Kuorma-autot

Sähkökuorma-autot kasvussa – Volvo Trucks säilyttää johtavan asemansa

Volvo Trucks on raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen jälkeen sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Kaikkiaan ruotsalainen kuorma-autovalmistaja on myynyt lähes 5 000 sähkökuorma-autoa noin 40 maahan. Nyt sen sähköinen tuotevalikoima tulee saataville uusille markkinoille Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.
Volvo on raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa.

Vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen aikana Euroopassa rekisteröitiin yhteensä 600 vähintään 16 tonnia painavaa sähkökuorma-autoa – yli neljä kertaa enemmän vuoden 2022 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna (134). Volvo Trucksilla on tästä suurin markkinaosuus 50 %: kasvua verrattuna vuoteen 2022, jolloin yhtiön koko vuoden markkinaosuus oli 32 %.


Volvo Trucks säilyttää johtavan aseman myös Pohjois-Amerikassa, jossa sillä on lähes puolet raskaiden sähkökuorma-autojen markkinoista.


”Sitoutumisemme kestäviin kuljetuksiin kannattaa selvästi. Olemme päättäneet tehdä tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa kuorma-autokuljetusten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Markkinat, joilla eniten rekisteröityjä sähkökuorma-autoja (mukaan lukien kaikki merkit) vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä olivat Saksa, Ranska, Hollanti ja Yhdysvallat.


Tilausmäärän kasvattaminen

Volvo Trucksin uusien kuorma-autojen tilaukset kasvoivat voimakkaasti vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Sähkökuorma-autoja tilattiin yhteensä 486 kappaletta, mikä on 141 % enemmän kuin vuonna 2022 vastaavaan aikaan. Suurin osa tilauksista tuli Pohjois-Euroopan maista, mukaan lukien Hollanti, Saksa, Norja ja Ruotsi.


5000 kuorma-autoa 40 maassa

Sen jälkeen kun ensimmäinen sähkökuorma-auto lanseerattiin vuonna 2019, Volvo Trucks on myynyt lähes 5 000 sähkökuorma-autoa noin 40 maassa – pääasiassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, mutta myös Australiassa ja Marokossa. Vuoden 2023 aikana yhtiö aloittaa sähkökuorma-autojen myynnin asiakkaille Etelä-Afrikassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Latinalaisen Amerikan markkinoilla.


Kuusi sähköistä mallia

Viime vuonna Volvo lisäsi kolme suosituinta 44-tonnista raskasta kuorma-autoa sähköiseen valikoimaansa: Volvo FH, Volvo FM ja Volvo FMX. Näiden uusien lisäysten myötä Volvo Trucksilla on sarjatuotannossa kuusi sähkökuorma-automallia, mikä tekee siitä alan laajimman pakokaasupäästöttömien kuorma-autojen valikoiman.


Tällä hetkellä Volvo Trucks lisää sähkökuorma-autojen tuotantoa kolmessa tehtaassa: Göteborgissa Ruotsissa; Blainvillessä, Ranskassa; ja New River Valleyssä, Yhdysvalloissa. Vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä alkaa sarjatuotanto myös Volvon suurimmalla tehtaalla Belgian Gentissä.


Latausinfrastruktuuri vaaditaan

Sähkökuorma-autojen volyymien lisäämiseksi tarvitaan tuhansia julkisia raskaiden kuorma-autojen latauspisteitä. Volvo Group rakentaa yhdessä Daimlerin ja Tratonin kanssa vähintään 1 700 korkean suorituskyvyn vihreän energian julkista laturia ympäri Eurooppaa. Konserni investoi myös latauskäytävään Pohjois-Amerikassa.


Volvo Trucksin tavoitteena on, että 50 % sen maailmanlaajuisesta uusien kuorma-autojen myynnistä on sähköisiä vuonna 2030 ja 100 % päästöttömiä vuoteen 2040 mennessä.


Huomioita:

  • Kaikki viittaukset Eurooppaan tarkoittavat Euroopan unionia sekä Norjaa ja Sveitsiä.
  • Volvon markkinaosuus ja yleiset kasvutiedot raskaista (≥16 tonnia) sähkökuorma-autoista Euroopassa sisältävät IHS Markitin toimittamat tiedot.
  • Pohjois-Amerikka tarkoittaa Yhdysvaltoja ja Kanadaa. Volvo Trucksin markkinaosuus Pohjois-Amerikassa perustuu Volvo Trucksin Pohjois-Amerikan toimittamiin tietoihin.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin.

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Trucks
(maahantuonti: Volvo Finland Ab)
p. +358 40 922 3206
e-mail: janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: