Kuorma-autot

Volvo FH I-Save – Polttoainetaloudellisuuden voittaja useissa testeissä

Useissa saksalaisten kuorma-autolehtien suorittamissa riippumattomissa testeissä I-Savella varustettu Volvo FH voitti polttoainetaloudellisuuden, kun tarkasteltiin dieselin ja AdBluen kulutusta, vaikka testatusta kuorma-autosta puuttui Volvon viimeisimmät polttoainetehokkuuspäivitykset.
Volvo FH I-Save – Polttoainetaloudellisuuden voittaja useissa testeissä
Volvo on osoittanut, että taloudellisuuden ja suorituskyvyn yhdistäminen on mahdollista.

Nykyään kuljetusliikkeet kiinnittävät huomiota polttoaineen hintaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Dieselin hinta ei ole vain noussut viime aikoina, vaan monet kuljetusyritykset kärsivät myös AdBluen yli kaksinkertaistuneista hinnoista.


"Uuteen kuorma-autoon investoitaessa on tärkeämpää kuin koskaan tarkastella kuorma-autojen kokonaisenergiankulutusta", sanoo Peter Franzén, Volvo Trucksin moottoreiden tuotepäällikkö. 


Polttoainetaloudellisuuden voittaja useissa testeissä

Riippumattomat saksalaiset aikakauslehdet "Trucker" ja "Transport" testasivat hiljattain I-Savella varustettua Volvo FH 500 muita suurten eurooppalaisten kilpailijoiden kuorma-autoja vastaan. Volvo tuli voittajaksi molemmissa polttoainetaloutta koskevissa testeissä, kun tarkasteltiin dieselin ja AdBluen kokonaiskulutusta. Pienestä kulutuksesta huolimatta Volvo-kuorma-auto piti myös Truckerin testissä erittäin korkean keskinopeuden ja Transport-lehden testissä jopa päihitti kilpailijat nopeudella.


”Insinöörimme ovat onnistuneet yhdistämään suuren nopeuden erittäin alhaiseen polttoaineenkulutukseen, mikä on upea saavutus. Usein on valittava jompikumpi, mutta olemme osoittaneet, että voit yhdistää taloudellisuuden ja suorituskyvyn”, Peter Franzén kertoo. "Vielä vaikuttavampaa on, että onnistuimme olemaan molemmissa testeissä parhaita polttoainetalouden suhteen, vaikka testatussa kuorma-autossa ei ollut uusimpia polttoainepäivityksiämme, jotka alentavat polttoaineenkulutusta vielä muutamalla prosenttiyksiköllä!"


Uudet parannukset säästävät jopa 13 % polttoaineen kokonaiskustannuksissa

Testatussa Volvo FH:ssa oli I-Save, joka yhdistää erilaisia ​​voimansiirto- ja ohjelmisto-ominaisuuksia parantaakseen polttoainetaloutta mahdollisimman paljon. I-Saven sydän on turbo compound -moottori, jonka avulla on mahdollista ajaa alhaisilla kierroksilla ja suurilla vaihteilla pidempään. Hiljattain lanseeratuilla parannuksilla I-Save voi kumulatiivisesti lisätä polttoainetaloutta jopa 13 % – verrattuna kulutukseen, kun se otettiin käyttöön vuonna 2019.


"Parantaaksemme polttoainetehokkuutta olemme nyt ottaneet Volvo FH:n I-Saven kanssa askeleen pidemmälle varmistaaksemme moottorin täydellisen optimoinnin. Ottaen huomioon historiallisesti korkeat energiahinnat, ei ajoitus voisi olla parempi”, Peter Franzén päättää.


Tietoa uusista polttoainetalouspäivityksistä

Moottoreiden palamisprosessia on parannettu entisestään mukauttamalla suuttimet, puristus ja nokka-akseli erityisesti hienostuneisiin ja ainutlaatuisiin uusiin aaltokuvioituihin mäntiin. Myös kokonaispaino ja sisäinen kitka ovat vähentyneet. Tehokas turboahdin ja öljypumppu on päivitetty, ja jopa öljy-, polttoaine- ja ilmansuodattimissa on patentoituja parannuksia suorituskyvyn parantamiseksi.


Päivitetty moottori toimii yhdessä älykkään ja automatisoidun I-Shift-vaihteiston kanssa, joka on nyt jopa 30 % nopeampi. Nopeampi reagointi parantaa entisestään polttoainetaloutta, ajettavuutta ja ajon tasaisuutta.


I-Torque on uusi, älykäs vääntömomenttiohjelmisto, joka lisää energiatehokkuutta analysoimalla tulevia tienpinnanmuotoja I-See-toiminnolla ja sovittamalla ajon todellisen reitin mukaan. I-See käyttää suunniteltua reittiä koskevia tietoja hyödyntääkseen kuorma-auton liike-energiaa parhaalla mahdollisella tavalla ajettaessa mäkisessä maastossa. Uusi I-Torque-ohjelmisto optimoi sekä vaihteen valinnan että moottorin vääntömomentin. Toiminto tarkastelee edessä olevaa tietä ja arvioi tienpinnanmuotoja ja ajoneuvon painon – päättääkseen tarkalleen, kuinka paljon vääntömomenttia moottori tarvitsee ja milloin ajaakseen korkeimmalla mahdollisella polttoainetehokkuudella.


Pitkiä matkoja ajettaessa kuorma-auton aerodynamiikalla on tärkeä rooli polttoainetalouden kannalta. Tästä syystä on myös tehty useita keskeisiä muutoksia ilmavirran parantamiseksi, mukaan lukien tiiviimmät raot ohjaamon etuosaan ja pidempi oven jatke.


Kaikki nämä parannukset takaavat Volvo Trucksin kaikkien aikojen korkeimman polttoainetalouden ja alhaisimmat kokonaiskustannukset. On mielenkiintoista nähdä, kuinka Volvo onnistuu parantamaan tulosta entisestään tulevissa ammattimedioiden testeissä.

 

LINKKI korkearesoluutioisiin kuviin

LINKKI aiheeseen liittyvään tiedotteeseen

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Trucks
(maahantuonti Volvo Finland Ab)
p. +358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: