Kuorma-autot

Pitäisikö yrityksesi käyttää tehdaskunnostettuja osia?

| 4 min
Kun tärkeä osa rikkoutuu, ensimmäinen kysymys on, kuinka se vaihdetaan. Korjataanko osa, ostetaanko tilalle uusi vai hankitaanko tehdaskunnostettu osa? Jotta voit tehdä yrityksesi kannalta oikean päätöksen, on tärkeää ymmärtää, kuinka sama ongelma voidaan ratkaista näiden kolmen vaihtoehdon avulla. Uuden osan ostaminen saattaa tulla vaistomaisesti ensimmäiseksi mieleen, kun osa rikkoutuu: haluat osan, joka toimii, jolla on takuu ja joka varmasti sopii kuorma-autoosi. Uusi osa varmistaa myös uusimman tekniikan käytön, sillä on pisin käyttöikä ja se toimii tehokkaasti. Mutta se tarkoittaa myös korkeampaa hintaa, ja sinun on arvioitava, kuinka tämä vaikuttaa käyttökustannuksiin ja kuorma-auton kokonaiskustannuksiin.
Olga Naert

Korjaaminen: edut ja haitat

Kun osa korjataan, viallinen tai kulunut osa vaihdetaan ja muut osat pysyvät ennallaan. Jos osa on korjauskelvoton, korjaamo vaihtaa sen tilalle osan toisesta ajoneuvosta. Korjaaminen voi säästää rahaa, mutta on hyvä tiedostaa, että osa laitteista korjataan ja loput pysyvät ennallaan. Vaikka laite toimii ja kaikki saattaa vaikuttaa hyvältä, siinä voi silti olla näkymättömiä ongelmia, jotka voivat aiheuttaa laitteiston rikkoutumisen myöhemmin. Korjaukseen liittyy myös lähes aina tietty seisokkiaika, koska kuorma-autoa joudutaan pitämään korjaamolla jonkin aikaa.
 

Tehdaskunnostusprosessin esittely

Tehdaskunnostus on hyvä vaihtoehto. Ennen kuin harkitset, onko tämä oikea vaihtoehto yrityksellesi, on tärkeää erottaa tehdaskunnostus osan peruskorjauksesta. Tehdaskunnostus on standardoitu teollisuusprosessi, jossa kuluneet osat palautetaan teknisen eritelmän ja suorituskyvyn suhteen uudenveroiseen kuntoon. Volvo Trucks ‑tehdaskunnostusprosessi käsittää laitteen purkamisen, puhdistuksen, uudelleenkoneistuksen, kokoamisen ja testauksen. Prosessi vastaa suurelta osin alkuperäistä valmistusprosessia, mutta komponentit ovat käytettyjä.
 

Laatu, turvallisuus ja pienempi ympäristöjalanjälki

Joissain tapauksissa kunnostettu osa voi olla oikea investointi, jos kriittisen tärkeä komponentti rikkoutuu. Ilmeisin etu ovat luonnollisesti halvempi hinta verrattuna uuteen osaan. Kun ostat tehdaskunnostetun vaihteiston, sen osat on päivitetty vastaamaan uusinta tekniikkaa verrattuna uuteen vaihteistoon, joka on voinut olla varastoituna kuukausien ajan.
 

Toinen etu on laitteiston laatu: tehdaskunnostetut osat täyttävät alkuperäisen laitevalmistajan standardit suorituskyvyn osalta, ja niillä on aina takuu. Tehdaskunnostetun osan ympäristövaikutukset ovat myös paljon pienemmät, koska tuotantoprosessissa käytetään paljon vähemmän raaka-aineita, energiaa ja vettä.
 

Valitsemasi ostostrategia riippuu loppujen lopuksi yrityksesi erityistarpeista. Jos harkitset tehdaskunnostetun osan hankintaa, voit ladata laatimani oppaan, jossa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Miksi tehdaskunnostetut osat on aina parempi hankkia alkuperäiseltä laitevalmistajalta
  • Mitkä komponentit soveltuvat parhaiten tehdaskunnostukseen
  • Tehdaskunnostettujen osien käytön edut ympäristökestävyyden kannalta
     

Olga Naert

Olga is a Remanufacturing Business Development Manager at Volvo Trucks

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Lue lisää artikkeleita