Kuorma-autot

Volvo Trucks
2022-08-19
Polttoainetehokkuus
Author
Volvo Trucks

FinnKane Oy tyytyväinen Volvon polttoainetaloudellisuuteen

Tankkikonttien pesuun ja konttikuljetuksiin erikoistunut FinnKane hankki vuosi sitten uuden Volvo FH 460 6x2 -vetoauton ja loppukeväällä niitä tuli yritykseen vielä kaksi lisää. Kiitosta on erityisesti saanut Volvon polttoainetalous.


Raumalaisen yrityksen toiminta alkoi tankkikonttien pesulla. Timo Kallio harjoitti pesulatoimintaa ensin toiminimellä iltaisin ja viikonloppuisin. FinnKane Oy:n hän perusti vuonna 2010.  
 

”Lähes alusta lähtien olemme vaimon kanssa pyörittäneet firmaa. Pesupalvelun lisäksi asiakkaat alkoivat pian kysyä, saadaanko kontit myös haettua Rauman satamasta pesua varten. Vastasimme asiakastarpeisiin ja näin toimintamme laajeni myös kuljetuspuolelle.”, FinnKanen toimitusjohtaja Timo Kallio kertoo.
 

Ensimmäisen kuorma-auton, Volvo FH12 vuosimallia 1998, yritys hankki vuonna 2011. Sen jälkeen seuraava Volvo tuli taloon vasta vuosi sitten. ”Kuorma-automyyjä Jouni Nurmi teki sinnikästä työtä, mikä sai kokeilemaan Volvoa”, Timo kertoo. Ja kokeileminen kannatti, koska Volvoon FinnKane on ollut niin tyytyväinen, että yritykseen tuli loppukeväällä vielä kaksi autoa lisää. 

FinnKanen kalustoon kuuluu kolme Volvo FH 460 6x2 -vetoautoa.

Polttoainetalous saa kiitosta

Erityisesti FinnKanella on tykätty Volvon polttoainetaloudesta. ”Kulutus on pudonnut merkittävästi muihin autoihimme verrattuna”, Kallio kertoo. ”Volvolla on myös kaikki lupaukset pidetty, joten oli helppo tehdä päätös jatkohankinnoista”, hän jatkaa.  

 

FinnKanen kaikissa kolmessa Volvossa on polttoainetaloudellisuuspaketti, joka sisältää maastontuntevan I-See-vakionopeussäätimen, tyhjäkäynnin sammutuksen, irtikytkeytyvän ilmakompressorin sekä tehokkaamman laturin. Lisäksi autoissa on säätyvätilavuuksinen ohjaustehostimen pumppu. Ohjaamon päivitysten johdosta myös hytin aerodynamiikka on parantunut ja se parantaa polttoainetaloudellisuutta.

 

Ennakoiva maastontunteva vakionopeudensäädin I-See yhdessä GPS-teknologian kanssa auttaa FinnKanen kuljettajia saavuttamaan polttoainesäästöjä. Siitä on eniten hyötyä pidemmän matkan kaukoliikennekuljetuksissa, mutta sitä voidaan käyttää myös alueellisissa ja muissa kuljetusajoissa, joissa vakionopeudensäätimen käyttö on mahdollista säännöllisesti.

 

FinnKanen autoissa on I-Save-voimalinja, joka sisältää D13K460 Turbo Compound -moottorin. Käytettävissä erittäin laaja vääntöalue, 2600Nm 900-1300rpm alueella. D13K, Turbo Compound -moottorissa on yhteispaineruiskutusjärjestelmä, joka tuottaa suuren ruiskutuspaineen. Palotila, aaltomaiset männät ja imusarja on suunniteltu niin, että palaminen tapahtuu optimaalisesti. Seossuhde on erittäin korkea, mikä parantaa hyötysuhdetta entisestään. Tuloksena on erittäin polttoainetaloudellinen moottori, joka tuottaa paljon tehoa ja valtavasti vääntöä. Tämän ansiosta D13K, Turbo Compound -moottori on ajettavuudeltaan erinomainen. 
 

Ammattitaitoisella henkilökunnalla valtava merkitys

FinnKane on kasvanut 12 vuoden aikana ja tällä hetkellä vakituisia kuljettajia on 10. Alihankkijoita on lisäksi muutama. Jokaisella kuljettajalla on oma vakioauto. ”Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta on ollut avainasemassa yritystoiminnan kasvattamisessa. Meillä on kuljettajien keskuudessa avoin ja hyvä ilmapiiri. Sana on hyvin kiirinyt ja olemme sitä kautta saaneet yritykseemme hyviä kuljettajia”, Timo Kallio kertoo.

Kim Kallio toimii FinnKanella kuljettajana ja ajojärjestelijänä.

Kuljettajamukavuus lisää työviihtyvyyttä

FinnKanen autoista osa ajaa Rauma-Oulu-Helsinki-Rauma väliä ja muut tekevät lähikeikkaa. Pidempää matkaa ajavat yöpyvät myös autossa. ”Volvot ovat hyvin hiljaisia. Myös vaihteisto on huippuluokkaa. Kukaan muu ei tee niin hyvää vaihdelaatikkoa kuin Volvo. Lisäksi kuljettajat tykkäävät Volvon pedistä”, Kallio kertoo. 


Kilometrejä FinnKanen autoihin kertyy vuodessa noin 100.000-120.000 km. ”Huoltovälit Volvolla on pitkät. Ensimmäinen auto on vasta kerran käynyt huollossa”, Timo Kallio sanoo.        

 

Jatkaja jo tiedossa

FinnKanen tulevaisuus tulee jatkumaan myös seuraavassa sukupolvessa, sillä Kallion poika aikoo jatkaa toimintaa. ”Poikani toimii jo yrityksessä ajojärjestelijänä ja kuljettajana”, Timo Kallio kertoo.        

Kim Kallio tulee jatkamaan FinnKanen toimintaa tulevaisuudessa.