Kuorma-autot

Volvo saa ennätystilauksen jopa 1 000 sähkökuorma-autosta

Volvo Trucks on allekirjoittanut aiesopimuksen 1 000 sähkökuorma-auton myymisestä vuoteen 2030 mennessä Holcimille, joka on yksi maailman suurimpia rakennusratkaisujen toimittajia. Kauppa on tähän mennessä suurin Volvon sähkökuorma-autojen kaupallinen tilaus, ja ensimmäiset 130 kuorma-autoa toimitetaan vuosina 2023 ja 2024.
Volvo saa ennätystilauksen jopa 1 000 sähkökuorma-autosta
Volvo on saanut 1 000 sähkökuorma-auton tilauksen, mikä on tähän mennessä yhtiön sähköisen malliston suurin tilaus.

Holcim on maailmanlaajuinen rakennusratkaisujen toimittaja, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsissä. Nyt yritys ja sen urakoitsijat ovat sopineet Volvo Trucksin kanssa suunnittelevansa 1 000 sähkökäyttöisen Volvo-kuorma-auton käyttöönottoa Holcimin toiminnoissa Euroopassa vuoteen 2030 mennessä.


Ensimmäiset 130 raskasta sähkökäyttöistä Volvo FH- ja Volvo FM -kuorma-autoa toimitetaan markkinoille, mukaan lukien Ranska, Saksa, Sveitsi ja Iso-Britannia, vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä ja koko vuoden 2024 aikana.


Sopimus mahdollistaa Holcimin ja Volvo Groupin laajemman kumppanuuden.  


”Pitkäaikainen yhteistyö ja vahva sitoutuminen todelliseen muutoksen tekemiseen ovat olennaista, jotta suuria hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää. Olen erittäin ylpeä kumppanuudesta, jonka olemme kehittäneet Holcimin kanssa, ja tuloksista, joita saavutamme yhdessä, sanoo Martin Lundstedt, Volvo Groupin toimitusjohtaja.


”Nettonollasiirtymä edellyttää syvällistä yhteistyötä arvoketjujen välillä. Olemme innoissamme voidessamme tehdä yhteistyötä Volvon kanssa vähentääksemme hiilidioksidipäästöjä Euroopan toimintojemme logistiikasta sähköisellä kalustolla, mikä edistää tavoitettamme saavuttaa 30 % raskaista sähkökuorma-autoistamme päästöttömiksi vuoteen 2030 mennessä”, sanoo Jan Jenisch, Holcimin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.


Korvaamalla 1000 nykyistä Volvo FH -dieselkuorma-autoa Volvo FH Electric -kuorma-autoilla, jotka käyttävät vihreää sähköä tyypillisellä reitillä, voitaisiin säästää jopa 50 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.


Molemmat yhtiöt ovat sitoutuneet Science-based targets -aloitteeseen, joka ajaa kunnianhimoisia ilmastotoimia yksityisellä sektorilla, ja molemmat ovat myös First Movers Coalitionin (FMC) perustajajäseniä.


Tiedot: FMC

FMC (First Movers Coalition) on yritysten yhteenliittymä, joka käyttää ostovoimaansa luodakseen ​​varhaismarkkinoita innovatiivisille puhtaille teknologioille kahdeksalla vaikeasti hillittävällä alalla.


Tiedot: Science-Based Targets -aloite
Science-based Targets -aloite (SBTi) ajaa kunnianhimoisia ilmastotoimia yksityisellä sektorilla antamalla organisaatioille mahdollisuuden asettaa tieteeseen perustuvia päästövähennystavoitteita. Tavoitteita pidetään "tieteeseen perustuvina", jos ne ovat sopusoinnussa sen kanssa, mitä uusin ilmastotiede sanoo olevan välttämätöntä Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi – ilmaston lämpenemisen rajoittaminen 1,5 asteeseen esiteolliseen aikaan verrattuna.


Tiedot: Holcim
Holcim on maailmanlaajuinen rakennusratkaisujen toimittaja, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsissä. Se toimii yli 60 maassa ja työntekijöitä on noin 60 000.


Huomioita:

Hiilidioksidisäästö perustuu Volvo Trucksin ympäristöjalanjälkilaskuria käyttävään laskelmaan (verrataan hiilidioksidipäästöjä 80 000 km:n vuosittaisilla ajokilometreillä kuorma-autolle, jonka kokonaispaino on 44 tonnia, ja oletetaan, että dieselverrokki käyttää 7 % biodieseliä ja saavuttaa keskimäärin 23 l/100 km).

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: