Kuorma-autot

Maailman suurin jälkimarkkinahenkilökunnan kilpailu on ratkennut

Ja voittaja on… Maailman suurimman huolto- ja korjaamohenkilökunnan kilpailun, VISTAn*, voittajatiimi on nyt selvinnyt. Jännittävän finaalin jälkeen Volvon kotikaupungissa Göteborgissa ykköseksi nousi Viron joukkue Kiired Insenerid.
Maailman suurin jälkimarkkinahenkilökunnan kilpailu on ratkennut
Tämän vuoden VISTA-kilpailun finaaliin osallistui 43 joukkuetta ympäri maailmaa.

Volvon kuorma- ja linja-autojen maailmanlaajuisesta jälleenmyyjäverkostosta yli 16 000 henkilöä noin 4500 tiimissä osallistui tämän vuoden VISTA-kilpailuun – maailmanlaajuiseen tapahtumaan, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1957.


VISTA-kilpailun päätavoitteena on kannustaa osaamisen kehittämiseen sekä kasvattaa joukkuehenkeä ja ammattiylpeyttä. Osaavien ja motivoituneiden mekaanikkojen ansiosta Volvo Trucksin korjaamoilla tehdään vikadiagnooseja ja korjataan kuorma-autoja aikatauluista ja tiukoista laatustandardeista tinkimättä. Nämä taidot ovat välttämättömiä, jotta asiakkaat varmasti saavat parhaan mahdollisen käyttöasteen kuorma-autoilleen. Lopulta tämä johtaa parempaan asiakaspalveluun.


Göteborgissa pidetyssä finaalissa 43 huolto- ja korjaamohenkilöstöstä koostuvaa tiimiä kilpaili kahden päivän ajan kuudella asemalla, joiden aiheina oli muun muassa CAN-väylän vianhaku, I-Shift ja päällirakennetyöt. Kaksi asemaa oli sähköajoneuvoihin keskittyviä VR-asemia, yhdessä tehtävässä asennettiin sähkömoottori kuorma-autoon. Sähkökuorma- ja -linja-autojen määrät kasvavat nyt nopeasti ja turvallinen työskentely sähkömoottoreiden kanssa on tärkeä taito mekaanikoille käytännössä jokaisella huoltokorjaamolla ympäri maailman.


”Mekaanikkomme ovat avainasemassa asiakkaidemme menestyksen edistämisessä pitämällä heidän kuorma-autonsa tien päällä, ja VISTA on heille loistava tapa parantaa ammattitaitoaan korjaamoilla. Olen erittäin vaikuttunut tiimien teknisestä tietämyksestä tänä vuonna ja nopeudesta, jolla he ratkaisivat heille esitetyt haasteet”, Volvo Trucksin pääjohtaja Roger Alm kertoo.


VISTA 2022 -maailmanmestaruuskilpailun 3 parasta joukkuetta:

Joukkue:               Maa:

Kiired Insenerid    Viro

Titan                       Tanska

SWISSTA               Sveitsi

 

Suomesta Göteborgin finaaliin pääsi tänä vuonna Tampereen Volvo Truck Centerin joukkue Team Harju.


”Team Harjun jäsenten Immo Harjun, Atte Almonkarin, Juha Keskifrantin ja Vesa Havikarin innostus ja kiinnostus viimeisimpään tekniikkaan on tuottanut jälleen upeaa menestystä. Koko joukkueen sitoutuminen yhdessä tekemiseen ja Volvon laajan koulutustarjonnan hyödyntäminen on jo vuosien ajan tuottanut erinomaista menestystä VISTA-kilpailussa lukuisten maa- ja maanosamestaruuksien, sekä kaksinkertaisen maailmanmestaruuden myötä. Team Harjun panostus osaamisen kehittämiseen on ehdottomasti välittynyt ja vaikuttanut koko yksikkömme kehittymiseen”, Volvo Truck Center Tampereen huoltopäällikkö Jani Rajamäki kertoo.


Tietoja VISTAsta

*VISTA on lyhenne ja tulee termeistä Volvo International Service Training Awards. Se alkoi vuonna 1957 ja alun perin kilpailuun osallistui vain ruotsalainen Volvo-henkilöstö. 20 vuotta myöhemmin, vuoteen 1977 mennessä, kilpailu oli jo laajentunut kaikille mantereille ja siihen osallistui valtuutettuja Volvo-jälleenmyyjiä kaikkialta maailmasta. Nykyään VISTA järjestetään joka toinen vuosi ja se on maailman suurin huolto- ja korjaamohenkilöstölle tarkoitettu kilpailu.


VISTA on avoin Volvon kuorma- ja linja-autojen jälleenmyyjäverkoston huolto- ja korjaamohenkilöstölle maailmanlaajuisesti. Mukaan haluavien tiimien on selvitettävä kaksiosainen koe, joka koostuu teoriaosuudesta ja teknisistä kysymyksistä. 

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Jussi Ruokonen, Business and Retail Development Director, Volvo Finland Ab, jussi.ruokonen@volvo.com, p. +358 40 7311 245

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lisää Volvo Trucks -uutisia