Kuorma-autot

Volvo esittelee päivitetyt sähkökuorma-autot, jotka on suunniteltu päästöttömiin kaupunkikuljetuksiin

Jopa 450 kilometrin toimintasäteellä, 43 kW:n AC-latausteholla ja uusilla aktiivisilla turvaominaisuuksilla varustetut Volvon päivitetyt keskiraskaat sähkökuorma-autot on suunniteltu kaupunkiympäristöön – mahdollistaen turvalliset ja päästöttömät kaupunkikuljetukset ja -logistiikan.
Volvo esittelee päivitetyt sähkökuorma-autot, jotka on suunniteltu päästöttömiin kaupunkikuljetuksiin
Volvon päivitetyt keskiraskaat sähkökuorma-autot on suunniteltu päästöttömiin kaupunkikuljetuksiin ja -logistiikkaan.

Kun kaupungit ottavat käyttöön puhtaita kaupunkivyöhykkeitä ja yritykset lisäävät kestävän kehityksen tavoitteitaan, päästöttömät kuorma-autot, jotka vastaavat kaikkiin kaupunkikuljetusten ja -logistiikan tarpeisiin, ovat tärkeämpiä kuin koskaan ennen. Vastatakseen näihin vaatimuksiin Volvo Trucks esittelee päivitetyt sähköiset keskiraskaat kuorma-autonsa – Volvo FL ja FE.


Volvo FL ja FE ovat ihanteellisia useimpiin kuljetustehtäviin kaupungeissa, kuten jakeluun, jätteiden käsittelyyn ja kaupunkirakentamiseen. Sähköversiot ovat olleet markkinoilla vuodesta 2019, ja niitä myydään monilla markkinoilla Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa, Aasiassa ja Australiassa.


Keskiraskaiden akkusähkökuorma-autojen AC-latausteho on lähes kaksinkertaistettu 43 kW:iin, mikä lyhentää esimerkiksi yön yli latausta 50 prosenttia. DC-latauksella latausteho on 150 kW. Autoihin on saatavana myös hiljattain päivitettyjä akkupaketteja, joiden toimintasäde yhdellä latauksella on jopa 450 kilometriä.


"Volvo Trucksilla on markkinoiden johtava sähkökuorma-autojen tarjonta – ja kehitämme sitä jatkuvasti, jotta useammat yritykset voisivat ottaa askeleen kohti nollapäästöisiä ajoneuvoja päivittäisessä toiminnassaan", sanoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin tuotehallintajohtaja. "Päivitetyt Volvo FL- ja FE-mallit ovat ihanteellisia työvälineitä liiketoimintoihin, joissa kestävyys on etusijalla, ja ne sopivat moniin eri käyttötarkoituksiin."


Turvallisuus on avainasemassa Volvo FL- ja FE-kuorma-autoissa, jotka tyypillisesti jakavat rajallisen tilan henkilöautojen, pyöräilijöiden, potkupyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kanssa kiireisessä kaupungissa. Useat uudet ominaisuudet lisäävät sekä kuljettajan että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta, ja nämä turvallisuuspäivitykset tarkoittavat, että Volvo FL- ja FE-mallit ylittävät vuonna 2024 voimaan tulevat yleiset turvallisuusmääräykset.


Uusissa FL- ja FE-malleissa on myös uusi houkutteleva muotoilu, jossa on uudistettu keula, LED-ajovalot ja rautamerkki sekä Volvon tekstilogo edessä.


Lisäksi kaikki Volvo FL:n ja FE:n voimansiirtoversiot, mukaan lukien sähkö, kaasu ja diesel, on varustettu useilla uusilla ominaisuuksilla, mikä tekee niistä entistä paremmin varusteltua nykyaikaisiin tarpeisiin kaupungissa.


Volvo FL- ja FE-kuorma-autoihin on tehty mm. seuraavia päivityksiä:

  • Ulkopeileistä on tehty ohuemmat, jotta kuljettaja näkee paremmin ympäristön
  • Sisätiloissa on uudet LED-valot ja lukittava sisäsäilytystila, joka parantaa työympäristöä
  • Volvo FL ja FE voidaan varustaa 360 asteen lintuperspektiivikameraratkaisulla ja/tai sivukameralla
  • Uusi avain on täynnä uusia käyttäjäystävällisiä toimintoja
  • Sähköversiossa on uusi sähköinen voimanoton liitäntä, joka mahdollistaa auton päällirakenteelle korkeajännitteen hyödyntämisen esimerkiksi kylmäkonetta varten
  • Saataville tulevat turvajärjestelmät ovat loukkaantumiselle alttiiden jalankulkijoiden tunnistus, kaistanvaihtovahti törmäysvaroittimella ja kuljettajan vireystilanvalvonta
     

Uudet Volvo FL- ja FE-mallit ovat nyt tilattavissa ja asiakastoimitukset alkavat vuoden 2024 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.
 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lehdistökuvat ja -videot ovat saatavilla Volvo Trucksin Mediahubissa osoitteessa: https://media.volvogroup.com/dam

Kompakti ja monipuolinen Volvo FE

Volvo FE on kompakti ja monipuolinen, ja se voidaan mukauttaa monenlaisiin kaupunkikuljetuksiin. Energianlähteenä toimii sähkö, kaasu tai diesel. Täältä saat kaikki tarvittavat tiedot Volvo FE:stä.

Volvo FL on sinulle räätälöity jakeluauto

Volvo FL on pienikokoisin ja ketterin kuorma-automme, ja sitä voidaan mukauttaa monenlaisiin kuljetustehtäviin. Se toimii joko sähköllä tai dieselillä. Täältä saat kaikki tarvittavat tiedot Volvo FL:stä.

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab
+358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: