Kuorma-autot

Markus Fabiansson
2023-10-09
Teknologia ja innovaatiot Käyttöaste Polttoainetehokkuus
Author
Markus Fabiansson
Manager Services Offer

Milloin kaluston hallintapalveluihin kannattaa investoida?

Mitä suurempi kuorma-autokalusto yrityksellä on, sitä enemmän se hyötyy tehokkaasta kalustonhallintajärjestelmästä. Mutta kuinka paljon kalustoa pitää olla, ennen kuin järjestelmään sijoittaminen on välttämätöntä? Pitäisikö pienempien kuljetusyritysten myös harkita kaluston hallintapalvelujen hankkimista?

Yleisesti ottaen kuljetusyrityksen kaluston koko on verrannollinen niiden haluun investoida kalustonhallintapalveluihin. Mitä suurempi kalusto, sitä monimutkaisempia yrityksen toiminnot ovat, ja sitä enemmän ne hyötyvät kalustonhallinnasta. Pienemmissä yrityksissä investointia on usein vaikeampi perustella, minkä vuoksi ne hallinnoivat kalustoaan manuaalisesti. Niin tehdessään ne voivat kuitenkin menettää lukuisia modernien kalustonhallintapalvelujen etuja.

"Kaluston ja kuljetusten hallintajärjestelmä on tarpeellinen jokaiselle yritykselle, jolla on enemmän kuin yksi kuorma-auto. Lyhyesti kysymys on siitä, että kuorma-autot, perävaunut ja tavarat ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan", toteaa Markus Fabiansson, Manager Services Offer, Volvo Trucks.

"Nykypäivän kuljetusalalla kaluston hallinta tarkoittaa myös ajotekniikoiden ja polttoainetehokkuuden analysointia; ajoneuvojen huollon, kunnossapidon ja korjausten koordinointia, jolla maksimoidaan kaluston käytettävyys; lainsäädännön noudattamista ja sen varmistamista, että jokaiseen tehtävään valitaan oikea kuljettaja ja kuorma-auto. Kaikkea tätä voi olla erittäin hankalaa ja aikaa vievää hallita manuaalisesti."

Digitalisaatio ja datapohjaiset analyysit ovat muuttaneet kaluston hallintapalveluita

 

Viime vuosina digitaaliset työkalut ovat monipuolistaneet kaluston hallintamahdollisuuksia ja saatavilla olevia palveluita. Ne mahdollistavat reaaliaikaisen tiedonkeruun ja tietojenkäsittelyn, mikä tehostaa päivittäisiä kuljetuksia ja vähentää paperityötä ja hallinnollisia toimia. Tiedot voidaan esimerkiksi ladata automaattisesti kuorma-auton ajopiirturista ja integroida muihin järjestelmiin, esimerkiksi viedä kuljettajan työajat palkanmaksujärjestelmään. Tämä voi säästää merkittävästi kuljetusyritysten työtunteja ja hallintoon käytettyä työaikaa.

Digitaalisten kalustonhallintapalvelujen avulla saadaan käyttöön runsaasti yksityiskohtaista tietoa, joka antaa paremman käsityksen kaluston toiminnasta. Digitaalisten ratkaisujen avulla voidaan esimerkiksi seurata polttoaineenkulutusta ja kuljettajan käyttäytymistä sekä tunnistaa toistuvia malleja ja kehittämiskohteita. Digitaaliset ratkaisut voivat myös ilmoittaa CO
2-päästöistä. Kuljetuspalvelujen ostajat, kuljetusyrittäjät ja viranomaiset tarvitsevat näitä tietoja jatkuvasti enemmän.

Niinpä kalustonhallintapalvelut eivät nykyisin merkitse pelkästään suuren yrityksen kuorma-autojen seurantaa: ne hyödyntävät kaikenkokoisia yrityksiä, pienistä kuljetusliikkeistä suuriin kalustoihin.

Kalustonhallintatyökalujen avulla voidaan yksinkertaistaa hallintoa, parantaa palvelujen suunnittelua ja vähentää polttoaineen kulutusta. Voi olla erittäin vaikeaa hallita kaikkea tätä manuaalisesti.

Voiko kuljetusyritys olla liian pieni käyttämään kaluston hallintapalveluja?

Kaluston hallintajärjestelmän käyttöönotto vie aikaa ja aiheuttaa kustannuksia. Kuluja ei aiheudu pelkästään palveluista vaan siitä, että varmistetaan, että tuotettavan datan analysointiin on saatavilla pätevät osaajat. Investointi maksaa kuitenkin itsensä takaisin ajoneuvojen käytettävyyden ja tuottavuuden parantuessa ja pienempien kustannusten ja polttoaineenkulutuksen ansiosta.

Vaikka edut voivat olla parempia isoille kalustoille, Markus on havainnut, että edut ovat kaikkien kuljetusyritysten saatavilla kaluston koosta riippumatta. "Jo yhden kuorma-auton omistaja-kuljettaja voi käyttää ajoneuvoaan tehokkaammin kalustonhallintatyökalujen avulla. Ne voivat tarjota omistajalle hyödyllisiä tietoja hallinnon tehostamiseen, palvelujen suunnitteluun ja polttoaineenkulutuksen pienentämiseen."

 

Lisätietoja kaluston hallinnasta ja digitaalisista palveluista, jotka voivat edesauttaa liiketoimintaasi.