Kuorma-autot

Lisää vääntöä ja tehoa Volvo FL -kuorma-autoon

Volvo Trucks tarjoaa nyt keskiraskaaseen Volvo FL -kuorma-autoonsa tehokkaamman 320 hevosvoiman moottorin, mikä mahdollistaa ajoneuvon käyttämisen entistä vaativammissa tehtävissä.
Lisää vääntöä ja tehoa Volvo FL -kuorma-autoon
Uusi 320 hevosvoiman moottori tekee Volvo FL:stä erinomaisen valinnan vaativiin tehtäviin, kuten palontorjuntaan, pelastustöihin ja rakentamiseen.

Volvo FL on Volvon keskiraskas kuorma-auto, jonka kokonaispaino on jopa 19 tonnia. Volvo FL on jo saatavilla useilla ohjaamo- ja alustavaihtoehdoilla, ja nyt moottorivalikoimaan lisätään 320 hevosvoiman moottori. Tämä tekee FL:stä entistä houkuttelevamman valinnan vaativiin tehtäviin, kuten tehokkaaseen palontorjuntaan, pelastustöihin ja rakentamiseen.


”Tämä kuorma-automalli on jo erittäin suosittu kaupunkitehtäviin monipuolisuutensa ansiosta. Nyt teemme siitä entistä houkuttelevamman uuden, vahvemman moottorin ansiosta, joka antaa kuljettajalle tarvittaessa lisävääntöä. Tämä tarkoittaa, että se voi myös käyttää tehokkaasti päällirakenteita, kuten suuria pumppuja ja nostureita pelastusajoneuvoissa”, sanoo Kenneth Ackerberg, Volvo Trucksin tuotepäällikkö.


Uusi 320 hevosvoiman moottori tarjoaa etuja myös alueellisiin jakelutehtäviin, jotka saattavat vaatia lisää hevosvoimia vaativan topografian vuoksi. Käyttämällä 8-vaihteista automaattivaihteistoa, joka on suunniteltu vääntömomentille 1200 Nm, ajotilat voidaan asettaa keskittymään taloudellisuuteen tai suorituskykyyn kuljettajan mieltymyksen mukaan.


Volvo FL:n tärkeimpiä etuja ovat tilavat ohjaamot, erinomainen näkyvyys ja täysautomaattiset vaihteistot. Tehokas palamis- ja pakokaasun suodatusjärjestelmä SCR- (Selective Catalytic Reduction) ja DPF- (Diesel Particulate Filter) teknologialla edistävät alhaista polttoaineenkulutusta, pitkiä huoltovälejä ja erittäin alhaisia ​​päästöjä.
 

Tietoa Volvo FL:stä:
Moottori: D5K 210 tai 240 hv. D8K 250, 280 tai 320 hv
Sylinterit: Neljä tai kuusi
Vääntö: jopa 1200 Nm
Kokonaispaino: 10-19 tonnia
Vaihteisto: 8AP1200
Alusta: 4X2 tai 4X4
Akseliväli: 3250-6800 mm
 

Sekä D8K320 (tämän vuoden joulukuusta lähtien) että D5K240-moottoreissa voidaan käyttää uusiutuvaa dieseliä (HVO). Kahdeksan litran moottori on saatavilla 12-19 tonnin kokonaispainolle ja viiden litran moottori 10-16 tonnille.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab
+358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: