma-autojen suunnittelussa, mutta aina tarvitaan myös kuljettajia ja ihmisten välistä vuorovaikutusta. Tavaroita on aina kuljetettava, ja olen myös vakuuttunut siitä, että kuorma-autot tulevat olemaan entistä enemmän sopusoinnussa ympäristön ja kestävän tulevaisuuden kanssa. Teknologia pitää sisällään valtavasti potentiaalia, ja olen todella innoissani sen tuomista mahdollisuuksista."

 

Nimi: Jonathan Disley

Syntymämaa: Iso-Britannia

Aiempi urakokemus: Lukuisia globaaleja suunnittelutehtäviä autoteollisuudessa Audilla, Fordilla ja Volvo Carsilla. Olen työskennellyt Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Saksassa, Hollannissa, Ruotsissa ja Kiinassa ennen kuin tulin Volvo Trucksille.

Harrastukset: Kalastus, pyöräily, tennis, lumilautailu. Tykkään kokeilla uusia asioita.
 

Haluatko tietää lisää sähkökuorma-autoistamme? Lue lisää täältä

Asiaan liittyviä artikkeleja