Kuorma-autot

Volvo FH Electric voitti "Vuoden kuorma-auto 2024" -palkinnon

Volvo Trucks on voittanut alan arvostetun palkinnon Volvo FH Electric -mallillaan. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sähkökuorma-auto voittaa palkinnon.
Volvo FH Electric voitti "Vuoden kuorma-auto 2024" -palkinnon
Volvo FH Electric on vuoden 2024 International Truck of the Year -palkinnon voittaja.

Volvon raskas sähkökuorma-auto Volvo FH Electric on valittu kansainväliseksi vuoden 2024 kuorma-autoksi. Päätöstä perustellessaan tuomaristo ylisti sähkökuorma-auton suorituskykyä, saumatonta kiihtyvyyttä, hiljaisuutta ja värinättömyyttä.


”FH Electricin esittelyn myötä Volvo Trucks on toimittanut huippuluokan akkusähkökuorma-autovalikoiman, joka soveltuu monenlaisiin kuljetustoimintoihin. Se on todiste siitä, että energiasiirtymä vahvistuu myös nykypäivän haastavassa liiketoimintaympäristössä”, totesi Gianenrico Griffini, International Truck of the Year -järjestön puheenjohtaja.


Volvo Trucksin johtaja Roger Alm otti arvostetun palkinnon vastaan ​​eilen illalla Solutrans Transport Exhibition -näyttelyn palkintojenjakotilaisuudessa Lyonissa, Ranskassa.


”Olen niin ylpeä tästä tunnustuksesta, että Volvo FH Electric on voittanut tämän arvostetun palkinnon. Ensimmäistä kertaa historiassa kuljetusala on valinnut sähkökuorma-auton Vuoden kuorma-autoksi. Volvo FH Electric edustaa uutta aikakautta kuorma-autokuljetuksissa, ja tämän palkinnon voittaminen osoittaa selvästi, että siirtyminen päästöttömiin kuljetuksiin tapahtuu tässä ja nyt, Roger Alm sanoo.

”Haluan vilpittömästi kiittää kaikkia, jotka ovat myötävaikuttaneet tähän menestykseen. Se perustuu mahtavaan tiimityöhön, jota kollegamme Volvo Groupissa tekevät intohimolla ja omistautuen sekä tiiviiseen yhteistyöhön arvostettujen asiakkaidemme, kumppaneidemme ja toimittajiemme kanssa.


Voitto neljättä kertaa

Tämä on neljäs kerta, kun Volvon ikoninen FH-malli on valittu Vuoden kuorma-autoksi. Volvo FH on yksi alan kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista, ja sitä on myyty lähes 1,4 miljoonaa kuorma-autoa kaikkialla maailmassa.


Volvo FH Electricin tuotanto aloitettiin vuonna 2022 Volvon tehtaalla Göteborgissa Ruotsissa ja tuotanto Belgian Gentin tehtaalla alkoi vuonna 2023.


Täydellinen sähkökuorma-autovalikoima

Volvo Trucks oli ensimmäinen globaali valmistaja, joka aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon jo vuonna 2019, ja nykyään sillä on laaja sähkökuorma-autovalikoima, joka pitää sisällään yhteensä kuusi sähkökuorma-autoa, jotka on suunniteltu hoitamaan monenlaisia ​​kuljetustehtäviä. Volvo Trucks on raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa 49 prosentin markkinaosuudella.


Vuoden kansainvälinen kuorma-auto

International Truck of the Year -järjestö perustettiin vuonna 1977, ja se koostuu 24 hyötyajoneuvotoimittajasta, jotka edustavat suuria kuorma-autolehtiä eri puolilla Eurooppaa. Vuosipalkinto myönnetään viimeisten 12 kuukauden aikana markkinoille tuodulle kuorma-autolle, joka on vaikuttanut eniten maantiekuljetusten tehokkuuteen. Arvioinnissa käytetään useita kriteerejä, mukaan lukien teknologiset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, energiatehokkuus, ekologinen "jalanjälki" ja kokonaiskustannukset (TCO).

https://www.truck-of-the-year.com/

Huomio:

  • Viittaus "Eurooppaan" tarkoittaa Euroopan unionia, mukaan lukien Norja ja Sveitsi. Volvon raskaiden (≥16 tonnia) sähkökuorma-autojen markkinaosuus Euroopassa sisältää S&P Globalin sisältöä.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab
+358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: